(trådstarter)
   #21
 81     son     0
Som en ser på siste bilde ble det heist på plass etasjeskille. Alt er lagt til rette for å bygge uten vei fram til huset, siden det er så bratt.

Nå er det vinterpause før jeg begynner på neste etasje.

Pris? Jeg forstår ikke de som påstår at porebetong er så dyrt i forhold til bindingsverkhus o.a. her får jeg fullvegg som bare kan pusses utenpå, og ferdige etasjeskiller. Huset er 170m2 totalt, bruksareal 150. Prisen på porebetong og etasjeskille og tak er på ca 400000.

   #23
 5,188     Østlandet     0
Eg ser du ikkje murar i forband heile vegen. Har du deltekje på Leca-kurset?
Signatur
  (trådstarter)
   #24
 81     son     0
Mitt Leca-kurs er fra 1985, men jeg husker jo det fremdeles. Stort sett er det jo forband, men det forekommer et par plasser at skjøter blir over hverandre. Særlig mellom vinduer, der det passer uten kutting. Forband er vel viktigst når en har jordtrykk, mens her er all porebetong over terreng. Innfyllingen til Leca-muren er aldri mer enn 1 meter, stort sett ingen.
   #25
 8     0
Vi tenker på og bygge i ytong energy + .
Hvordan løste du problemet med limet og regn vær ?
Lurer på hvordan du har gått frem med byggsøknad siden du setter opp huset selv ??
Vi har akkurat flyttet hit fra England og blir helt tullete av alle reglene  Shocked
  (trådstarter)
   #26
 81     son     0
Jeg bygde helst i finvær, men en gang i pøsende regnvær også. Ikke å anbefale, for limet ble vanskelig å porsjonere ut. Men det ser helt greit ut nå. Jeg brukte 40 cm blokker, og dette gir godt isolert vegg. Xella foreslo aldri energy +. Kanskje er det noen ulemper?

Jeg har et enkeltmannsfirma, en byggmester med sentral/lokal ansvarsrett som ansvarlig utførende, og en rørlegger som ansvarlig på rørsiden, og arkitekten som ansvarlig prosjekterende. Byggmesteren kjenner jeg godt, og han jobber på timer for meg når jeg trenger hjelp. Han har satt opp salinger og nivellert ut med laseren sin, og så gjør jeg og kompisene mine selve byggingen.

Jeg hadde nok ikke valgt hvem som helst. Er det i Osloområdet-Østfold du skal bygge?
   #27
 311     Hedmark     0
Hvordan løste du problemet med limet og regnvær ?
Det går fint å bygge i regnvær. men du må dekke over med plast etter hvert. Den gule plasten som blokkene er "pakket" inn i er god å ha. Det er viktig at limet ikke blir tilført vann i herdingsprosessen.

  (trådstarter)
   #28
 81     son     0
Vi ble overrasket av styrtregn. Men limet ligger jo bare på i mindre enn et minutt før blokka legges på. Vi var 2-3 mann, og en la på lim, men de andre la på blokker.

Som Patus sier hadde vi hele tiden dekket halvferdige vegger med plast fra pallene mens vi murte i dårlig vær, og over natta. se bilde
sylle: Funkis i porebetong - 065.JPG - sylle
   #30
 80     Haugalandet     0
Må være herlig å jobbe på sitt eget hus. Gratulerer.
Porebetong frister! Jeg kan ikke fordra tanken på og vente på snekker og at han skal ungå og perforere plastikken han skal putte i veggen min.....