Visning  
Elektro & Belysning

Koblingsskjema for downlights

      54 930     90 svar   
Denne saken har 90 svar
Avatar
SJ333
Veteran  (trådstarter) 

Faktisk sier forskriften at vanlige folk kan installere 12 V anlegg selv dersom det ikke er i brennbart materiale, og med visse forutsetninger i brennbart materiale (bla. ytelse 200 VA og det skal være tilgjengelig for inspeksjon).

Ellers er ikke strøm noe hokus pokus. Greit nok er det visse regler man må kunne og følge men det ER ikke verre enn at man kan klare det selv. Det holder veldig ofte med en skrutrekker og avbiter når det er snakk om enkle installasjoner i eget anlegg (typisk: legge ny stikkontakt, dimmer, bryter, varmekabel etc). At man bruker elektriker er ikke noen garanti for at jobben blir gjort bedre.:)
   Sitèr
Signatur:
YNWA!

Avatar
SJ333
Veteran  (trådstarter) 
Dette er du dessverre ikke kapabel til! du har rett og slett ikke nok kunnskap til å kunne utføre en slik jobb,


Men jeg har da gjort det før, og ingenting har brent ned enda.
   Sitèr
Signatur:
YNWA!

Avatar
523iA
Legende 
Nei, men bruker man fagfolk er ofte sjangsen litt større for at ting blir gjort riktig, og man har litt mere rettigheter.. Og en 12V trafo har jo en 230V sekundær-side også....  ::)
   Sitèr

Avatar
svantekiller
Senior 


Ellers er ikke strøm noe hokus pokus. Greit nok er det visse regler man må kunne og følge men det ER ikke verre enn at man kan klare det selv. Det holder veldig ofte med en skrutrekker og avbiter når det er snakk om enkle installasjoner i eget anlegg (typisk: legge ny stikkontakt, dimmer, bryter, varmekabel etc). At man bruker elektriker er ikke noen garanti for at jobben blir gjort bedre.
Håper at du ikke er elektrikker, virkelig..

Men et lite problem med 12v anlegg. Du må jo få en elektrikker til å koble dimmer og frem til trafo Wink så du er ikke unna det uansett..

At strøm ikke er hokus pokus er greit! men det er en grunn til at norske hus brenner ned.....    Vil ikke si noe om hvem sin feil det er. Men man kan ikke komme med en slik uttalelse på et slikt forum.  Min mening
   Sitèr
Signatur:
Utdannet elektrikker.

Avatar
sOPp
Høvding 
Nei, så da tror jeg at jeg går på Biltema, kjøper meg noen spraybokser og lakkerer bilen i morra. Et lakkverksted er da ingen garanti for at arbeidet blir gjort bedre enn det jeg kan klare selv.

Husk å ta sikringen før du kobler, og begge fasene hvis du har skrusikringer eller adskilte enmoduls automatsikringer.
   Sitèr

Avatar
sOPp
Høvding 


Dette er du dessverre ikke kapabel til! du har rett og slett ikke nok kunnskap til å kunne utføre en slik jobb,


Men jeg har da gjort det før, og ingenting har brent ned enda.Nei, men det tar ofte litt tid. Det er til og med mulig at du gjør det både riktig og bra, det kan ikke jeg si sikkert.

Men hvis du trenger et koblingsskjema for å koble downlights, da burde du holde fingrene unna.
   Sitèr

Signatur:
YNWA!

Avatar
SJ333
Veteran  (trådstarter) 
Men uansett så har jeg fått svar og mange tips i denne tråden. Takker så langt for hjelpa:)

   Sitèr
Signatur:
YNWA!

Signatur:
Utdannet elektrikker.

Avatar
kergulen
Senior 
Poenget er vel at det faktisk er endel ting som man kan gjøre selv uten å ha elektriker. Det er ikke til å stikke under en stol slik jeg ser det - at det faktisk er mulig å legge et par stikkontakter uten å ha elektriker. Med litt kunnskap er det omtrent fysisk umulig å kople feil. Det er jo allerede endel koplinger man har lov til å utføre - og det er ikke veldig forskjell på dem - og det å legge en stikkontakt. Jeg snakker her altså om enkle koplinger. Med en gang man skal inn i sikringsskapet så er ikke dette noe for menigmann.


   Sitèr