902    3    0  

Tek 10 - Takøyde restaurantkjøkken?

 9     0
Er det noen som vet hva som er minimum tillatt høyde under tak på et restaurantkjøkken?

   #1
 5,415     Langhus     0
Jeg vil anta det blir Arbeidsmiljøloven som vil håndtere et restaurantkjøkken.

https://lovdata.no/dokument/SF/forskrift/2011-12-06-1356#KAPITTEL_1
§ 2-8.Romhøyde
Romhøyden i arbeidsrom og i personalrom skal avpasses i forhold til rommets gulvareal og den virksomheten som drives der. Det skal særlig tas hensyn til ventilasjonsanlegg, belysning og innredningens dimensjoner.


btw, endret overskriften din til noe som ga et bedre innblikk i hva tråden dreier seg om
Signatur
   #2
 5,415     Langhus     0
I kommentarene til forskriften:
http://www.arbeidstilsynet.no/binfil/download2.php?tid=237707
Står følgende:
Til § 2-8. Romhøyde
Netto romhøyde i arbeidsrom bør ikke være under 2,7 m. I arbeidsrom som har
skråtak, bør den midlere romhøyden ikke være under 2,7 m. Romhøyden skal
ikke være under 2,2 m der det er påregnelig at mennesker skal stå oppreist.
Arbeidslokaler med areal mindre enn 40 m2
kan ha midlere romhøyde ned til
2,4 m.
Midlere romhøyde i spiserom inntil 60 m2
bør ikke være under 2,4 m og i
spiserom over 60 m2
ikke under 2,7 m.
Garderober, vaskerom, dusjrom og toaletter kan ha netto romhøyde ned til
2,2 m.
Signatur