25,165
20
8
Planlimt eller under-oppmontert vask'?
111
3
Er litt usikker på hva jeg skal velge. Noen som har noen innspill?
Uansett så blir det en silgranit vask fra Blanco, og benkeplaten blir granitt.
Uansett så blir det en silgranit vask fra Blanco, og benkeplaten blir granitt.
Er svært liten praktisk forskjell.. planliming gir deg stål/materialet i kummen i kanten slik at den muligens tåler slag bedre, men gir deg en ørliten "grøft" på oversiden av benkeplaten i overgangen mellom kum og benkeplate.
Har ikke hørt noen kommentarer for eller mot i forhold til holdbarhet over tid, så det må nesten noen andre svare på.. men spør du meg bør du ta det du syns ser best ut.
På Twitter som @Veaplan
Samler ikke noe skit, lett å gjøre rent så det synes jeg er helt toppers.
Jeg har erfaring med servant montert oppe på kjøkkenplaten og det er absolutt ikke å anbefale. Plundrete med rengjøring og skitt samler seg mot kanten. Kjipt å stå der med tannpirker for å rense kanten til stadig. Møkk på kjøkkenbenken er ufyselig.
På Twitter som @Veaplan
Lag en buljong/gelatinblanding i et lite plastbeger. Sterilisèr i en trykkoker og avkjøl. Press buljong/gelatinputen mot fugen i oppvaskkummen. Sett til dyrking 3 døgn ved 37grader.
En godt lagret muggost blir uskyldigheten selv i forhold til dette resultatet. Når man vasker opp er det vel meningen at oppvasken skal bli ren?
Blir litt smak og behag ved valg mellom underliming eller planliming
Nå snakker du vel om vanlig nedfelt vask?
Om jeg hadde plass til fire kjøkken i huset mitt ville jeg valgt å bruke eit av dem som grovkjøkken med rustrfie benker og helstøpt vask til partering av slakt og sløying av fisk.
Oppklaring: Min bolig i hovedstaden er opprinnelig to leiligheter som jeg har slått sammen til èn boenhet. Trengte mer plass og kjøpte naboleiligheten. Der har jeg to kjøkkener og bruker det ene til grøvere saker. Dertil har jeg ett hus og en hytte som fritidsboliger. Også disse steder har kjøkken. Derav fire. Blir litt tungvint når jeg har trukket mine garn og måtte reise femten mil for å finne en brukanes sløyebenk eller motsatt vei for å gjøre opp et slakt. Er liksom greiere å gjøre jobben der fisken eller dyret hentes. Hjemme, i hovedstaden, gjøres etterarbeidet med findeling og maling av kjøtt og fisk til kaker og farse. Er selvforsynt med det meste av råvarer til husholdningen.
De underlimte oppvaskkummer jeg har sett har vært i diverse utstillingslokaler hos forskjellige leverandører. Sysler en del med å hjelpe andre. Har derfor bygget om/ montert noen dusin kjøkkener i årenes løp.
Kan nok synes som om jeg er noe vel opptatt av hygiene. Men har vel blitt slik etter noen kurs i regie av Mattilsynet. Har en daglig kamp mot disse små usynlige "vesener" som omgir oss.
Jeg håper for guds skyld du alltid bruker ny vaskekost før hver oppvask, gjør du samme testen på denne vil du nok bli sjokkert!
Makan til bakteriehysteri er det en stund siden jeg har vært vitne til!
Vel rent faktisk. Oppvaskbørsten går i oppvaskmaskinen.
Autoklaven bruker jeg bare sensommers og om høsten til hermetisering og sylting av sopp, frukt og bær. Arbeidsbesparende når jeg kan blande sukker og bær i røreverket (mikser på 20 liter) og fylle det kaldt på glass. Etter tyve minutter ved 120grader og mettet vanndamp er innholdet klart for lagring.
Men vanlig godt renhold fjerner de fleste bakterier og det som blir igjen tar vi ikke skade av, heller tvert imot vil jeg si. Vi har ti ganger mer bakterier i kroppen en vi har celler og desse har eit naturlig sammspill mellom kroppen og imumforsvaret. Overdreven antibakteriell bekjempelse vil gjøre de sterkeste og farligste bakteriene resistente og til slutt gjøre folk syke. Fraver av bakterier svekker immumforsvaret.
heldekkende benkbeslag kan nok anbefales på grovkjøkken, industrikjøkken og storhusholdning men ikke noe jeg regner passer inn i de fleste hjem. Generelt godt renhold vil holde lenge.
Her er en link som du kanskje kan lese:
http://www.mestersten.no/test/styled-28/om%20vasker.html
Takk, den linken var grei.
Valget blir under-oppmontert, det var det jeg var mest sugen på i utgangspunktet.
Hei!
Uansett om kum underlimes eller planlimes vil du få en skjøt i overgang mellom vask og benkeplate. Utføres montering på fabrikk ifm produksjon av plata, og ikke som hjemmeprosjekt, blir den minimal og slett ingen bakterienombe. Skjøten fortjener selvfølgelig litt ekstra kjærlighet ved renhold, men man vasker da vel kjøkkenet før det kan sammenlignes med helvetesblandigen din? (hvor kom den inn i denne diskusjonen, forresten?)
Uansett er begge alternativene langt bedre og mer holdbare enn overliming, og jeg syns trådstarter gjorde et godt valg
På Twitter som @Veaplan
Er det noe problem og planlime denne vasken? http://www.ikea.com/no/no/catalog/products/S09896344/
Er det en møbelsnekker man kontakter da? hvor mye koster det ca?