4,210    6    0  

1992 Pilot Tools benkebormaskin ?

 541     oslo     0
Kjøpt for noen dager siden på finn for kr. 1.200,-. Selger visste intet om den, da den stod igjen etter forrige huseier. Noen som kjenner til merket, maskinen eller har idè om verdi ? Manual fulgte ikke med. Foreløpig så vidt testet - virker ok og lite brukt...


Googlet, men ingen eksakte treff, men ligner på bilder fra CFox guitar factory. Kan det være denne og en proffmaskin jeg slo kloa i ?
1992 Pilot Tools benkebormaskin ? - drill.fretscom.jpg - gggre
1992 Pilot Tools benkebormaskin ? - drill.jpg - gggre
1992 Pilot Tools benkebormaskin ? - drillpresse.jpg - gggre
1992 Pilot Tools benkebormaskin ? - zoomdrill.jpg - gggre
1992 Pilot Tools benkebormaskin ? - P1030591.JPG - gggre
1992 Pilot Tools benkebormaskin ? - P1030592.JPG - gggre
1992 Pilot Tools benkebormaskin ? - P1030593.JPG - gggre
1992 Pilot Tools benkebormaskin ? - P1030594.JPG - gggre

   #1
 7,685     Bærum     0
Kinamaskin. Tror ikke du har gjort noe kupp. Er den i god stand er det vel en grei pris.
  (trådstarter)
   #2
 541     oslo     0
Kinamaskin punktum ??

Med et så skråsikkert og bastant svar, er jeg nysgjerrig på å vite hva mer du kan fortelle om enten produsenten eller maskinen ? Ja, for du er vel ikke så talentløs at du uforbeholdent gir entydige svar på spørsmål som stilles på forumet, ved å basere deg på hva du tipper eller tror, uten å nevne at svaret kun er basert på antagelser.

Godt mulig du har rett Torango og at det er simpel kinavare. Uansett, skulle da tro at bare skrapjernet er verd en tusenlapp.  Wink Veier jo tross alt over 45kg.

Sakset følgende fra en artikkel i  "Metalworking News," om et firma ved navn Pilot Tools, som er storleverandør av bl.a. boreutstyr til gruveindustrien i Sør-Afrika.

"Pilot Tools, which was established in 1939, has a proud heritage spanning nearly 75 years...."

"...we will in all probability, be the only tooling company in South Africa to meet these additional requirements. This should make us the most empowered tooling supplier in South Africa"

"Pilot Tools is also the importer of Vargus Tooling, one of the world’s leading manufacturers of thread turning, thread milling, gear milling and deburring tools as well as OSG tapping and drilling tools and HSS and solid carbide end mills from Sutton Tools."


Hele artikkelen kan du lese HER

Nå er vel kineserne eksperter på å lage kopier, men ved direkte sammenligning av min og maskinene på "gitarfabrikken er disse identiske, så nær som en ring på søylen, som på min maskin er kromfarget, mens denne er sort på den andre. I tillegg er merket på forsiden også ulik, da min som nevnt er norsk tekstet.

Er ingen "big deal", da den sikkert er ok til mitt bruk, uavhengig av hvor den er produsert. Hadde likevel ikke vært lei meg om den viste seg å koste mange ganger det jeg betalte, om ikke annet ved et videresalg en gang i fremtiden.

   #3
 7,685     Bærum     0
Nå var klokken halv tolv når jeg svarte. Du kan ikke forvente en lang utredning da. Vi som skriver her har heller ingen plikt til å komme med lange utredninger. Dette er tross alt et ubetalt forum hvor man bidrar med det man har. Nok om det. Så vidt jeg husker ble det solgt Pilot-maskiner for noen år siden. Disse var kinamaskiner. Det er ikke uvanlig at flere produsenter selger maskiner med samme navn, men da er det ofte forskjell på hvilke maskiner de selger og hvordan logoen er utformet. Linken din er vel et eksempel på dette. Jeg sier ikke at det er noe galt med maskinen. Jeg har en lignende selv som er helt grei. Den har imidlertid ikke samme kvalitet som en Arboga eller lignende. Står det ikke på maskinen hvor den er produsert?
   #4
 797     Nes, Akershus     0
En proffmaskin vil sånn jeg ser det aldri ha reimdrift (og iallfall ikke en som må "demonteres" for å bytte hastighet). Da er den iallfall helt helt nederst i segmentet, og ment som en flørt mot hobbyfolket.
Dermed vil jeg også si meg enig med Torango. Dette er en relativt billig maskin, med levelig toleranse og kvalitet, som vil holde greit med godt stell ved hobby-bruk. Også kalt en kinamaskin.

Prisen du beltalte er helt OK, verken mer eller mindre. Du må noen flere tusenlapper opp før du får lankene på en proffmaskin, selv om den er godt brukt. Med mindre du gjør som meg, og kjøper en fra 1925, den fikk jeg ganske billig. Men det er også et digert beist, så dermed var den ikke så lettsolgt.
Signatur
  (trådstarter)
   #5
 541     oslo     0

Nå var klokken halv tolv når jeg svarte. Du kan ikke forvente en lang utredning da. Vi som skriver her har heller ingen plikt til å komme med lange utredninger.


Selvfølgelig ingen plikt, verken med lange utredninger, ei heller i det hele tatt å skrive her...

Nå var mitt noe nebbete svar da også skrevet klokken lenge før jeg burde ha stått opp og enda mindre snakket med, eller skrevet til noen.  ;D  ;D  Beklager den Torango !

Er overbevist om at dere har rett begge to. Spesielt det som nevnes om reimdrift, høres svært logisk ut og setter spikern i kista for at dette er noen proffmaskin. Har hatt en søyledrill på ønskelista noen måneder, etter at godset knakk på et borestativ jeg kjøpte på Clas O. Må tilstå jeg ikke har undersøkt stort før jeg slo til på denne, men håper dog denne vil vare noe lenger enn de få timene jeg hadde glede av den forrige.

Likevel, om noen skulle vite hvem som solgte disse eller har en tilsvarende, ville jeg uansett satt pris på info eller kopi av manual på produktet.
   #6
 7,685     Bærum     0
Accepted  ;D. Min kinamaskin har jeg hatt i 30 år så du kan nok regne med at den holder en stund. Forskjellen er presisjonen i maskinene. En proff maskin er laget av kraftigere materiale og mer forseggjorte deler, ofte også girkasse med tannhjul så man slipper remdrift. Skal du ha noe sånt må du nok ut med 10 ganger så mye. Skal du bare bore hull i noen bord er den helt grei. Jobber du mye med metalldeler vil du nok merke stor forskjell.