Visning  
Trearbeider, Konstruksjoner & Isolering

Innkassing av rør sentralfyr

 8 308     15 svar   
Avatar

MortenB82

Junior   
Blokka vi bor i har sentralfyr, og rørene går langs veggen. De ser skikkelig fæle ut, og jeg har lyst til å innkasse dem. Jeg har funnet noen fine 15x15-kasser som jeg tror ville sett bra ut. Spørsmålet er da om det er dumt å innkasse disse rørene? Burde jeg la dem være åpne hvis det skulle bli lekkasje etc.?

Innkassing av rør sentralfyr - innkassing1.jpg - MortenB82Innkassing av rør sentralfyr - innkassing2.jpg - MortenB82
     Sitèr
Denne saken har 15 svar
Avatar
baltazar
Legende 
Du kan vel alltids kasse dem inn, men lag en løsning som er enkel å ta av for kontroll ol..
   Sitèr
Signatur:
Hei og Hopp

Avatar
MortenB82
Junior  (trådstarter) 
Planen var å liste rundt dem når jeg uansett skal male og skifte lister, så det blir fort en permanent løsning. Det kunne kanskje vært mulig å lage en slags "dør" på innkassingen nede ved gulvet, men jeg ser ikke helt hvordan det burde gjøres..
   Sitèr

Avatar
bex
Legende 
viss du skal bruke 15x15 kasse kan du bruke en 10x10 innspeksjonsluke, den er hvitlakert og er ikke sjenerenes
   Sitèr
Signatur:
Fagarbeider tømrer

Avatar
baltazar
Legende 

Planen var å liste rundt dem når jeg uansett skal male og skifte lister, så det blir fort en permanent løsning. Det kunne kanskje vært mulig å lage en slags "dør" på innkassingen nede ved gulvet, men jeg ser ikke helt hvordan det burde gjøres..ja,ikkje alltid lett dette.. men pianohenglser og dørmagneter holder mykje på plass det!!
   Sitèr
Signatur:
Hei og Hopp

Avatar
MortenB82
Junior  (trådstarter) 
Inspeksjonsluke hadde kanskje vært noe. Jeg googlet litt og fant bare 15 x 15 - hvilken type butikker bør jeg lete i for å finne 10 x 10?

Burde jeg forresten lage tilsvarende luke oppe ved taket? Det er jo bare rette rør hele veien.
   Sitèr

Avatar
jantheman
Veteran 
Viss det blir lekkasje så lander vannet på gulvet. Jeg ville ha tettet rundt rørene i gulvet(viss de ikke er det da) og laget en cm åpning mellom gulv og plate/list slik at du var sikker på at vannet kom ut på gulvet ved lekkasje.

Du kan jo gjerne lage den slik at den er enkel å ta av, men hvor mange av oss tar bryet med å åpne opp der for  å se etter lekkasje regelmessig?

Får du lekkasje må du ned med hele kassen uansett.
   Sitèr

Avatar
bex
Legende 
hmm jeg som tar feil ser ut som minste er 150x150, men kan jo lage en selv, skjære ut en pen firkant i kassen, og bruke magneter, som man bruker på baderom,
   Sitèr
Signatur:
Fagarbeider tømrer

Avatar
woodbear
Legende 
disse røra lekker så og si aldri..  trenger ikke inspeksjonsluk, bare gjør så kasse med malit og lister osv  kan taes av hvis det dukker opp vann som kommer ut under lista. dvs. bruk skruer. og ikke sparkle over feste skruene, kun mal dem. Anbefalr torx.
Hvis de må opp, av en eller annen grunn, får du helelr belage deg på å måtte male og sparkle litt igjen. 

Mine kasser i kjellertaket mått opp for å trekke nye rør til badegulvet og noe nytt elektrisk i dem. Samt at jeg ilsoerte rundt rørene og i hele kassa. Ergo, en ny sparkle og male jobb... men like greit det. Lenge til neste gang jeg må inn i dem, sannsynligivs aldri. 

   Sitèr