1,634    1    0  

Seksjonering av eiendom

 4     0
Hei

Vi er tre søsken som eier en tomt sammen. Planen er å seksjonere den i 4 like store deler, for å  kunne bygge eneboliger på disse.

Utfordringen akkurat nå er at enkelte av våre respektive banker ser på det som risikabelt at vi eier tomta sammen, og vil helst at alle skal bruke samme bank for inngå byggelån.

Er det kurant å bruke egenkapital for å få unnagjort seksjoneringa først, og deretter gå tilbake til bankene? Jeg kan ikke skjønne annet enn at vi i så tilfelle dessuten slipper byggelån og kan heller gå inn i et rammelån eller den slags. Dette er nemlig i Oslo, og verdien på en slik seksjon er jo verdt omtrent 60 prosent av de husene vi har tenkt å bygge.

Jeg har hørt at det koster en del for saksbehandlingsgebyrer til kommunen, men hvor mye er det egentlig snakk om?

hro
   #1
 1,574     Trondheim     0
Korrekt beløp får du ved å avsjekke med kommunen. I tillegg kommer tinglysingsgebyret på 2.5 % av tomteverdien. I dette tilfellet er dette en fiktiv verdi, da tomten ikke er prøvd i det åpne markedet - men det er mulig å skjønnsmessig vurdere dette ut fra beliggenhet.

Om det er mulig å få til bygging ved hjelp av rammelån vil være opp til hver enkelt av dere tre søskens bankforbindelser.

Selv om søsken er av samme blod, er de alle forskjellige og forvent derfor ikke at alle tre får samme betingelsene (derfor også at bankene ønsker seg en sikkerhet i et objekt - tomtestykket fradelt og ikke sameiet).
Signatur