4,987    3    4  

Fliskant på dusjkar

HSt
 36,754     Lillestrøm kommune     1
Jeg er oppfordret på PM til å vise frem en overgang mellom flisvegg og dusjkar som jeg lagde et sted jeg bodde før. Siden Vedlegg og PM fortsatt ikke er venner så får dere alle se dette. Etter velvillig besøk hos kjente er et par bilder tatt. Det er showrama dusj kar fra mange år tilbake. Jeg synes å huske at det fulgte med en "håpløs" plastlist som ikke var lett å få på plass. Jeg limte derfor med silikon en 45graders ekstrudert Alulist på veggen og limte den gråblå flisraden på denne. Limte og fuget senere med samme silikon som brukt i hjørne på flisvegg. Legger ved et bilde som viser den gråblå flisen brukt som et skille høyere på veggen. Den sløve rørleggeren som gjorde rørjobben hadde aldri sett noe slik og synes dette var bra. Vedlikehold: Silikon og vann som tørker er ofte ikke en god kombinasjon så jeg brukte en dusjnal på vegg og tørket over med en mikrofiber klut. Det var trangt på badet og mye fall på gulv så et dusjkabinett kunne aldri trekkes frem. Fliskant på dusjkar -  - HStFliskant på dusjkar -  - HSt

   #1
 5,432     Akershus     0
Det var jo en fin løsning som leder mesteparten av dusjvannet direkte i karet. Jeg regner med at det er fullverdig membran vegg/gulv under flisene som kan ta opp den fukten som trenger gjennom fugene i selve flisveggen?
   #2
 6,009     Finnmark     1
Dette er en bra løsning Smile

De gjør ofte slik når de pusser opp bad i Murmansk, da med slik kant til badekaret........
Signatur
HSt
  (trådstarter)
   #3
 36,754     Lillestrøm kommune     2
Det er bein under karet. Flisvegg med membran går helt ned bak karet og var helt ferdig før kar ble satt på plass. Trekantlist i aluminium ble limt utenpå ferdig flisvegg. Litt plundrete å velge riktig størrelse på trekant Alu-listen i forhold til flis størrelse og fugebredder, men traff bra på dette. Det var tidligere badekar og stort fall mot sluk nær dør så å dusje rett på gulvet var ikke veldig praktisk.