14,380    17    6  

Jernplate mellom induksjonstopp og umagnetisk kasserolle?

 567     bare ett av gangen, helst     1
Dette fantes da en gang i tiden, men nå finner jeg det ikke. Er det forsvunnet fordi det var ubrukelig, eller er det fortsatt en grei måte for å konvertere en induksjonstopp til en god gammeldags en?

I så fall: Hvor? Hvis jeg må fikse en selv: hvor tykk?

   #1
 24     Oslo     0
Denne var å få kjøpt i norske elektrobutikker for en tid til bake siden, men er en stund siden jeg så de.

Tror ikke de solgte så veldig bra... Kan vel ha noe å gjøre med en kombinasjon av pris og funksjon.

http://www.whirlpool.no/tilbeh%C3%B8r-1/matlaging-2/tilbeh%C3%B8r%3a-platetopper-3/-%5BIDI004%5D-2210050/480181700414/

http://www.which.co.uk/home-and-garden/home-appliances/reviews-ns/wpro-interface-disc-for-induction-hobs/

Den var ikke så veldig tykk. Maks 0,5cm kanskje.

Blir jo selvsagt veldig, veldig varm...
Signatur
   #2
 24,658     Akershus     0
Jøtul steikepanne?
Signatur
  (trådstarter)
   #3
 567     bare ett av gangen, helst     0
Takk. Å slakte en Jøtul er jo kanskje mulig, sikkert noen som har ødelagt en.

Fant etter mye googling denne: http://www.kitchentime.no/no/p/induktionsplatta?id=10001063
Det er jo "bare" litt dyrere enn å kjøpe en gammeldags dobbel kokeplate på Biltema for de gangene man skal bruke den digre saftkokeren.
   #4
 5,336     Tromsø     0
Saftkoker i aluminium, ja. Husker den fra barndommen. Så oppdaget man sammenheng mellom demens og aluminium. Man ble anbefalt å kun bruke aluminium til basisk mat som risgrøt og andre ting som var basert på melk og ikke bruke det til sure ting som frukt og bær, da syre løste aluminium. Saftkoker i aluminium var så feil som det kunne bli.
Signatur
   #6
 3,412     Akershus     5
Saftkoker i aluminium, ja. Husker den fra barndommen. Så oppdaget man sammenheng mellom demens og aluminium.


Det ble funnet aluminium i hjernen på mange demente på 1970-tallet, men det er ikke helt klart hvor sterk sammenheng dette har med aluminium i det man spiser eller drikker. Mange av funnene stammet fra dialyse-pasienter, hvor dialyse-utstyret ble vasket med kjemikalier som inneholdt aluminium... Nyere studier blant annet av drikkevann spriker, med både alarmerende og beroligende resultater, kanskje med en liten overvekt av studier som antyder at aluminium man får i seg fra drikkevann, kokekar av aluminium, saftkokere, deodorant og så videre ikke er farlig nok til at det gir tydelige utslag på statistikken. Inntil videre har jeg ikke noen betenkeligheter med å ta en øl fra en aluminiumsboks, og jeg velger å tro at min nedsatte mentale kapasitet i slike tilfeller skyldes etanol i større grad enn aluminium.
Signatur
  (trådstarter)
   #7
 567     bare ett av gangen, helst     0
Jo takk, men jeg har lært at det ikke er aluminium alt som ikke lar seg induksjonsoppvarme ... og at induksjonsplatene er for små. De gamle platene ble i hvert fall varme på en stor flate.

Well then, man får klare seg med noen svimerker.

   #9
 3,585     0
Jo takk, men jeg har lært at det ikke er aluminium alt som ikke lar seg induksjonsoppvarme ...

Jeg tok "magnet-testen" på mine kobberkjeler: De skulle liksom være stål annet enn det ytterste, dekorative laget (de er dekorative - når de er nypussede kan du sette gryta rett på bordet selv i fornemme selskaper!). Det var så vidt tiltrekning overhodet kunne kjennes.

Det er litt synd å redusere det fineste kjelesettet jeg har til å bare fungere som serveringsfat. En del typer mat skal serveres i karene de er tilberedt i. Dessuten var jeg litt forbauset: Jeg hadde forventet at kobberlaget ville være så tynt som råd er, av kostnads-hensyn. (Kobber er vel betydelig dyrere enn stål.)
   #10
 563     Stavanger     0
Jo takk, men jeg har lært at det ikke er aluminium alt som ikke lar seg induksjonsoppvarme ...

Jeg tok "magnet-testen" på mine kobberkjeler: De skulle liksom være stål annet enn det ytterste, dekorative laget (de er dekorative - når de er nypussede kan du sette gryta rett på bordet selv i fornemme selskaper!). Det var så vidt tiltrekning overhodet kunne kjennes.

Det er litt synd å redusere det fineste kjelesettet jeg har til å bare fungere som serveringsfat. En del typer mat skal serveres i karene de er tilberedt i. Dessuten var jeg litt forbauset: Jeg hadde forventet at kobberlaget ville være så tynt som råd er, av kostnads-hensyn. (Kobber er vel betydelig dyrere enn stål.)


Kun ferrittisk stål er magnetisk. Austenittiske stål feks. er ikke magnetiske i det hele tatt.