3,336    6    0  

Nytt hus, rettigheter.

 13     Haugesund     0
Heisann

For 2 år siden flyttet vi inn i nybygget hus. Har et par spørsmål om vi har noen rettigheter her i forhold til:

- Teknisk rom, arkitekten til byggefirmaet lagte det alt for lite. Vi hadde ikke noe erfaring med dette og det endte med at vi matte ha villavent og sikringskap på vaskerom og skap til vannbåren varme oppi i gang i andre etasje. Har vi noe vi kan gjøre her? Vaskerom har blitt mindre enn planlagt pga villavent.

- Vannbåren varme, gulvet på badet er ikke varmt i det hele tatt, er såvitt lunk i gulvet, et av de kalleste rommene i huset. Rørlegger har vært inne og stilt temperaturere og trykk og er ikke mer og gå på der. Er jo ikke kaldt, men føler guvlet skulle vært et av de varmeste i huset. Hadde vi visst dette før hadde vi gått for varmekabler på baderomsgulv, men de sa det var godt nok.


HSt
   #1
 36,579     Lillestrøm kommune     0
Punkt 1 er vel som bestilt og punkt 2 er nok at du ikke bor i et gammelt hus.

Hvis du bodde i et gammelt trekkfult hus ville du trengt varmere vann i gukvvarme samt at varmen kunne stått på lenger uten at termostat e.l. slår inn.  Da ville badet føles varmere ut siden varmekilden ville stått på mer  (og du ville betalt mye mer for varmtvann).  Mulig dette kan optimaliseres videre, f.eks. bad åpent på sløyfen uten regulator.  Varmekabler vil også slå ut hvis en ikke ønsker å heve lufttemperaturen.
   #2
 247     0
Det er nok ikke noe galt med vannbåren varme som du har. Jeg hadde akkurat det samme problemet du nevner der. Du må passe på at vanntrykket på dobbelberederen til vannbåren varme er riktig. Når det blir kaldere ute må man sette varmen opp på selve vannbåren varme på det tekniske rommet (en Hvit termostat ved rørene).  Jeg måtte opp i nesten 35 grader på termostaten på teknisk, for at gulvet på badet skulle bli varmt, på høsten og litt over 40 når det var -20 ute. Det medfører at du må sette ned varmen på andre oppholdsrom. Jo kaldere været er, mer må man skru opp på termostat på teknisk og ned når det er mildere. Du må bare prøve deg fram, sett termostaten opp i minst 36 timer så skal du se at det blir varmt på badet, men fryktelig varmt i andre rom, da må du sette ned tempraturen ned i hvert enklet rom  Smile
  (trådstarter)
   #3
 13     Haugesund     0

Det er nok ikke noe galt med vannbåren varme som du har. Jeg hadde akkurat det samme problemet du nevner der. Du må passe på at vanntrykket på dobbelberederen til vannbåren varme er riktig. Når det blir kaldere ute må man sette varmen opp på selve vannbåren varme på det tekniske rommet (en Hvit termostat ved rørene).  Jeg måtte opp i nesten 35 grader på termostaten på teknisk, for at gulvet på badet skulle bli varmt, på høsten og litt over 40 når det var -20 ute. Det medfører at du må sette ned varmen på andre oppholdsrom. Jo kaldere været er, mer må man skru opp på termostat på teknisk og ned når det er mildere. Du må bare prøve deg fram, sett termostaten opp i minst 36 timer så skal du se at det blir varmt på badet, men fryktelig varmt i andre rom, da må du sette ned tempraturen ned i hvert enklet rom  :)


Har skrudd den opp 5 grader over standard nå. Det er litt mer lunk men ikke varmt. Men problemet er da at det blir for varmt på vannet som går gjennom I det andre romma som har parkett. Det blir for varmt så det tørker inn, skrur jeg ned termostaten på veggen stopper det jo helt og blir for kaldt I huset.
   #4
 428     Dal     0
Det er derfor du skal ha 2 shunter.. en for parkett gulv, og en for betong gulv...
   #5
 247     0
Det er ikke noe som heter over standar  Smile Blir det kaldere ute må du opp både 15-20 grader på termostaten på teknisk.
50 grader på termosten på teknisk må du nok regne med.
Man må huske på at vannbåren varme er dyrt med kun elektrisk strøm.
Vannrørene er lagt i grunnmuren, det tar lang tid før det blir varmt i betongmuren.
Man fyrer faktisk opp en hel kompakt stein med vannrør.

Blir det varmt på de andre rommene har man termostater på hvert rom som man skrur ned på. Når det har blitt varmt på badet og fått passe tempratur på de andre rommene, da lærte jeg meg å bare bruke termostaten på teknisk som jeg skrudde opp og ned.
Du må rett og slett prøve deg fram.

Parkette burde klare varmen fra vannbåren varme, det var ikke noe problem oss meg. Hadde 120 kvm med parkett.
   #6
 10,486     Akershus     0
Styring og justering av vannbåren varme kan være en liten vitenskap. Veldig mange rørleggere vet å koble rørene, men ikke hvordan optimalisere styringen. Dette er noe man bør lære seg selv, og et godt sted å starte er nettopp her på forumet. Lag en tråd i riktig kategori, der du legger ut masse bilder og beskrivelser av anlegget ditt, så skal du se det vil være hjelp å få.
Det er ikke nødvendigvis dyrere å fyre "vannbårent", men får jo den samme mengden energi tilført, problemet er at det gjerne tar lang tid før det reagerer på endringer du gjør.

Kort forklart justerer man i hovedsak:
Turtemp : Hvor varmt vann man sender ut i anlegget
Pumpehastighet : Hvor mye vann som pumpes totalt
Flow pr. kurs : Hvor stor del av vannet som fordeles til de enkelte kursene.

Det er mange forskjellige måter å styre dette på. Termostater av/på er en mulighet, en annen er justert flow på alle kurser, og at temperaturen justeres avhengig av utetemperaturen.


Punkt 1 er ikke noe å reklamere på.
Signatur