1,539    7    0  

Kondens ute på yttervegg.

 113     0
Det har vi på huset vårt. Det er ganske kystnært (500m) og på veggen som vender fra sjøen.
Jeg skjønner det ikke er så mye å gjøre med men hvor skadelig er det?
Huset har weatherboard kledningen og vanndråper henger på undersiden av panelet.
Ville problemet blitt løst med en type glattere kledning som vannet hadde rent av tro?


HSt
   #1
 36,582     Lillestrøm kommune     0
Så lenge du ikke tilfører denne fukten fra ytre kilder så tror jeg du bare må godta at naturen herjer litt med deg.

En mørkere farge vil bli fortere varm hvis solen når denne veggen og vil dermed tørke opp raskere. Vegetasjon o.l. som reduserer lufting kan vel også påvirke dette.

Hos meg som har Radonsug så er dette en kilde til fuktig luft vinterstid og ser at dette kan gi noe større risiko for rim på ytterkledningen.

En glattere kledning gir dårligere heft for overflatebehandlingen så resultatet kan totalt sett bli dårligere enn i dag. Kanskje en annen malingstype vil endre på forholdene.
Personlig ville jeg bare registrert at slik er det...
   #2
 3,083     Gol     0
Hei. Dette er jo noe som er vanlig på hus på Vestlandet. Hjelper ikke med en glattere overflate. Da vil du ikke få beisen til og holde, men du kan jo bruke impregnert materialer. Den blir jo litt mere motstandsdyktig siden den er imp og beiset..
Signatur
HSt
   #3
 36,582     Lillestrøm kommune     0
For ny oppføring er jeg enig at impregnert virke er god ide, siden han tydeligvis har veggen oppe så få han vente til det bli et problem og benytte impregnert i neste runde.

Selv Block Wathne brukte impregnert kledning i Trøndelag så tidlig som 70-tallet.
  (trådstarter)
   #4
 113     0
Takk for svar gutter. Mulig jeg uttrykte meg litt dårlig. Huset har i dag liggende weaterboard. Da henger vanndråpene på undersiden av hvert panel i overlappen.
Ila min levealder må trolig ytterkledningen byttes. Vil det da hjelpe å gå over til feks en annen type fals feks, slik at det ikke blir noen underkant for vannet å henge på?

HSt, mener du pga undertrykket radonsuget skaper at drt blir mer kondens? Har selv en krypgrunnsavfukter fra hælvete som lager godt undertrykk....

Mest av alt har jeg lyst på Møre Royal e.l...men så er det penga da.
   #5
 5,432     Akershus     0
Tidligere ble man anbefalt å skråskjære stående panel i bunnen i den tro at dråpene etter regn skulle renne lettere av en skrå enn en rett kant.

Det har man gått bort fra da det viser seg at dråpene blir hengende uten å renne av, og det tar lang tid før disse fordamper. En rettkuttet ende vil fordele vannet over større flate som vil gi bedre fordampning.

Slik skal teorien være ut fra hva jeg har hørt.

Siden liggende panel er formet slik den er, går det antagelig ikke å forandre dette.

Kanskje det hadde gått å montere en type spoiler på hjørnet av huset som gjorde at vinden lettere fikk blåst veggen tørr? Eller bygge huset på en svingskive som gjorde at den veggen som er mest utsatt fikk litt sol og opptørkende vind en gang iblant? Smile

http://www.aftenposten.no/bolig_old/Dette-huset-snurrer-5595788.html
HSt
   #6
 36,582     Lillestrøm kommune     0
Med luften fra radonsuget følger det med fuktighet og siden luften er varmet opp av grunnen så klarer den ikke å holde fukten i luften når luften blåses ut. Tidvis ser jeg da litt rim oppetter ytterkledningen. (Jeg lar radonsuget stikke ut ca 25-30cm i en isolert rør stuss da kommer fuktig luft i alle fall ikke opp bak kledningen).

Blåser du fuktig luft ut fra kjeller på denne siden av huset så kan du kanskje få samme effekt, men at du skulle få dette over hele veggen tror jeg ikke. Stående/liggende panel annen type panel kan sikkert påvirke dette noe, men bortsett fra effekten av fargevalg (hvis det kommer sol på veggen) så tror jeg ikke du har så mye å stille opp med mot naturens effekter. Velg impregnert kledning neste gang.
  (trådstarter)
   #7
 113     0
Åh sånn ja. Det får ikke jeg på min avfukter. Jeg har tettet hele krypkjelleren og avfukter jobber på en måte med densamme lufta hele tiden. Men det kommer vel an på hvor mye fukt den henter ut fra kjeller også selvsagt. Hos meg står det en Corroventa 300XT, og utblåsninga er ikke på "problemveggen".