#21
 41     0
Jeg tror i så fall man må skille mellom trevinduer(hvorfor vil egentlig noen ha det i 2009?) og PVC. Jeg gjorde en meget grundig research før jeg bestilte vinduer og tilbakemelding fra folk som har kjøpt pvc-vinduer før var at man skal særlig passe på 3 ting:

1) Sjekke referanser for importøren.

2)Profilene vinduene er produsert av bør være Rehau eller Kümmerling, det borger for kvalitet.

3) Det skal være stålforsterkninger i hjørnene inni profilene.

Vær ellers oppmerksom på at de fleste importvinduer er innadslående fordi de er mye mer opptatt av energisparing på kontinentet enn det vi er i Norge. Norske leverandører har fortalt meg at også norske trevinduer blir innadslående når det nye bygningskravene blir gjeldende, ellers er det vanskelig å oppnå en god U-verdi.

   #22
 1,103     0
Romulus skrev:

Vær ellers oppmerksom på at de fleste importvinduer er innadslående fordi de er mye mer opptatt av energisparing på kontinentet enn det vi er i Norge. Norske leverandører har fortalt meg at også norske trevinduer blir innadslående når det nye bygningskravene blir gjeldende, ellers er det vanskelig å oppnå en god U-verdi



Dette er bare tull. Grunnen til at vinduene er innadslående er fordi det er en enklere  og vesenlig billigere konstruksjon å produsere.

Monterte vinduer i aluminium i 8 år, brorparten var innadslående pga at det var mye dyrere å lage dem utadslående.
   #23
 41     1
Tull eller ikke, også norske og leverandører bekrefter at når kravene til U-verdi under 1.1 kommer så vil det bli standard med innadslående vinduer i Norge.

Utrykk som "tull" bidrar ikke egentlig til noe særlig intelligent opplysning!
   #24
 4     0

Jeg kjøpte pvc-vinduer fra Komplett Vinduer(komplettvindu.no)  i Egersund som importerer fra Litauen.
Så langt ser vinduene meget bra ut, leveringstiden var kort og servicen alle tiders.
Anbefales!


- Ville også valgt denne leverandøren hvis jeg ikke var blitt tipset om Venta Windows her inne. Sparte ca. 10k på å bestille 23 vinduer derfra. Garanti i 10 år.
   #25
 121     Akershus     0
Tull at innadslående vinduer er de eneste som holder når en skal ha lave u verdier! Gunnen til at innadslående er så utbredt er tradisjon. Det har blitt vanlig. Det finnes ikke mer upraktiske vinduer enn innadslående!
Har lest mange negative omtaler av polske, finske og svenske vinduer. Danske har jeg prøvd på et prosjekt (rationel), de var helt allright.  :-\
Jeg bruker kun Gilje Vindu og Nordvestvinduet. Dørene kjøper jeg også fra Gilje. Kjempefornøyd med begge leverandørene, god service og flotte produkter!
   #26
 86     Akershus     0
Noen som har erfaring med Tanums Fönster?

Jeg tuslet rundt på en boligmesse sammen med en bekjent av meg som er byggmester. Han synes vinduene fra Tanums Fönster virket veldig bra, av forskjellige årsaker som jeg ikke husker i dag.

Vinduene produseres i Tanum i Sverige, ikke så veldig langt fra grensa mot Norge. Jeg mener firmaet er kjøpt opp av H-vindu.

Selges i norge av et firma på Rud i Bærum som heter Dør og Vindu.

Har tidligere bedt om et tilbud fra de, som inneholdt godt over 30 vinduer, en del i gulvhøyde, 6 skråvinduer, mange av vinduene var ganske store. Samt 2 terrassedører. (Altså vinduer som samsvarer med tegningene som ligger under tråden Akershus: Vårt prosjekt under medlemmenes prosjekter/bygge nytt hus)

Tilbudet lød på 123 000. Synes ikke det var galt. Husker ikke U-verdien på disse, men kunne få U-verdi på 1,2 mot et pristillegg på 5%.

Vurder å bruke disse dersom jeg ikke skal gå for noe annet en vinduer av tre..

Signatur
   #27
 19     Birkeland     0

Tull eller ikke, også norske og leverandører bekrefter at når kravene til U-verdi under 1.1 kommer så vil det bli standard med innadslående vinduer i Norge.

Utrykk som "tull" bidrar ikke egentlig til noe særlig intelligent opplysning!


Da vil jeg gjerne vite hvilke leverandører som skal gjøre dette. Selger 98 % Uldal, men også borti Lyssand og Trenor. Kvalitetsmessig er de nesten likeverdige, men Uldal har klart penere finish. Dette er dog en smakssak. Innadslående vinduer er lite brukt i Norge utenfor byer (leilighetsbygg). Isolasjonsmessig er min erfaring at produsentene ser det som vesentlig mer vanskelig å lage innadslående vinduer/dører bra nok for norske forhold. Hverken Diplomat, Røeds Trevare (Tun-døren) eller Vatnestrøm garanterer for en innadslående ytterdør. Det må også i så fall spesialbestilles. Det er jo andre produksjonsmetoder for vinduer slik at karmen er annerledes, derfor er ikke dette problemet så stort her. Men vann kan absolutt lettere tvinge seg inn i karmen på et innadslående vindu. Hverken Uldal, Trenor eller Lyssand har ved innføringen av nye lavenergivinduer gått til det skritt å fjerne utadslående vinduer, og jeg har ikke hørt noe fra Nordan heller. For å svare på noe som står lengre oppe i artikkelen så stemmer det nok at det var mulig å hente PVC-vinduer billigere enn det Uldal kunne levere de for. Uldal kjøper nemlig "sine" PVC-vinduer fra Danmark eller Tyskland, husker ikke hvor, noe som fort blir dyrere enn for produsenter som henter sitt fra egen produksjon. Kravet er heller ikke 1,1 U, men maksimum 1,2 U for hele huset sett under ett, i snitt. Og det gjelder jo bare ved nyoppføring. De som har endret vinduet sitt mest ved overgangen tror jeg er Uldal. De har erstattet den gamle standard karmstørrelsen på 92mm med ytterdørstandarden på 115mm.

   #28
 13     Sandefjord     0

Tull eller ikke, også norske og leverandører bekrefter at når kravene til U-verdi under 1.1 kommer så vil det bli standard med innadslående vinduer i Norge.

Utrykk som "tull" bidrar ikke egentlig til noe særlig intelligent opplysning!


Dette er ikke tilfelle, da  f.eks Diplomat pr dags dato kan levere utadslående toppsving vindu med u-verdi på 0,9 (3lags glass), Det er ikke i karmen isolasjonen ligger, men i glasset.

Norge vil om et par år få enda strengere krav.
   #30
 19     Birkeland     0
"Det er ikke i karmen isolasjonen ligger, men i glasset."

Karmen fungerer som kuldebro, da den i de fleste vinduer er massiv. Det er derfor Uldal velger å gå opp til 115mm karm, andre igjen velger å beholde 92mm karm men legger inn isolasjon. Uldal er redd for at karmen skal bli ustabil, derfor har de ikke gjort dette. Uldal vil komme med tre serier i den lavenergiserien, 1,2U, 1,0U og 0,7U. Dette er ifølge salgssjefen til Uldal. Det er flere andre produsenter som enten kommer med dette, eller allerede har gjort det. Man kan gå enda lavere ved å velge trelags vinduer, faktisk nede i 0,3-0,4U. Problemet med disse lave U-verdiene er at vinduet får en lei tendens til å dugge på utsiden. Uldal, og sikkert flere, anbefaler at vinduet trekkes inn 35mm i veggen for å redusere problemet. Innadslående mot utadslående er fremdeles ikke et tema i denne debatten, så hvor det kommer fra vet ikke jeg...