21,058    29    0  

Tinglyst Veirett

 2     Averøy     0
Hei alle sammen.
Jeg har i dag en tinglyst veirett over 2 eiendommer for å komme meg til min brygge ved sjøen.Jeg må først kjøre over eiendom A og så B for å komme meg dit.Alle disse eiendommene er innen familie men med mye konflikter.Nå skal eiendom B deles opp slik at det blir en eiendom C.Den nye eieren av eiendom C har allerede indikert at han kommer til å sperre min adkomst til bryggen der jeg har parkeringsrett og vegrett i dag.Alt dette er tinglyst.Nå har han startet med å parkere traktorer etc slik at jeg ikke kommer med frem.Hvordan skal jeg her gå best frem?? Jeg har tatt bilder hver dag det er sperret og det er nå 4 dagen jeg ikke kommer meg dit.Eiendom A er frustrert over dette,men kan ikke gjøre noe.Eier av eiendom B er mor til fremtidig eier av eiendom C og de er av samme slag.Det har også tidligere vært endel drapstrusler pga dette da eier av eiendom B har vegrett over eiendom A og tar seg vel til rette med traktorer,gravemaskiner og null vedlikehold etterpå.Eier av eiendom A er en rolig og avslappende mann,men vurderer nå og flytte pga disse truslene da de er veldig pågående.Har noen vært borti lignende og er det beste for meg bare å anmelde det først som sist.??

   #1
 24,675     Akershus     0
Anmelde? Da må det være trusler. At noen sperrer veien er vel en privatrettslig affære der Politiet ikke bryr seg?
Signatur
  (trådstarter)
   #3
 2     Averøy     0
Er vel ikke så mye annet å gjøre enn å anmelde.Om det er privatrettslig affære som du sier så er vel det ikke så viktig så lenge grunneier bryter et tinglyst dokument?
   #4
 24,675     Akershus     0
Tinglyst eller ikke, dette tror jeg kommer langt ned på prioriteringslista til Politiet. Stygt redd for at du må ordne opp i dette selv.
Signatur
   #5
 5,725     0
Veitrafikkloven §37 regulerer politiets rett til å få fjerna kjøretøy fra privat grunn.
   #6
 24,675     Akershus     0
Enig i det, problemet er om Politiet vil bry seg med en traktor på privat grunn som bare stenger adkomst til en båtplass, ikke engang en bolig.
Signatur
   #7
 5,725     0
Her ute som eg bur kom i allefall politiet da ein grunneiger stengte ein eg med vegrett til ein eigedom, ikkje bustad, men ein halvoffentlig bygg.

Ein må iallefall prøva å kontakte politiet, som oftast hjelper det med ein telefon til grunneigar ifrå politet.

   #8
 10,486     Akershus     0
Er det sånn at når TS har vegrett over B, og B deles opp til B og C , så beholder han automatisk vegretten over både B og C? Det er ikke noen sjanse for at C ikke "arver" vegretten når den deles ut fra B?
Signatur
   #9
 24,675     Akershus     0
Hvis C er uskilt fra B, så arver C plikten fra B til å gi vei.

Om det ikke var slik, ville B kunne sabotere veiplikten ved å "selge" en smal, ubetydelig del av sin eiendom.
Signatur
   #10
 5,725     0
Dette går og "motsett" vei, om B har veirett over A og B skiller ut del av tomt sin til C, har C veirett over A og så sant ikkje dette er spesielt nevnt i avtalen mellom A & B at utskillte tomter ikkje skal ha veirett.