7,234    7    1  

Konvertering fra radiator, til gulvvarme.

 4     Fredrikstad     0
Hei.
Lurer på om noen har erfaring med dette:

Har en leilighet, i et sameie. Bygget er 70 år gammelt. Varmes med sentralfyr som drifter husets mange radiatorer.
Skal nå totalrenovere badet og bytte sluk. I den sammenhengen lurer jeg på om det er mulig å fjerne radiatoren ( lite bad, ca 3m2) og legge "gratisvarmen" i gulvet?

Anyone?

   #1
 114     1
Joda er nok mulig, vil være en del jobb og materialer da denne kursen må shuntes, men da mister du muligheten til varme om sommeren da.
   #2
 846     Gran     0

Hei.
Lurer på om noen har erfaring med dette:

Har en leilighet, i et sameie. Bygget er 70 år gammelt. Varmes med sentralfyr som drifter husets mange radiatorer.
Skal nå totalrenovere badet og bytte sluk. I den sammenhengen lurer jeg på om det er mulig å fjerne radiatoren ( lite bad, ca 3m2) og legge "gratisvarmen" i gulvet?

Anyone?

Det er rett som TilValhall sier. det er noe som heter RTL ventil eller RTLT ventil som man bruker. dette er en rimelig sak. men hvis du har høyere temperatur en 60 grader er det ikke lov å bruke denne. da må du ha en egen pumpe og shunt. eller minishunt gruppe. disse koster litt mer. vi har begge løsningene.
  (trådstarter)
   #3
 4     Fredrikstad     0
Takk for hjelp på veien.
Skal sjekke ang. temp.
Riktig som du sier, at jeg må klare meg uten varme på sommeren. I år, slo man av sirkulasjonen i 2mnd. Noe jeg kan leve med.

Alternativet er at jeg blokker av radiatoren, og legger kabel.
Vi får se.

Takk
   #4
 308     0
Når jeg pusset opp badet byttet jeg ut radiatoren med en håndkletørker og fikk lagt varmekabler.
   #5
 217     Asker     0
Ingen dårlig ide med en håndkletørker med vannbåren varme.
Jeg er ikke tilhenger av bruk av strøm til oppvarming men for et baderomsgulv mener jeg elektrisk gulvkabel på svak effekt er en god løsning. Oppvarming av rommet tar man i hovedsak med radiator.
Hvis det er oljefyring i sameiet ville jeg jobbet for konvertering til annen og rimeligere energikilde.
Signatur
   #6
 410     Trondheim     0
Jeg hadde lignende planer men for hele leiligheten det jeg fant ut er følgende.
dyrt! ca 40.000
du må ha en varmeveksler og eget sirkulasjonsanlegg pga vannet i radiatoranlegg er for varmt for gulvvarme. dette tar plass og bråker er dyrt bruker noe strøm osv. i tilegg vile jeg ha lagt vanlig varmekabler i tilegg.

så jeg anbefaler å beholde radiator mal den i en fancy farge eller noe=) og legg varmekabler.
   #7
 3,573     buskerud     0
Jeg har en slik som denne, med 350w for helårsdrift eller bare sommervarme (6-12m2)  har den for å varme badegulvet mitt, det finnes en 350H  som kobles opp mot radiator anlegg også, og kan gi deg varme når det anlegget stenges sommertid. Den tar ikke mye plass, så den kan du lage en liten boks (husk lufte hull) på badet. Den er ærlig talt, veldig liten( bildet er i skala, termostat boksen er lysbryter stor).... Bruker 50watt max på pumpa alene, og er helt lydløs. 
Men den koster deg det samme som å legge varmekabler, og siden du har vegg varme, så trenger du ikke mye strøm til gulvet.

http://thermotech.se/privat/produkter/elpannor/elpannamini350.4.759eaca711a771457fd80001299.html

Ellers har de fleste firmaer slike, med eller uten varme, f.eks søk på wirsbo push.

Du VIL ikke ha retur ventil løsningen, den har jeg hatt, den funka, men ikke bra, en ting er 60 grader inn, men danfoss ventilene stopper på 50-55 grader, så du får halve gulvet ditt kaldt...  dvs. du brenner deg omtrent der turvannet kommer inn når fyranlegget shunter ut over 60 grader, og så er det lunk å midten, og kaldt ved returen..   Jeg hadde en 6m2 radiator til et 6m2 rom i teorien og måtte til tider ha bade døra opp for å ikke smelte inventaret ....

Jeg shuntet max 60 grader som regel, men hendte jeg var oppe i 70 grader... tror ikke gulvet likte det...

Med en sånn shunt er hele badegulvet mitt jevnvarmt, med langt lavere temp pga. skikkelig sirkulasjon.

Nå ser det ut som jeg legger mere gulvarme i huset, men regner med å ha den koblet til uansett for sommervarme, men det kommer ltt ann på fyrings løsning, siden oljefyren er bygones...