#21
 3,587     0
Hvorfor skal du ha en likeretter? Lysdiodene er jo en diode. Mine utelys har kun en transformator med AC ut.

Det er i og for seg riktig - LEDen er i seg selv en halvbølgelikeretter. Så kun en helbølgelikeretter er meningsfylt. Da får du dobbelt så mye lys, om det betyr noe for deg.

Uten helbølgelikeretter spiller det ingen rolle hvilken vei du sette inn LEDen - om den bruker den ene eller den andre halvdelen av sinusbølgen er likegyldig. Med likeretter er det fullt lys med LEDen plugget inn den ene veien, svart om du snur den (hvis det er mulig, da! Vi snakker her om "bak" likeretteren, og selv der hender det jo at kontaktene er polariserte.)

Apropos... Er det noen som vet?: I mange moderne LED-konstruksjoner er det ikke LEDen selv som sender ut lyset - den eksiterer et lag av fosfor, akkurat slik som elektronstrålen i et gammelt TV-billedrør ekiterte fosforet på billedskjermen. Det er fosforet som lyser når det de-eksiteres. Fosforen i billedrør glødet i 20-30 ms etter eksitering; det dempet flimring ned til umerkelige nivåer. Hvor lang er ettergløden i fosforet i LEDs? Lenge nok til at det er med på å redusere flimringen?

(Ikke spør meg hvor stor andel LED i handelen i dag som bruker fosfor til å produsere lys - jeg aner ikke! Men svar gjerne på spørsmålet! Smile)

   #23
 2,413     Ønsker ikke besøk av deg     0
At det er etterglød er det ingen tvil om, har ingen tall på dette men antar sammenhengen har med mengde som er brukt i produksjonen. De varierer også bølgelengden til fotonene med å justere båndgapet i sjiktene ved å bruke forskjellige typer dopete element.

Ulempen som nevnt over, er blinking og fare for brann i likeretterpakken. De er påstøpt midt i slyngen. Utelysene mine fra Biltema brant opp, ledningene hang nedover treet med 230V. Farlig for barna.
   #24
 7,685     Bærum     0
Det jeg ikke skjønner er at en slik løsning er lovlig. Antar at ledningene på utebelysningen ikke er særlig robuste. Er det lovlig å koble slikt ræl direkte til nettet? Burde kanskje be Nemko ta en tur og sjekke dette.
   #25
 21,481     Enebolig     0
Nemko sjekker ikke slikt, de sertifiserer produkter etter ønske fra produsent.
Markedskontroll ol går via DLE/DSB.
  (trådstarter)
   #26
 13     0
Fant noe mer teknisk informasjon:
På nettledningen står det oppgitt følgende:
Model: 75FT-UL-5A-4 120V, 60Hz, 5A, 600W.
Replace lamp with either: 3.6V, 0,072Watt or 2,4V 0,048Watt ( jeg vet ikke hvilken av disse mitt tre har)

Jeg har også gjort et forsøk: jeg tok min iPhone og filmet i saktefilm, og det er veldig tydelig hvordan lysene blinker så kraftig at veggene kaster skygge.

Når det gjelder strømforsyningen -og sinus,, så har jeg ikke fått svar fra leverandøren.
Jeg har også forespurt om hvilken type og størrelse omformer treet blir levert med til det tyske markedet hvor det samme treet blir solgt.
   #27
 429     0
Har et tilsvarende tre med 850 lys fra USA. Jeg regnet meg frem til at det trekker ca 5-600W. Ofte anbefales det da en trafo som takler det dobbelte. Jeg har en trafo på 2000W, og lysene blinker ikke.

   #28
 3,587     0
Har et tilsvarende tre med 850 lys fra USA. Jeg regnet meg frem til at det trekker ca 5-600W.

Bommer du ikke med kommaplasseringen nå? Ronnie R angir at reservelampene skal være på 3,6V, 0,072W - 850*0,072 blir 61,2 W. Alternativet med 2,4V, 0,048W, dvs 850*0,048 blir 40,8 W.

Et juletre med 5-600 watt LED-lys ville flombelyse hele stua. Vilkårlig lyskilde på 500 watt, selv de "fotosolene" vi brukte i min barndom for å kunne filme i Super8 innendørs ved store familibegivenheter, flombelyser stua!
   #29
 429     0
Enig i at 500W med LED høres mektig ut... Men jeg er nesten helt sikker på at jeg leste at hver pære var ca 0.5W. De blinker i alle fall ikke Wink