19,401    21    2  

Svikt i parkett

 15     0
Hei.
Har akkurat kjøpt hus og fikk hjelp til å legge parkett, med nå viser det seg at midt i gulvet er det skikkelig svikt på en plass på ca 40cm i diameter, hva kan man gjøre for å fikse det uten å ta opp halve gulvet?

   #1
 44     Lillesand / Birkeland     0
Vente litt og se om det legger seg....

Her har det lagt seg veldig bare på ett par mnd.
  (trådstarter)
   #2
 15     0
Har snakket med han som la gulvet nå, han måtte ta bort en par planker i gulvet å erstatte disse, spørs om dem var for "kort" så parketten ikke ligger nedpå helt, ser at vist jeg tråkker der kan skøytene spikke  :( 
   #3
 5,188     Østlandet     0
Du må enten leve med det eller ta opp gulvet. Han som la parketten har slurvet.
Du kan selvsagt borre et hull og fylle på med tec-7, men det blir ikke lett å skjule hullet.
Signatur
  (trådstarter)
   #4
 15     0
Hei Harald1966 og takk for svar.
Ja han har nok slurvet litt her ja, men å ta opp gulvet er lite aktuelt, trur du det med tec-7 hjelper? Har du hørt om noen som har gjort det og om de har hjulpet?
   #5
 5,188     Østlandet     0
Nei jeg har ikke hørt om noen som har gjort det, men det burde fungere. Utfordringen er å få det pent. Hvis du gjør det bør du legge litt gjevnt fordelt vekt over området mens det herder.
Signatur
   #7
 247     Trondheim     0
Tror jeg ville tenkt meg godt om før jeg borret hull i parketten for å lime den fast med tec-7. Du har antageligvis gulvpapp eller noe lignende under parketten, som kan gjøre det vanskelig å få tec-7'n til å feste.

  (trådstarter)
   #8
 15     0
Det er sånn underlag under parketten ja, er vel noe skumgreier man ruller ut på gulvet først så la han parketten oppå.
Hva med å bruke fugeskum???
   #9
 7,685     Bærum     0
Høres ikke ut som en god ide'. For det første får du et hull i parketten. For det andre limer du den fast. Parketten skal ligge flytende på undergulvet. For det tredje er det ikke lett å få limet til å flyte riktig ut. Fugeskum må du ikke bruke. Da får du en kul i stedet. Gjør det ordentlig. Ta opp parketten og rett opp undergulvet.
   #10
 2,413     Ønsker ikke besøk av deg     1
Et håpløst råd.

Billigparkett ala kina har dårlig låssystem. Jeg testet flere parkettyper da jeg skulle kjøpe parkett i sommer.

Typer som fjorddal og noe greier som coop obs hadde liggende, så pent ut men var et helvette å få sammen. Sto som en bue etter at låsen var i.

Dette var en av grunnene til at jeg gikk for Kahrs. Den er en lek å legge.

Parketten skal være flytende. Ellers kan du oppleve at den bølger seg. Ergo; lime den fast eller sette tunge gjenstander på den (peis f.eks) er ikke det lureste du gjør.

Har du valgt å legge parkett på et gulv som ikke er skikkelig avrettet, så får du ta konsekvensen av det, dvs leve med svikt.

Når det skal sies, så har jeg aldri sett parkett ligge 100%, dvs det er alltid en liten (men ikke følbar) svikt å se, hvis man ser nøye på gulvet mens folk går på det. Dette må man nok bare godta, når man legger slikt toppdekke og er en av parkettens begrensinger.

Skal man ha 100% solid, så må man til med plank. Og det er en helt annen sak.