6,036    10    1  

Tykkelse på betonggulv innendørs.

Tsn
 3     0
Hei!
Vi skal totalrenovere huset vårt og har veldig lyst på slipt betonggulv. Problemet er at vi ikke har så mye takhøyde å gå på, slik at gulvet ikke må bli for tykt. Vi har forsøkt å lete på nett, men ikke klart å finne ut hvor tykk selve betongen må være. Noe her som vet? Vi skal selvfølgelig ha varme i gulvet.

   #1
 6,701     Akershus     0
Med vanlig med betong må man nok opp i rundt 5 cm. for å få tilstrekkelig overdekning på varmekablene. Man kan støpe et tynnere lag med avrettingsmasse, men det blir dyre gulv av slikt.
   #2
 3,083     Gol     0
Er riktig det at man må han ca 5 cm.
Hvilke gulv ligger der idag?
Signatur
Tsn
  (trådstarter)
   #3
 3     0
Vi skal ha vannbåren varme, og huset skal rennoveres fra bjelkene og opp. Vi tenker å ikke bruke avrettningsmasse, men betong som skal poleres. Planen er: sponplater på bjelkene, så isolasjonsplater med vannbåren varme i og betong på toppen.
   #4
 6,701     Akershus     0
Dere kan spare noen centimeter, nærmere bestemt 2,2 cm. om dere feller sponplatene ned i bjelkelaget.
Tsn
  (trådstarter)
   #5
 3     0
Det er sant! Krever litt jobb, men man sparer jo cm på det. Er det mulig å forsterke betongen på noe vis (evt. med stålnetting eller lignende)? Vi vil gjerne ha så tynt lag som mulig, både på grunn av høydeproblematikken, men også grunnet muligheten til å regulere varmen bedre. Men det må selvfølgelig ikke gå på bekostning av kvaliteten på gulvet.
   #6
 6,009     Finnmark     1
Gulvvarmerør finnes fra 16-20 mm, så dere kan redusere litt der også. 20 mm er mest vanlig i støp......
Signatur

   #8
 6,009     Finnmark     0
Når dere vurderer påstøp med betong så er det mulig å senke ytterligere ned i bjelkelag, avhengig av hvordan det er bygd opp. Det må en fagmann vurdere!
Betonggulv med armeringsnett på 5 cm er veldig sterkt.....

Dersom dere ikke absolutt må ha betonggulv så er det veldig enkelt :
Dere legger bare sponplater med spor for rør eller spaltegulv av bord deretter varmefordelingsplater og gulv......plater/ belegg, parkett, tregulv......
Signatur
   #9
 10,486     Akershus     0
Hva er fordelene med betonggulv uten noe oppå?


Jeg støpte gulv i kjelleren, og kom til at noe særlig under 7 cm var vanskelig å få til med gulvvarmerør og armeringsnett. Det kan sikkert presses litt til hvis man er veldig nøyaktig, men 20mm rør og 5mm armeringsnett bygger totalt 30mm. Da er det 40mm overstøp igjen, minus litt unøyaktigheter.
Signatur
   #10
 785     Vestfold     0
Hva med membran? Hvis badet skal være et våtrom og dere skal ha slipt/polert betong, må dere ha bunnmembran (som skal legges med fall til klemring på sluk).

Jeg brukt Lewis svalehaleplater på badet mitt (mest på grunn av at jeg brukte stålbjelker som bæring pga. 4 m spennvidde og jeg ville ha badegulvet i samme nivå som soverommet) Disse er svinedyre, men man kan komme ned i 5,5 cm total tykkelse inkludert undergulv og vannbåren varme. Det finnes info om disse hos Til-Tak, men de egner seg ikke for bunnmembran rett på platene.