1,741    1    0  

Hva er "state of the art" på frittstående ovner?

 120     Gjøvik     0
Skal kjøpe en ny frittstående ovn til tv-stua. Ser at det finnes drøssevis av ovner i størrelsen 3-7 kW, og de fleste er ganske like. Alle er rentbrennende og så varierer prisen litt etter design og merke. Dvs. alle er rentbrennende under optimale forhold. Og så skal man helst stille trekken etter hvor i forbrenningsprosessen man er, og alt dette krever at man er påpasselig --  og det er i alle fall ikke jeg.

Det er rart at det ikke har skjedd noe mer utvikling på denne fronten? Jeg har lett litt rundt og funnet ut at Aduro har en slags automatisk luftstyring (aduro-tronic). Rais har en modell med bimetalltermostat som styrer luft-trekken (Bionic fire). Begge disse virker som om kan gjøre livet lettere for en lite påpasselig vedfyrer.

Er det noen som vet om noen andre slike forbedringer som er på veg? Regner med at andre produsenter har tenkt i liknende baner. Noen erfaring med de to nevnte teknologiene? 


  (trådstarter)
   #1
 120     Gjøvik     0
Lurer fortsatt på dette, så jeg tillater meg med en liten *bump*