39,850    53    0  

Laminat eller parkett ...?

 12     0
Hei, holder på å totalrenovere boligen min og tiden er kommet for å bestille gulv.
Var i utgangspunktet fast bestemt på å legge parkett, da jeg ikke er spesielt glad i kalde gulv, men flere fraråder med dette siden jeg har en aktiv datter på snart 4år, og kanskje med tiden kan anskaffe husdyr.

Har sett litt på laminat fra Alloc og funnet 2 alternativer jeg liker ( se link under)  og lurer på om noen vet om tilsvarende alternativ i parkett, evt kan overbevise meg om at laminat er tingen. Vurderer å legge varme"matter" under hvis det blir laminat, slik at jeg kan skape komforttemp i gulvet på vinteren, dette forutsetter selvsagt at det er å få kjøpt for en fornuftig pris.

1. valg  (redd den kan bli litt "blåaktig")
Alloc Ravel Valnøtt : http://www.alloc.no/cgi-bin/alloc/imaker?id=34353

2.valg  (redd den blir veldig lys,siden det er lyse vegger)
Alloc Delikat pære : http://www.alloc.no/data/b/0/33/61/2_2701_0.jpg

Om noen har tips eller anbefalinger som vil hjelpe med så på forhånd takk Smile

   #1
 5,188     Østlandet     0
Dette er i stua antar jeg?
Gå heller for parkett, laminat er og blir for simpelt, og som du sier, kaldt å gå på.
Signatur
  (trådstarter)
   #2
 12     0
Det er i stua/gang/kjøkken ... Hmm , ja er det magefølelsen sier også, får bare håpe noen kan gi meg tips på noen tilsvarende modeller i parkett... Ermm
   #4
 21,481     Enebolig     0
Jeg er fornøyd med Alloc, men dersom man skal stå på laminat (feks ved kjøkkenbenk) så må man ha varme for å beholde føttene  Wink Med parkett trenger man strengt tatt ikke varme selv om det er behagelig.

Det er mange måter å se ting på. Vil man uansett bytte gulv om 10 til 15 år? Laminat (av kvalitet) tåler endel, men slettes ikke feks småstein som dras bortover i et utgangsparti der det er mye sko ol som drar inn masse dritt.
   #5
 5,112     Troms     0
Gå for parkett av den solide, dyre typen. Parkett er unntaket hvor jo dyrere jo bedre kvalitet.

Men før folk går helt amok og forteller om hvor lite de betalte for sin Kahrs eller Boen: en parkett med veil pris på 500,- pr m2 er bedre enn en til 299,- pr m2 og den til 299,- pr m2 er bedre enn den til 199,- pr m2.   :D

Ikke dermed sagt at du ikke kan få tak i 500,- pr m2 parketten til en eller annen kampanje til 299,- pr m2  ;)

Velg fra anerkjente leverandører som Kahrs, Boen, Fjordal blant mange, mange fler etc etc. Jeg ville unngått ukjente merker. Søk her på forumet så finner du mange gode tips.

Når det er sagt så er alloc bra det, men er kaldt og hardt. Vi har hatt begge deler, og selv med unger så ville jeg hatt parkett. Stor forskjell å gå på og leke på.

Men, mange er ikke villige til å betale prisen det koster for en skikkelig god parkett og de kjper derfor billigparkett til rundt 299,- pr m2. Bedre å kjøpe dyr parkett (4-500,- pr m2) på kampanje da til 299,- pr m2 enn "fast lavprisparkett" til 299,-  :)

My 2-cents on that.
Signatur
   #6
 1,421     Bærum     0
Gå for parkett. Laminat er hardere, kaldere og gir mer støy når du går på det.
Signatur
  (trådstarter)
   #7
 12     0
Her var det kommet tips som hjelper Smile det var nok dette jeg fryktet i utg.punktet og derfor var bestemt på å legge parkett, men så fikk jeg så inderlig lyst på den grå alloc modellen og har ennå ikke funnet tilsvarende i parkett :/  noen som har prøvd de varmemattene de selger hos 1926woodflooring da..? Fikk pris fra byggmakker idag på 279,-m2 for allocen og ca 500 pr. m2 for varmekilde, og synes dette blir altfor dyrt ... Sad

   #8
 21,481     Enebolig     0
Hent inn tilbud på varmefolie fra el firma. Det er egentlig bare å oppgi antall kvadrat som skal varmes opp, og om det er kapasitet (strøm\kurs)
   #9
 602     oppland     0
Depronplater, har ikke fått den oppmerksomheten den fortjener. Kjenner ikke til flere typer enn greenplate pakker à7m2 pr pakke til 250kr på Montèr. De bygger 5mm, og er støydempende, isolerende, trekker ikke fukt,gir en "mykhet"  til gulvet og reflekter varme. Dvs er det 20grader i rommet er det det på gulvet også. Men si det er 10 grader i rommet, reflekterer den kropsvarmen din og du holder deg faktisk varm på beina. Dette uten strømforbruk. Tror du meg ikke, så legg hånda di på den og kjenn etter. Har prøvd den selv i kjeller med kaldt betong gulv og lurt den på mange andre, og bare begeistring. Pergo merket med grønn eller gul (sort er til cafebruk, og det trenger du ikke) er de sterkeste gulvene på markedet når det gjelder laminat. Prøv å skrubb på med en stålbørste og du klarer ikke å ripe det. Tåler grus under skoa Smile De sveller ikke da de er impregnert i skjøtene. Men for sikkerhets skyld, legg safeseal eks i vindfang eller foran kjøkkenbenk. Ikke i tvil om hva som kommer til å ligge på gulvet her etterhvert ;)Gul har 50års garanti, slå den :)
Så et på et annet merke med 50års garanti, men den tålte ikke ripetesten med stålbørste. Så sjekk hva garrantien gjelder for.
   #10
 340     Nord-Norge     0
Det at laminat gulv føles kaldere er vell bare delvis sann.....
Vi har alloc comersial stone på kjøkkenet, og Mammut laminat fra Kronotex på gulvet i stua. Det fra Alloc føles kanskje litt kjølig å gå på, mens det fra kronotex ikke virker kjølig.
Det kommer mye av overflate strukturen på laminaten. Den fra kronotex føles ikke som typisk laminat, med glatt kald overflate, men mer som ekte tre plank.
Kjenn litt på overflaten på gulvet du synes er penest, og har du mulighet til det, så legger du det på gulvet i butikken og forsøker å stå på det med og uten sokker på, så får du jo en grei pekepinne på hvordan det vill føles når/hvis du velger å ha det hjemme.