#11
 162     0
Hei igjen!

Her er våre beregninger.

Vi tar utgangspunkt i en total varmebelastning som vil ligge på ca 7000W. Dette er "i verste fall" og det er tatt høyde for elementer du ikke har informert om for å være på den sikre siden.

Om dette behovet skal kunne dekkes 100% anbefaler vi MUZ-GE60 eller 70, som har en max kjøleytelse på 8,7kw ved kjøling (ved +20 grader inne og +20 grader ute). Denne maskinen brukes mer til kjøling enn varming, i utgangspunktet, men kan selvfølgelig brukes til begge deler. Samme nedre utetemp i kjøling på -10 gjelder for denne også.

Maskinen er i utgangspunktet en proff-maskin og brukes mye til industrielle formål, men for deg som har så mye teknisk utstyr i rommet, er det ikke så mange andre maskiner som kan dekke ditt totale behov, om du tenker at det skal kunne dekkes konstant ut i fra det du beskriver over.

Her er produktarket til modellen http://www.miba.no/wp-content/uploads/2015/01/Produktark-GE-50-71.pdf

Jeg vil også si, som Marthe i Daikin også nevner, at jeg ville tatt en runde og vurdert gulvmodell kontra veggmodell på nytt pga avgitt kjøleeffek som ofte er bedre på veggmodeller + at utvalget er større.

Her er en kort oversikt over kjøleeffekten til våre mest populære veggmodeller, til sammenlikning:

Hara 8,7: 6,0 kw
Hara 6,6: 4,0 kw
Lenta: 3,8 (blir solgt mye som aircondition til norske husholdninger).
Zen: 4,0

Furo4300: 3,7 kw.

Skulle du ha noen flere spørsmå rundt beregningene må du bare spørre Smile
Gulvmodell til kjøling, Dakin vs. Mitsubishi - Data-GE-2010.jpg - Mitsubishi Electric Europe B.V. Norwegian Branch
Signatur

  (trådstarter)
   #12
 1,699     Trondheim     0
Gulvmodellen er tenkt plassert under vindu. Må ta litt av (1-2 cm) enten listen under vindu eller gulvlisten, men det ser jeg som uproblematisk.

Som dere ser er det systemhimling. Fra topp vinduskarm og opp til den bakenforliggende himlingen er det 29,5 cm, altså nok til å få plass til en del veggmonterte varmepumper om jeg feller innerdelen inn i systemhimlingen. Men, i så fall må varmepumpa ta inn lufta nedenfra, og ikke fra toppen - for hvis ikke vil systemhimlingen stoppe luftsirkulasjonen.

Om jeg skulle plassert dem på sideveggene (som går mot annet rom på ene siden og er murvegg rett inn i jordvoll under terrasse på andre siden) så må jeg, etter hva jeg forstår, legge rørene langs veggen pga. at de må ha fall nedover. I tillegg vil den ikke blåse i rommets lengderetning og vil se mindre pent ut.

Så, ser dere noen steder jeg kan få plass til en veggmodell?
(den siste veggen, den som ikke vises på bildet, er også under bakken)

Gulvmodell til kjøling, Daikin vs. Mitsubishi -  - tek73
Signatur
  (trådstarter)
   #13
 1,699     Trondheim     0
Når jeg ser på varmeberegningene så er grunnlasten for rommet 50W/m2. Eksakt romstørrelse er 27m2, Da blir romlast + personer en varmebelastning på ca 2000w.
Også blir spørsmålet hvor mye ekstra som trengs for å kjøle den varmen som det tekniske utstyret gir. Og det er er jeg blir veldig usikker på om beregningene er riktige.
4000W som jeg oppgir tror jeg skal dekke det meste av utstyr. Samtidig så er det hva som er angitt strømforbruk. Angitt strømforbruk antar jeg er hva de maksimalt kan trekke av strøm? Under bruk er ikke alt utstyret på samtidig (men mye), men det drives heller ikke til maks, så den reelle varmeutviklingen kan være betydelig mindre enn tallene dere refererer til.

Jeg tok temperaturen i dag, nå er det 13 minus ute så jeg er litt usikker på om det vil gi et riktig bilde, uansett så varmes rommet opp med ca 1 grad på 11/2 time ved normal bruk og en person i rommet. Jeg tenker at det er denne oppvarmingen (+ mer dersom det er flere personer) som skal motvirkes.
Da kan man kanskje bruke dette til omvendt beregning ved å regne uthvor mye 'varmebelastningen må være når temperaturen i et rom på 27m2 øker med 1 grad på 1/2 time?
Signatur
   #14
 162     0
Hei!

Dette er en veldig interessant problemstilling, og vi skulle gjerne gitt ett svart/hvitt svar til deg, og kommet med en konkret fasit, men det er vanskelig i og med at forutsetningene dine vil endre seg utifra sesong og behov.
Dette er faktorer du kan påvirke selv (slik som utstyr og mennesker i rommet), men det er også ytre faktorer, som været. Utetemperatur spiller en vesentlig rolle når det kommer til beregning av strømforbruk.

Våre mest solgte husholdningspumper vil trekke opp mot 13A (Hara 6,6 og Furo 4300) på de aller kaldeste dagene, mens pumpene i klassen under kan sikres med 10A.

Siden du har kommet såpass langt i prosessen med vurdering slik du er nå, ville jeg anbefalt deg å kontakte en av våre forhandlere for en gratis befaring. De vil komme hjem til deg, gjøre utregninger, se på plassering og komme med en anbefaling. Link til vårt forhandlerkart finner du i signaturen Smile

Er veldig spent på hva du ender opp med og vil gjerne høre erfaringen din når du har tatt valget Smile Det er veldig interessant for oss å vite også, siden vi ikke ser så veldig mange av disse problemstillingene til daglig.
Signatur
  (trådstarter)
   #15
 1,699     Trondheim     0
Har hatt en befaring, den resulterte i en anbefaling om kirigamine-furo-3400.
Ut fra diskusjonen som går her så kan det være at forhandleren har undervurdert det ekstra kjølebehovet som det tekniske utstyret medfører - og at jeg bør velge noe med bedre kjøleegenskaper.

At en gulvmodell er det som er enklest og vil passe best inn i rommet er både jeg og han som var på befaring her enige om, og hans vurdering - som jeg støtter, er at det er vanskelig å få til en fin løsning med en veggmodell her hos meg.

Ut fra diskusjonen vi har hatt her så ser det ut til at det i praksis egentlig er Kirigamine-furo-4300 vs. Daikin FVXG35K som er spørsmålet. De større modellene som jeg har sett har vesentlig høyere lyd på laveste hastighet.
Den største delen av året vil pumpa arbeide på lav kjøleeeffekt, noe annet kan jeg ikke tenke meg (det blir liksom ikke SÅ varmt SÅ fort).
Jeg tror ikke helt på beregningene av varmebelastningen fra utstyret.
Effekten som jeg har oppgitt er angitt strømforbruket på utstyret. Min forståelse er at dette tilsvarer maksimalt strømforbruk. Under normal bruk vil utstyret kun bruke en del av dette. Ta for eks. en subwoofer. Den vil stå på tomgang helt til det kommer en filmsnutt med mye bass, da vil den aktiveres og sannsynligvis levere oppmot maks strømeffekt i en kort periode før den vil gå tilbake til å gå på tomgang. Mye av energien vil da også brukes til å flytte på membranen, ikke til å generere varmen. Denne har da kanskje en reell varmebelastning på 100W istedenfor de 400W den er oppgitt til.
Prosjektoren (350w) vil derimot generere varme så lenge den er på, og da vil den omforme størsteparten av strømmen til varme, å vil nok ha en reell varmebelastning på 300-350W. Forsterkerne er kanskje litt midt i mellom.
Om jeg da gjør en ny, litt konservativ, beregning ut fra dette så havner jeg på:
Rom + personer: 2000W
Teknisk utstyr*: 1500
Totalt: 3500

Ut fra dette, og det at jeg uansett mener at denne oftes vil gå på lav hastighet, så tror jeg at jeg satser på Kirigamine-furo-4300 eller Daikin FVXG35K.
Så får jeg se litt på manualene samt finne ut hvor mye dyrere 4300 er enn 3400 og sammenligne den prisen med Daikin FVXG35K.


Subwoofer (3 stk): 1200/400
Prosjektor: 350/300
Forsterker: 350/200
Receiver: 700/200
XBox One ?/125W
HTPC: 650/300W
Siste redigering: Friday, January 23, 2015 6:22:55 PM av tek73
Signatur
  (trådstarter)
   #16
 1,699     Trondheim     0
Noen som kan fortelle meg om varmepumpene stopper viften helt når de kjører på Auto og temperaturen er passe, eller om de går hele tiden?
Signatur
  (trådstarter)
   #17
 1,699     Trondheim     0
Dobbelpost...
Signatur

  (trådstarter)
   #18
 1,699     Trondheim     0
Begynner vel å nærme seg tid for avgjørelse.
Etter å ha sett litt mer på tallene så finner jeg følgende:

Kjølekapasitet Nexura FVXG35K: Min./Nom./Maks. 1.4 / 3.5 / 5.6
Kjølekapasitet Furo 4300: Min./Nom./Maks. 0,5 / 3,5 / 3,7

Noe som betyr at i forhold til den spesifikasjonen som ligger ute på hjemmesidene til daikin og miba så banker rett og slett Nexura FVXG35K Furo 4300 i støvlene når det gjelder maks kjølekapasitet.
(Men i forhold til den spesifikasjonen jeg har fått fra en annen leverandør av Nexura så leverer Nexura kun 3.8 i maks kjølekapasitet, så en av disse kildene er feil)

Om dette er riktig, og det stemmer at Nexura virker ned til -10 og ikke 10, så står jeg igjen med følgende (i forhold til hva som er viktig for meg):
- Nexura ser penere ut enn Furo
- Nexura har vesentlig høyere maks kjølekapasitet enn Furo
- Nexura og Furo har relativt likt støynivå på hastighet Stille og oppover
- Furo har et ekstra lavt hastighetsnivå (ekstra stille) som Nexura ikke har

Så ut fra slik tingene står nå heller jeg mot Nexura. Men da MÅ både maks kjølekapasitet og laveste driftstemperatur være som forventet.
Hvis maks kjølekapasitet ikke stemmer så er det helt likt og det blir en vurdering av "ekstra stille" modusen til Furo vs. design og litt lavere pris for Nexura.
Håper Daikin, og evt. Miba AS kan kommentere på dette. Er litt overrasket over den store forskjellen i maks kjølekapasitet når nominell kjølekapasitet er lik...

Kilder:
http://www.daikin.no/binaries/Daikin_ProdArk_Nexura_2014_tcm665-273651.pdf?quoteId=tcm:665-227585-64
http://www.miba.no/butikk/aircondition/kirigamine-furo-4300/
Signatur
   #19
 48     0
Hei,

Det stemmer at Daikin Nexura 35 har en maks kjølekapasitet på 5.6, dette grunnet sin unike kompressor og inverter.

Mvh
Marthe
Signatur
  (trådstarter)
   #20
 1,699     Trondheim     0
Ettersom både Daikin og Miba anbefaler veggmodell, og jeg fikk en litt nærmere innføring i dette fra en som var på befaring her, ser det ut til at gulvmodell utgår og at det blir en veggmodell.

Valget faller på Daikin Emura II - uten at det var noe selvfølge. Bakgrunnen for valget er:
- Ønske om å bruke den leverandøren som var på befaring og tok seg god tid til å diskutere og evaluere forskjellige løsningsalternativer, og fordeler/ulemper med dem
- Den har større kjølekapasitet enn Miba sine modeller (tenker først og fremst på Hara 6.6) med tilsvarende lavt støynivå (4.6 vs. 4.0) og ut fra det som har stått tidligere trengs mest mulig kjølekapasitet
- Daikin Synergi har enda bedre kjølekapsitet, men har en støyprofil som indikerer mye støy på nest laveste viftehastighet, vs. Emura II som har lavt støynivå på begge de to laveste viftehastighetene (og jeg håper at det normalt skal være disse to viftehastighetene som er i bruk). Funksjonelt ser disse modellene ut til å være like, i motsetning til hva man først tror når man ser på forsiden av brosjyren
- Penere design på Emura II enn alle andre veggmodeller (ja, det inkludere Zen Wink
- Andre modeller som for eks. LG Prestige Plus, er valgt bort pga. at jeg ikke enkelt fant leverandører eller pris, samt samme at også denne har lavere maks kjøleeffekt

Tilsammen gir dette Emura II.
Signatur