Innhold på ByggeBolig
Nytt innhold  
Markedsplassen  
Er du ny på ByggeBolig?  
Deg og dine instillinger
Visning og filter  
FORUM: Dør & Vindu
   Dør og vindu

H-plus vinyl eller trevindu fra Norgevinduet?

 9 091     19 svar   
Avatar

Frodor sier:

Legende   

Kva skal eg velje? H-plus+ vinduene blir litt billigare og er vedlikeholdsfrie. Dei har og lengre levetid, men vil det sjå plastik ut på eit trehus?

Signatur:
Kjøkkenopperatør, bedreviter, stasinvestor

   Sitèr Frodor

Denne saken har 19 svar
Avatar
norhawk Aspirant 

Jeg har selv Natre neverpaint, de er "kledd" med alu på utsiden.
For å se det må man gå helt inn mot veggen.

Om H-vinduet sine ser ut som Natre neverpaint, så vil det ikke se det godt.
Sjekk i en byggevarebutikk, det kan jo hende de har vinduet utstilt.


Tenk heller på vedlikeholdet du slipper, fint å sitte på terassen med ett glas vin å se på naboen som maler sine vinduer  ;D

   Sitèr norhawk

Avatar
Frodor Legende  (trådstarter) 

Sitat fra den
Tenk heller på vedlikeholdet du slipper, fint å sitte på terassen med ett glas vin å se på naboen som maler sine vinduer 

Akkurat det er mitt beste argument pluss det at eg har fått eit tilbod som er veldig bra og gjer at h+ blir billigere en alternativet. Noko dei i utgangspunktet ikkje er.

   Sitèr Frodor
Signatur:
Kjøkkenopperatør, bedreviter, stasinvestor

Avatar
opp56 Veteran 

Har selv montert en god del H+ vinduer i borettslag og andre større bygninger. Vinduene kan anbefales da det er minimalt med vedlikehold. De fleste H+ leveres hvite i Norge mens det feks i England leveres vinduer som ser ut som de er av mahogny eller andre edle tresorter uten tillegg i prisen.
Om det ser plastikk ut er vel smak og behag. Jeg har ikke vendt meg til H+ i eneboliger det samme gjelder også tre med alu utvendig men det er vel bare snakk om tid. Har du fått en pris som du mener er god og ikke kan si nei til ja da er det bare å slå til på det tilbudet. Skal du selv montere vinduene selv les og følg bruks/monterings anvisningen til punkt og prikke. Vinduene kan virke litt "vinglete" når de monteres men når alle beslag er festet ja da er de som et hvilket som helst vindu. Vinduene er like lett å montere som et vindu laget av tre. Lykke til. :)

   Sitèr opp56
Signatur:
"At a football club, there's a holy trinity - the players, the manager and the supporters. Directors don't come into it. They are only there to sign the cheques". Bill Shankly

"Maybe in life it's impossible to give 100 per cent to your job. Okay, I'll accept 98 per cent" Rafa Benite
Vis hele signatur

Avatar
Frodor Legende  (trådstarter) 

takk for tipset!
Jeg skal ikke montere vinduene selv. Jeg skal bygge et kataloghus der jeg har trekt ut vinduene (matrial) men ikke arbeidet.
Tror nesten jeg må finne eit trehus oppført med h+ og se med egne øyne hvordan det tar seg ut.

   Sitèr Frodor
Signatur:
Kjøkkenopperatør, bedreviter, stasinvestor

Avatar
tommeltott1 Senior 

Sitat fra den
Tenk heller på vedlikeholdet du slipper, fint å sitte på terassen med ett glas vin å se på naboen som maler sine vinduer Man har da vel ikke så mye vedlikehold på vindu.. ?? Jeg har ikke tenkt å male så mye oftere en hvert 10 år fremover og da regner jeg med jeg må male huset også.. men men  8)   Sitèr tommeltott1

Avatar
norhawk Aspirant 


Sitat fra den
Tenk heller på vedlikeholdet du slipper, fint å sitte på terassen med ett glas vin å se på naboen som maler sine vinduer  Man har da vel ikke så mye vedlikehold på vindu.. ?? Jeg har ikke tenkt å male så mye oftere en hvert 10 år fremover og da regner jeg med jeg må male huset også.. men men  8)Å male vinduskarm kontra male husveggen, det er det stor forskjell på i min verden.
Må vel legge til at jeg lite begeistret for malearbeid.


   Sitèr norhawk

Avatar
Frodor Legende  (trådstarter) 

Veldig enig med siste komentar og Iflg. h-pluss sin reklame er levetiden over det dobbellte av et trevindu

   Sitèr Frodor
Signatur:
Kjøkkenopperatør, bedreviter, stasinvestor

Avatar
vindusmesteren Junior 

Nei, nei, nei PVC er ikke bra. Det eneste argumentet er vedlikeholdsfritt. Men det er det ikke! Hengsler må smørres, plasten må renses, de falmer, de kan ikke males, og tro det eller ei plastvinduer påvirkes av temperaturforskjeller og vokser. Dette kan gå ut over lukkefunksjon etc. PVC er et oppskrytt produkt, Kjøp TRE!
Hvorfor har vi ikke plastkledning på husene våre? Jeg bare spør... det er jo "VEDLIKEHOLDSFRITT!"

   Sitèr vindusmesteren


Avatar
vindusmesteren Junior 

Selvfølgelig! Men trevindu lages med klaringer rundt lukkeramme som skal fange opp slike strukturendringer. Tre er et naturlig materiale 100% klimanøytralt, det beveger seg i takt med naturen. Hørres kanskje litt cheezy ut men.... Skal du ha samme vedlikeholdsfriheten som plast er trevindu med aluminiumsskall et flott alternativ! Noen tupperware fans som kan svare meg, hvorfor bruker vi ikke feks ikke plast kledning dersom det vedlikeholdsfrie skal være et argument?

   Sitèr vindusmesteren


Dør & Vindu

Mest populært

Ingen flere innlegg

Siste

Ingen flere innlegg

Siste på ByggeBolig

Ingen flere innlegg