#11
 620     Hordaland     0
Kunne den tilkoples varmt og kaldt vann samtidig, altså med 2 slanger inn på maskinen, eller måtte du velge å kople den til enten varmt eller kaldt?

  (trådstarter)
   #12
 17     Oslo     0

Det var ikke en vaskemaskin jeg linket til. Det er en elektronisk styrt ventil som skal tilkoples både varmt og kaldt vann. Denne veksler mellom varmt og kaldt vann til maskinen etter et forhåndsprogramert mønster. Den finnes også for oppvaskmaskin, noe du kanskje ville ha sett hvis tysken din ikke var fullt så rusten  ;)


Åhå, ok! Beklager min dårlige tysk. Min tante, som er tysk og tilfeldigvis var min tysklærer, vil gremmes. OK, så dette ser ut til å være en god plan B. Smile
  (trådstarter)
   #13
 17     Oslo     0

Jeg kjøpte en integrert Siemens oppvaskmaskin på Elkjøp i fjor. Den hadde tilkobling for både varmt og kaldt vann. Husker ikke modellnr, men den er ganske stillegående...

Sjekk med Elkjøp eller Siemens.


Dette er veldig interessant! Kjøkkenet er nemlig et Epoq-kjøkken, så vi har kjøpt rubbel og bit hos Elkjøp. Men jeg satte himmel og jord i bevegelse for å få dem med på at noe sånt faktisk eksisterte, så det er ikke bare-bare å finne det, er jeg redd... Du kunne ikke klare å grave opp modellnummer?

Kjetil
   #14
 46     0
Ifølge svenskfjarrvarme.se har disse oppvaskmaskinene dobbelt vannintak:
Bosch SMV63M10EU
Siemens SN66M032SK
Siemens N45M501SK

Ellers ser jeg at Siemens SN66M033EU, som du lenket til i første innlegg, finnes hos WhiteAway på tilbud nå. De har i søkefunksjonen en avkryssningsboks for varmtvannstilslutning, men jeg tror de her har listet opp både maskiner som kan kobles til kun varmtvann uten ødelegges og de maskinene som har dobbel vanntilkobling i samme liste. Du må nok sjekke bruksanvisningene på hver enkelt modell for sikkerhets skyld.
  (trådstarter)
   #15
 17     Oslo     0

Ifølge svenskfjarrvarme.se har disse oppvaskmaskinene dobbelt vannintak:
Bosch SMV63M10EU
Siemens SN66M032SK
Siemens N45M501SK


Jepp, jeg fikk elkjøp til å sjekke dette, men det som skjer er at du kan koble til begge deler, men det er en knapp å trykke på for at den skal bruke en av dem. Det er ikke fryktelig nyttig, ettersom den ikke velger selv etter hvor den er i programmet. Så dermed har jeg bare tatt en maskin som kan ta opptil 60 grader vann inn. Konklusjonen er at det er ingen produkter på markedet som er helt ideelle ennå.
   #16
 46     1
Aha. Da er det vel bare å kjøpe en oppvaskmaskin med ett vanninntak som tåler varmtvann og sette på et slik Vorschaltgerät som skifter fra kaldt til varmt vann etter en gitt tid.

Har du fått problemer med proteiner som koakulerer? Da jeg jobbet på institusjonskjøkken spylte vi for hånd i 38 graders vann, og brukte en oppvaskmaskin type hettemaskin som alltid holdt ca. 70-80 grader hvis jeg husker riktig. Alt av proteiner var da vasket av før det kom til oppvaskmaskinen.
  (trådstarter)
   #17
 17     Oslo     0
Jepp, ser ut som det er det som er muligheten. Jeg har ikke merket så mye til disse problemene selv (bortsett fra at vi har en ganske dårlig vaskemaskin nå), men jeg tenker jo det kan bli et problem...

   #19
 114     Oslo     0
Har nå nesten 5 måneders erfaring med oppvaskmaskin med varmtvannstilkobling. Vi kjøpte en Miele G6365 som tar varmtvann fra berederen. Siden vi har fått murt opp en masseovn med vannsløyfe og planlegger solfangere virket det som en fin måte å utnytte varmtvannet på.
Hadde også ønske om vaskemaskin, men i følge rørlegger og selger var dette umulig. Oppvaskmaskinen er påmontert en ventil som senker beredervannstemperaturen fra 68 til 60 grader. Hvis vi ønsker å bruke beredervannet så går det altså kun på det programmet med høyest temperatur. Derfor kan krystall og plast  bli utsatt for høy slitasje. I tillegg kan rester av egg koagulere. Vi har foreløpig ikke sett noe til dette. Dette gjør det også vanskelig å vaske tekstiler, som ull, på lavere temperatur enn 60 grader.

Ringte teknisk avdeling hos Miele og fikk der en nødvendig oppdatering. Hvis det er kaldt vann i rørene, slår el kolben i maskinen inn. For å få vedvannet inn i maskinen må varmtvannet i vasken skrus på før maskinen settes igang for å fylle røret med varmtvann. ::)
Hans erfaring samsvarte også med min ifht energibruk. Det virker som det ligger i underkant av 0,5kWh per vask. Moderne maskiner er vanskelige å forholde seg til ifht dette da de veier vasken og måler skittenhetsgrad. Så energi- og vannforbruk varierer fra vask til vask.

Miele har også kommet med en tørketrommel, T 8881, med varmtvannskobling. Så mulighetene for ivrige oppvaskere og tørkere med hang til fornybar energi har altså utvidet seg.
Signatur
   #20
 17     0
Jeg fikk tak i en litt gammel Miele oppvaskmaskin som jeg har på hyttta. Den har et program som heter Energy Spar. Der bruker ikke maskinen varmekolben i det hele tatt. Jeg har koblet den på en gassvannvarmer som gir vann av ukjent temperatur... Koppene blir rene og tørkingen virker ganske bra. Det lyser en rødt lys på vanninntak men det ignorerer jeg lett, tror det kan være litt dårlig trykk på vannet. Jeg har begrenset 220v opplegg (maks 150w, 300w peak). Programmet kompenserer nok litt for at varmtvannet ikke kommer med en gang ved å bruke litt mer vann. Jeg hadde tenkt å kjøpe en "donor maskin" og lage et nytt styresystem/program, men denne hadde akkurat det jeg hadde tenkt å lage  Grin Jeg vet ikke om man får kjøpt slike maskiner lengre.