HSt
   #11
 36,576     Lillestrøm kommune     0
At termostaten står på 20 betyr ikke at den regulerer på 20grader så det kan at for disse ovnene blir det 16 når hjulet står på 20.  Hvis de står med varme på hele tiden er de for små til å holde varmen.  (Noen ovner varmer opp termostaten, da vil du ikke få de til å stå på hele tiden selv om det er for kaldt).

   #12
 10,486     Akershus     0
Det må da være veldig dårlig isolert hvis ikke 2000 watt greier å holde 20C på 40 kvm når det er 3-10C ute?

Huset her er fra 1956, etterisolert litt på slutten av 80-tallet, og 2-lags vinduer fra samme tid. Vi holdt da fint drøyt 20C med 1700 watt vifteovn og -25C ute. Da varmet denne i hovedsak stue og kjøkken på til sammen drøyt 30 kvm, men også noe ut i gangen og opp i 2. et. Vifteovnen slo da ut på termostaten innimellom, men det varte ikke lenge før den slo inn igjen.
Signatur
   #13
 342     Hordaland     0
Jeg var også misfornøyd med panelovnene jeg har i noen av husene mine inntil jeg prøvde denne panel ovnen med elektronisk termostat fra Zibro    http://www.jula.no/catalog/bygg-og-maling/innendorsklima/oppvarming/elektriske-radiatorer/el-radiator-410069/                  .  Siden panelovnen har termostat føleren nederst på siden av ovnen, føler den temperaturen nokså riktig i rommet og holder temperaturen innenfor en grad.  Problemet med dyre ovner jeg har kjøpt tidligere, selv de med elektronisk termostat, er at de har temperatur føleren oppe på ovnen der den blir varmet opp av selve ovnen og kopler ovnen ut før ønsket temperatur er nådd.    Det er virkelig bra at disse billige ovnene er bygget så bra og har så god termostat med kun en grads koplings differanse.  Noe sam varmer bokstavelig talt hjertet til en prosess ingeniør.
   #14
 5,336     Tromsø     0

Men siden jeg ikke bor der enda og ikke bruker lys og varmekabler bad, kan det gjør til at ovnene ikke klarer å holde høyere temp om natten?


Selvsagt. Et støpt badegulv med varmekabler påvirker temperaturen på to måter: Selve oppvarmingen, samt varmekapasiteten i betongklumpen, altså evnen til å lagre varme. Når den er kald bidrar den til å trekke ned temperaturen i huset. Når den er varm, bidrar den til å holde omgivelsene stabilt varme. Samme gjelder til en viss grad for lagret varme i andre gulv, vegger og tak, men treverk og mineralull etc lagrer ikke like mye varme som stein og betong.

Men kanskje vel så viktig: Når boligen er ubebodd er det ingen som koker mat der. Ingen PC, TV. kjøleskap etc. avgir overskuddsvarme. Ingen dusjer. Ingen 37° varme mennesker stråler ut varme eller slipper ut varmluft. All aktivitet i huset bidrar sammen med belysning til oppvarmingen.

Du bør vurdere å flytte inn og fyre godt noen dager eller kanskje tilogmed uker og få huset godt og gjennomvarmt samtidig som du bruker huset normalt før du vet sikkert om du trenger å installere flere varmekilder.
Signatur
   #15
 26     0
Noe jeg forundrer meg storlig over er at Glamox ovner har så idiotisk design på rattet for å stille inn temperatur. Det passer kanskje bra for de som ennå kryper på gulvet, men for mennesker i normalhøyde er det ikke mulig å stille termostaten uten å bøye seg laaaangt ned.  Og jeg er lang...

De har ikke skjønt at god design betyr funksjonell design. - ikke det som kanskje tiltaler ens estetiske sans.