#21
 410     Trondheim     0
Vf1000
Du må lese det jeg skriver jeg sier ikke at det er et krav om 0,7mm men at den faktisk ikke er tilstrekkelig tett før dette. dvs en målt verdi. det er derfor strengere krav fra 1-2mm som jeg sier og som du gjentar med andre ord. også dette med forbruk har jeg skrevet men du skriver det med andre ord.

- Nei, ikke gips eller masterboard. Dette er fullstendig bortkastet, og gir muligheter for feil.
ja for dette vet du men ikke ffv og nbi se feks: http://www.ffv.no/PortalPublisher/ResourceServlet/c373e91d055e47a577d80016e00717be

- Armeringsnett
Dette kan du bruke eller du kan ikke bruke det avhengig av rommet, løsninger og systemet du bruker. men det er ingen krav til at det altid skal være. 

- Avrettingsmasse, armert type
Dette kan du bruke eller du kan ikke bruke det avhengig av rommet, løsninger og systemet du bruker. men det er ingen krav til at det altid skal være. 

- Primer, alltid primer
Nå er det faktisk en del membran typer som selv har denne funksjon og som på de fleste underlag IKKE skal primes. derfor les altid produkt veiledning/leggeanvisninger. ikke generelle råd fra noen.

- Membran, smøretype eller våtromsbelegg
For å ta det om smøretype først da. det kan du i mange tilfeller bruke men her har du dårligere levetid dårligere heft og det stiller store krav til utførelses for å få et godt reslutat.
slik membran krever også en mye lavere relativ fuktighet i underlaget noe som passer dårlig hvis du skal bo der mens du venter på å få badet ferdig. mange slike membraner er heller ikke godkjent for bruk på gulv i våtrom med stor belastning som offentlig dusjer mm.
når det gjelder våtromsbelegg må folk få legge det hvis de vil men å legge det for å legge fliser på er ingen god løsning. våtromsbelegg krever også et utørket gulv i likhet med smøremembran.

jeg vil heller anbefale en sementbase
rt membran for gulvet. fordi: den kan legges mye fortere. den er mye tettere, de fleste slike membraner er godkjent for bruk i basseng noe ingen smørembraner er. den er mye mer fleksibel og solid tåler fint gangtrafikk og kan ligge ubeskytter med verktøy osv mens vegger flislegges(mange er også uv bestandige). den er mye enklere å legge slik at en får et tett gulv. to strøk kan med de aller fleste typer utføres i løpet av en dag og med enkelte typer kan du ha en ferdig membran klar til å flislegges på bare noen timer. kort sagt du får en bedre løsning som tåler mer av det meste på en raskere og enklere måte. det koster litt mer men det er verdt det.

kommer foresten snart membranduker som er helt tette også en type som er difusjonstett men som kan brukes der det egentlig kreves en difusjons åpen membran pga et fleksibelt lag som tilater fukt å vandre. disse er også meget enkle å legge(1legg duken på flislim 2ferdig) og kan flislegges etter få timer.

ellers er jeg enig i at flis er et godt valg til slutt.

men på dette med salmiakvannet må jeg arrestere deg. det er nesten altid anbefalt med mekanisk rengjøring. ikke søl med vann og vær i hvertfall forsiktig med vaskemidler og kjemikalier. har du en spesiel situasjon som krever spesiell rengjøring rådførdeg(skriftlig) med produsent av produktene du ønsker å bruke.

   #22
 72     troms     0
Sitat
- Nei, ikke gips eller masterboard. Dette er fullstendig bortkastet, og gir muligheter for feil.
ja for dette vet du men ikke ffv og nbi se feks: http://www.ffv.no/PortalPublisher/ResourceServlet/c373e91d055e47a577d80016e00717be

Ja det vet jeg. Det bladet du henviser til omhandlet ikke gulv.

I dette tilfellet med oppbygging av gulv man bruke armeringsnett pga varmekabler. Det er et krav i dette tilfellet. Vi snakker ikke her om oppbygging på betong eller lignende. Avrettingsmassen legger seg da mellom kabler og spongulv.
Selvsagt kan du lime på lavvarmekabler, men vedheften blir da vesentlig dårligere mellom spon og avrettingsmassen, og det er mulighet for bom osv.

Det er aldri feil å bruke primer, men kan være feil ikke å bruke det.

Hvis du finner et oppdatert bvn-blad som anbefaler bruk av gips hvor som helst på et bad, legg det inn her.

Lett salmiakkvann betyrlitt salmiakk i vannet, og betyr ikke at man skal tømme ut store mengder med vann med mye salmiakk i, for så å prime like etterpå. Vi bruker lett salmiakkvann med relativt tørr klut, for så å tørke over etterpå med relativt tørr klut med kun vann. Så lar vi alt tørke tilstrekkelig før priming eller neste skritt.

I dette tilfellet med spon undergulv er det alltid riktig med armert avrettingsmasse. Beregnet for våtrom.

Vi snakker om et privat bad, ikke et offenlig bad med mange ganger større vannbelastning. Greit å holde seg til saken?

Ny type sementmasse har jeg ikke vært borti enda, har du link? Virker som et godt alternativ.
   #23
 72     troms     0

Da primer du sponplatene og limer 3mm Depronplater før armeringsnettingen legges på. Vær oppmerksom på at Depronplatene kun må være 3mm og må limes, hvis ikke kan det bli ustabilt har jeg blitt fortalt av murere som støper gulv.


Om du allikevel skal bruke armeringsnett, så er Depronplater, eller andre plater bortkastet og unødvendig,  og gir mulighet for feil som bom, sprekking i flis osv.

Generelt er slike plater et risikomoment, og bør unngås. Les BVN.
   #24
 21,481     Enebolig     0
Kan du forklare meg hvordan et armeringsnett erstatter varmereflekterende plater? Og alle jeg har snakket med som støper gulv sier at 3mm som er limt går greit.
   #25
 72     troms     0

Kan du forklare meg hvordan et armeringsnett erstatter varmereflekterende plater? Og alle jeg har snakket med som støper gulv sier at 3mm som er limt går greit.


1. Armeringsnett brukes ikke som erstatning for depron, men som underlag for varmekabel. I tillegg renner avrettingen under varmekabelen slik at du får ubrennbart lag mellom spon og varmekabel.

2. Depron eller andre plater er derfor et unødvendig og fordyrende skritt i retning av mulighet for feil.

3. Som isolasjon er den unødvendig om bjelkelaget er riktig isolert, noe vi forutsetter eneten det er rehab eller nybygg.

   #26
 21,481     Enebolig     0
Jeg legger ikke Depon fordi den er ubrennbart underlag. Det er den ikke, den smelter av smeltelim og brenner hvis du setter fyr på den. Konsulentteam har også sagt at det kun er deres varmekabel (og ikke over 10w pr meter hvis jeg husker riktig) som er godkjent for monering rett på selve platene. Men de reflekterer varmen vedig godt.

Jeg skal ikke påstå at de gjør anlegget enormt mye mer effektivt når det er over et isolert bjelkelag, men feks på betong i 1.etg er det ingen tvil.
   #27
 740     0
hans9001:

Vis du bruker duk, så bruker du ikke membraner.. duken er tett og sveises sammen.

Og det med at det holder med 1 lag. det er bra tull.
Og smøre tykt er også bare vas..

Det sier seg selv, jo tykkere du smører på hvor stivere blir membranen og den sprekker.. den tørker heller ikke ut på veldig leenge..fordi den tørkes ifra badet inneside og utover i konstruksjonen.
Den blir rett og slett sjør.

Et bygg er i bevegelse, og membraner bør derfor deles opp i flere lag.

Det jeg sier med 10-12 lag er sant. Har konfrontert med Byggforsk Sinteff om dette.
Signatur

   #28
 22,342     Akershus     0

Vis du bruker duk, så bruker du ikke membraner.. duken er tett og sveises sammen.
Jeg mener ikke membranduk, men filt/fiber/glassfiber/sikkerhets-duk...

Og det med at det holder med 1 lag. det er bra tull.
Og smøre tykt er også bare vas..
Det er grenser for hvor tykt det kan legges. Det holder ikke med ett strøk. Så tykke strøk tørker sent og sprekker.

Har man dårlig tid brukes sementbasert membran...
   #30
 275     Romerike     0
Kommer med et lite innspill jeg.
Produsenter av sementbaserte membraner advarer mot å benytte disse i de tilfeller hvor undergulvet er av treverk,spon etc.(Hey'di og Schønnox) Disse er difusjonsåpne og er beregnet i hovedsak for betonggulv og "problemgulv".
Er undergulvet av trematerialer skal det benyttes en tett membran. Smøremembran, vinyl, f.eks Tarkodry e.l Smile