#21
 229     Hedemark     0
Poenget med den jeg linket til var at begge deler (Både vanlig stikk og USB'n) sitter i samme ramme/enhet.
Er vel ikke så mye av utstyret som krever mere enn 700mA. Det tar bare (litt) lengere tid å lade opp...
Ser dog fordelen med USB uttak som kan lever både 1,4 og 2A (Om ikke mere)

   #22
 178     Nordeuropa     0
Litt mer intens googling finner noen produkter:

http://www.elektroimportoren.no/evoline-square80-hvit-1x-stikk-230v-og-1x-usb-lader-1000ma/1504326/Product.html
http://www.elektroimportoren.no/pop-up-stroemsoeyle-3-stikk-2-usb-hoey/1504898/Product.html (og et utvalg varianter)

Likevel ikke en regulær veggkontakt sånn jeg ser det for meg. Og lite strøm fra USBkontaktene. Fant også den som KaMaZ linker til.


Beslektet spørsmål: siste revisjon av USB- standarden tillater inntil 100W effekt.

"An interesting, if little discussed, aspect of the USB 3.1 specifications is the USB Power Delivery Specification. It defines three power profiles and allows devices to request higher currents and supply voltages than they could previously. One profile allows devices to request up to 2 A at 5 V (for a power consumption of up to 10 W). Another profile allows a device to request up to 5 A at either 12 V (60 W) or 20 V (100 W)."

Jeg syns dette høres veldig interessant ut. Men ikke om det innebærer nette små, flate dingser, med en jumångus svart powerbrick liggende ved siden av.

Selv høyeffektive switchmode strømforsyninger har noe tap. (Typisk 5-15%) Finnes det normer/standarder for hvor mye effekt man kan avgi inne i en veggboks av standard norsk type?? Og er det fysisk plass til en SMPS som kan tilfredsstille de høyere effektprofilene, inne i en normal veggboks? (Eller i huset til en utenpåliggende veggkontakt?)

Man får anta at det dukker opp single-chip løsninger som kan ta seg av forhandlingen med tilkoblet device om hva slags spenning som skal leveres.
Men om det ikke er plass i en veggboks til selve strømforyningen, eller om effektttapet medfører for mye varme til at det kan bygges inn i veggen, så spiller jo det fint liten rolle.

Gir det noen mening å distribuere DC fra et sentralt punkt (separat sikringsskap?) og ut i huset? Terminert i de samme punktene som 230VAC? For denne amatøren høres ikke det helt bra ut.
   #23
 24,668     Akershus     0
Jevnlig får vi oppfordringer om at ting skal slås av, ikke stå i standy. Kaffetrakrere skal lugges ut. Her blir dette umulig.
Signatur
   #24
 178     Nordeuropa     0
Jevnlig får vi oppfordringer om at ting skal slås av, ikke stå i standy. Kaffetrakrere skal lugges ut. Her blir dette umulig.


Ting som ikke er laget for å stå på 24x7 bør selvsagt slås av. Av flere gode grunner.

Men dingser *kan* lages for å dra minimalt med strøm når de ikke brukes. F.eks Samsung UE55F8005 som drar 0,3 Watt i standby. Over ett helt år er det fortsatt mindre energi enn jeg bruker på en dusj. I alle fall inntil LV-varmepumpen er i drift...

Printere, ymse kabeltvmodem, DVR står nok i praksis akkurat like godt tilkoblet, om det er via USB power eller via en ekstern powerbrick. Så jeg tipper den eneste måten å faktisk få ned sånne vampyrlaster er forbrukerbevisstgjøring (yeah, right...) og lovgivning.

Ser uansett ikke for meg USB-fyrte kaffetraktere. På ordentlig.

   #26
 24,668     Akershus     0
Kanskje fordi det er upraktisk med kjøleribber på utsiden av boksen?
Signatur

   #28
 24,668     Akershus     0
Et alternativ kan jo være å bygge frem fronten og lage ventilasjonsgaller oppe og nede, jfr Micromatic.

Er skeptisk til å bygge inn for mye varmeavgivende apparater i en isolert vegg, men det finnes sikkert tall for slikt. Videre, elektronikk som ikke kan slåes av? Jeg blir oppfordret til å slå TV helt av, den trekker ca 0.2W i standby.
Signatur
   #29
 650     Trondheim     0

hehe, i 2015 så er vel ikke dette noe problem når det er mulig med nesten 90% effektivitet Smile

Tipper at når USB C nå blir standard så er det ikke lenge for det kommer bedre løsninger med mer Watt (hvis ikke får vi lage en). Når USB C kan levere opptil 100W så håpe jeg den bare blir standard for det meste fremover inkludert skjermer. USB C har rimelig enkel styring for at host/device skal bli enige om strøm/spenning så kan bli en super løsning for ladere og power supply.

-kristian