(trådstarter)
   #11
 80     0
Betong har mange fordeler slik jeg ser det:
Ren styrke, får jeg bygd riktig dimensjonert så varer det langt forbi min levetid.
Det vil kunne gi et bygg som er helt tett for utøy dersom det sammenføyes riktig, med åpninger kun for vinduer og dører.
Det blir lite vedlikehold, og selv omfattende vannskader vil antagelig ikke skade bæreevne.

Jeg er en slik en som heller vil gå for mer arbeid i konstruksjonsfasen for å slippe bekymringer og arbeid senere.

Hvorvidt jeg får bygget huset jeg ser for meg, gjenstår å se. Men jeg kan garantere tråd med bilder og masse snodige problemstillinger, dersom forumet fremdeles eksisterer.

   #12
 24,658     Akershus     0
Støp vegger og flat himling. Isopor settes ytterst i veggforskalingen. Himling beholder forskalingsunderbyggingen til yttertaket er på plass.
Forskaling til yttertak i bue skjæres ut i billigste isoporblokker som hviler på himlingen. Ev kan en lage spor i isoporen for ekstra bærebuer jfr T-element. Himlingen tar strekkreftene mellom ytterveggene slik at yttertaket kan bygges uten mye ekstra armering.

Taket tekkes med isopor for isolasjon. Vanntetting og torvtak. Ytterveggene pusses. Forskalingsbuene "brennes bort" ved å dusje dem med bensin.

Artige tanker.
Signatur
  (trådstarter)
   #14
 80     0
Smelte bort isoporen med bensin hørtes både rotete, dyrt og lite miljøvennlig ut  Tongue For ikke å snakke om at dritten du får som resultat er tilnærmet likt napalm...

Ser for meg at jeg først kan støpe ringmur, underisolert plate og ytre vegg, isolere veggene innvendig og så støpe disse, deretter innertak, isolasjon med noe som tåler påstøp og yttertak på toppen. Ser for meg at dette vil eliminere samtlige kuldebroer utenfor vindus- og døråpninger.

Er kjerneisolering fullgodt, eller "må" man ha på ekstra på utsiden?

Eiv
   #15
 241     Moss     0
Siden vi først er inne på det med romerne og deres betongferdigheter, så kan du jo forskale som dem? Bare å støpe veggene, fylle hele rommet toppet med jord og form kuppelen/buen. Så er det bare å grave ut jorda igjen når du har støpt taket.  ;D
   #16
 129     Der hvor bartene kommer fra.     0
Registrerer mye skepsis i tråden, men dette er da vel ikke så forferdelig uvanlig som dere vil ha det til?

Skall/buetak var jo populært i en god del år etter krigen, kanskje ikke så mye på bolighus, men teknikken er gammel og velkjent.

Plenty eksempler http://www.adressa.no/tjenester/bildeserier/article648737.ece

Med forbehold om at jeg forsto ønsket til TS korrekt selvfølgelig, hvis det er en vaskeekte hobitt-landsby han vil ha så er det vel bedre å gro hår på beina og ta spaden fatt for å grave seg ned i en passende forhøyning?
Signatur
  (trådstarter)
   #17
 80     0
Er ikke ute etter noe hippiehus nei, men tror det ville blitt stilig med et hus som iallefall delvis gikk i ett med omgivelsene. Artig å få vite om navnet skalltak, det er litt vanskelig å finne informasjon når man ikke har riktig ord på ting.

For øvrig ingen veldig dum idé å forskale med massefylling, man må bare finne ut hvordan det blir enklest å få det ut igjen.

Det mest kilne jeg ønsker meg fra konstruksjonen, er en avslutning på en bue som skjæres slik at høyeste punkt stikker lengst ut. Ser for meg en real utsikts-stue med vinduer i trekvart sirkel eller deromkring, og da blir det jo straks vanskeligere. Men det blir kanskje enklere med betong enn bindingsverk?

Noen som kjenner til samlinger av bilder med spreke og intrikate betongkonstruksjoner?

   #18
 134     0
Hvis du går for å fylle opp med sand/jord, legg for all del noen isoporblokker eller annet i bunn, så du slipper å grave ut fullt så mye. :-)

Har gravd en del i hagen i år, og man blir lei av det.