Visning  
Grunnarbeider, mur og betong

Bytte/skjøte ødelagt dreneringsrør

 4 872     6 svar   
Avatar

binge

Fersking   
Gravde opp innkjørselen og klarte selvsagt å bryte av dreneringsrøret som skal fange opp vann fra takrenna i et uoppmerksomt øyeblikk.  Sliter med å finne en praktisk løsning for hvordan jeg skal få skjøtet røret sammen igjen.  Noen som sitter på en mulig løsning?
     Sitèr
Denne saken har 6 svar
Avatar
elby
Legende 
Splitt et stykke rør på mitten, legg bitene rundt bruddet, strips fast bitene med lange strips...
   Sitèr
Signatur:
Jan Uggerud svarer både som ansatt i elby.no, og som privatperson
med lang erfaring fra byggebransjen.  

Signatur:
Man fødes gammel, klok og tung, belastet av sin uerfaring. Man gror seg gradvis lett og ung ved livets sakte åpenbaring. (Kumbel/Piet Hein)

Avatar
binge
Fersking  (trådstarter) 


Problemet med den løsningen er at jeg ikke klarer å presse røret inn i muffen.  Det ideelle vil være å splitte et rør, men vil dette være tilstrekkelig for å unngå at det oppstår lekkasje?
   Sitèr

Avatar
snektriker
Legende 
Tror ikke du skal bekymre deg om det. Hvor mye vann skal det ikke ligge rundt dreneringen før det kommer inn i slissen på oversiden av røret? Om det går i røret i det hele tatt er det så vått rundt at en liten åpning i røret like gjerne bidrar til økt drenering framfor minsket.

Morsom tråd som viser til hva jeg mener http://www.byggebolig.no/grunnarbeider-mur-og-betong/avstemming-drensror-med-hullslisser-opp-eller-ned/
   Sitèr
Signatur:
Man fødes gammel, klok og tung, belastet av sin uerfaring. Man gror seg gradvis lett og ung ved livets sakte åpenbaring. (Kumbel/Piet Hein)

Avatar
RoyM
Senior 
Du trenger en glidemuffe!

Tres helt inn på rør.1 og tilbake halvveis over rør.2
   Sitèr
Signatur:
Mvh
Roy

Avatar
frodes
Mester 

som skal fange opp vann fra takrenna i et uoppmerksomt øyeblikk.


Be takrenna være mer oppmerksom Smile


Hva slags rør er det som er dratt av? Er det glatt "kloakkrør", eller korrugert drensrør?

Dette var altså ikke snakk om drensrør for de som tror det. Skjøten som er nevnt fungerer kun for å holde rørene sammen. Slike lekker som siler, og er ubrukelige for å tette noe som helst.

Vannet fra takrenna skal helst ikke ut i grunnen i stor grad. For mye vann ut i grunnen KAN føre til at det synker, men det skal vel en del til før det blir et problem? Er det glatt kloakkrør, så tetter du det helt fint med en glidemuffe.
   Sitèr
Signatur:
Prøver å gjøre det skikkelig med en gang.
Grave? Flytte masser? Komprimere? Støype? www.budsjettmaskiner.no Eidsvoll, Arendal.      Noe du vil leie ut? Ta kontakt, vi har plass til flere.