3,217    4    0  

Makita 18V batterier - koding

 545     Øvre Romerike     0
Var innom Gausdal landhandleri i dag for å handle noe gulvavretting, og der grabba jeg med meg tilbuds settet de har fra Makita med to 18V 1,5Ah batterier (BL1815). Har en haug med Makita utstyr i 18V serien fra før, men tenkte at det var såpass billig så søren heller  ;)

Til min overraskelse passer ikke BL1815 batteriene i alle maskinene  ??? Først trodde jeg det kun var de større batterikrevende maskinene de ikke passa på, logisk kanskje, men fortsatt irriterende. Men nei da, jeg har to lykter av typen BML185 og på den ene passet BL1815, men på den andre ikke. Jeg kunne først ikke se noen forskjell på innfestinga, men etter en litt nøyere sjekk fant jeg problemet. En liten plastbit sperrer på den ene lykta, så nå blir det frem med fila  :D

Tydeligvis har de laget en form for koding så ikke batteriene skal kunne brukes om hverandre, men når det ikke er verre å omgå enn det her så...... ;D


Makita 18V batterier - koding - makita batteri.jpg - Beerburper

   #2
 1,266     Aust-Agder     0
Jeg tipper at lyktene dine er av forskjellig produksjonsdato - før og etter at de begynte med flere batteristørrelser. Jeg tror de har lagt på den tappen for at folk ikke skal bruke små batterier i sirkelsager og bli grinete på Makita fordi sagen bare klarte en halv kjøkkenbenk. 
Signatur
   #3
 2,264     0
Batterier med lavere totaleffekt, leverer vel også lavere strøm under høy belastning?
Dvs "tungt" verktøy yter ikke slik det skal.

Hvis det er så enkelt som å file ned en tapp, ser det ut som de har tatt høyde for at folk skal kunne gjøre det om. Hvis de virkelig ikke ville at folk skulle bruke batterier om hverandre, kunne de laget en langt vanskeligere sperre.
   #4
 672     Bergen     0
Spørsmålet blir om BL1815 batteriene tåler belastningen fra de mest strømkrevende verktøyene. BL1830 klarer dobbelt så stort strømuttak som BL1815.