Visning  
Bad, Våtrom og Rørlegger

Fliser på spongulv

 9 456     20 svar   
Avatar

jhs

Fersking   
Våre håndtverkere har lagt gulvet på badet vårt på følgende måte:

1. Sponplatene oppå gulvbjelkene.
2. Primer
3. Netting skrudd fast til spon
4. Varmekabler stripset til netting
5. Avrettingsmasse
6. Membran
7. Fliseopplegg

En langsgående fuge har nå sprukket fra ende til annen, men sprekken er forholdsvis liten.

Håndverker mener dette skyldes at gulvet har seget noe, og foreslår å fjerne sprukket fuge og legge inn fleksibel fugemasse i området.

Flisebutikken sier at vi må skru fast Masterboard e.l. (sementbasert) når man avretter spongulv for å unngå sprekker. Håndtverker er totalt uenig i dette. Hva er riktig? Finnes det noen standarder her? Det går en vegg i etasjen under rett over der hvor det har sprukket opp.


     Sitèr
Denne saken har 20 svar
Signatur:
Mvh
Jens Morten Viktil (ansatt i Kristiansund Betongsaging AS).

Avatar
sOPp
Høvding 
Likevel ser jeg denne løsningen mange ganger. Jeg tør ikke uttale meg om det er bra eller ikke, men det er hvertfall relativt normalt.
   Sitèr

Avatar
headbull
Legende 
De SKAL for meg være kjent masterboard under sementen/støpen når det er varmekabler... Disse skal forhindre at varmen går "ned" i spongulvet og forårsaker i værstefall brann/store bevegelser pga. varmen i gulvet...

   Sitèr
Signatur:
Snekker med erfaring med alt fra nybygg til rehab.

Avatar
Mekkemikkel
Senior 
I følge "min" elektriker, så er det ikke nødvendig med masterboard, så lenge man hever armeringen og kabelen nok til at det kommer avrettingsmasse mellom kabel og spon.
   Sitèr
Signatur:
Bygger skreddersydde møbler og innredninger: www.treogsant.no

Avatar
Slapoe
Senior 
FYFY med flis på spon (nesten ok på kjøkken benken)! fliser krever et dødt materiale noe spon ikke er. finnes mange forskjellig løsninger for dette men denne duger ikke. kan brukes feks tykkerestøyp flytende, det kan skrus døde plater på gulvet avretting avrettingen må nokk avrettes alikevel. Et must med et dødt og stivt underlag.

Du må på ingen måte finne på å godkjenne at han bare legger en silikonfuge i sprekken! Her er det veldig sannsynlig med brudd på membran og uansett om dette ikke hadde vært våtrom skal du jo ikke få et gulv som sprekker. Gulvet må opp, anbefaler deg å kontakte takstmann evt et annet firma. Har du brukt firma? merkelig om noen skule være så kunskapsløse og fremdeles kunne jobbe med dette. lykke til:)
   Sitèr

Signatur:
Utdannet tømrer, våtromsertifikat, ekstra kompetanse innen fukt, råte og soppskader.(sanering), næringsdrivende

Avatar
bex
Legende 
man skal alltid bruke masterboard,  det som skjer er at varmekablene tørker ut sponplatene kan bevege på seg.    når vi lager bad tar vi alltid masterboard, så limer elektrikern varmekablene fast til masterboardet
   Sitèr
Signatur:
Fagarbeider tømrer

Avatar
tjansen
Fersking 
Hei

Vi la primet, la 10 mm med avrettningsmasse, limte fast varmekablene, primet og la på 5 mm avrettingsmasse oppå. Vi la så memnbran og flis.

Det var den måten vi fant ut at det kunne gjøres på gjennom spørsmål og lesing rundt på nettet.

Badet er relativt lite.

Lykke til !
   Sitèr

Avatar
sOPp
Høvding 
Jeg skal ikke uttale meg om hva som skjer med sponplatene, men kan bekrefte at mange leverandører går god for at kabelen blir lagt på de øverste spilene på armeringsnettingen. Dette gjelder selvfølgelig ikke kyllingnetting ol.
   Sitèr

Avatar
torb
Junior 
Heydi anbefaler den metoden du har brukt. De mener det er unødvendig/galt med masterboard oppå et isolert (spon)gulv. Spørs om det ikke er utførelsen av arbeidet - like mye som selve metoden det er noe galt med i ditt tilfelle.
   Sitèr