#21
 152     0
Hei.
Jeg har vanlig komfyr og er kjempefornøyd med det, siden alle er så fornøyd med akkurat det de har valgt.
Billig var den og på Finn gis bort.
Synes ind. og kjeramikk er noe herk fordi:
1. induksjon krever mye strøm (etter det jeg har fosrstått)
2. Alle de forbanna tuch-knappene som jeg synes er umulig å trykke på.


MVH

   #22
 22,342     Akershus     0


Synes ind. og kjeramikk er noe herk fordi:
1. induksjon krever mye strøm (etter det jeg har fosrstått)
Induksjon er faktisk strømbesparende. Det er kokekaret som blir varmet opp. Med vanlige plater må selve platem varmes opp.

En stor ulempe er at glassplaten er knuselig og da blir det dyrt.
   #23
 152     0
Jeg tenker på strømtrekk. Se vedlagt pdf.
Dermed er det ikke bare prisen av toppen, men opplegg av ekstra 25 A uttak (2 X 25 A for 90 cm topp)

Det er faktisk forsvinnende liten effekt som trengs for å varme opp metallet i en støpejernsplate. Prøv å legg handen på platen, og se hvor lang tid det tar før du ikke klarer å holde der lenger (60'C)

Tipper induksjon koker opp medie fortere pga. den høye effekten som blir tilført. Ikke fordi det er mindre masse å varme opp.

Dette sagt er det kun ved hjelp induksjon eller gass at det er praktisk mulig å overføre så mye effekt med tanke på sikkerhet.

MVH
   #24
 26     Trysil     0

Noen som vet hvordan dette med "stråling" fra slike induksjonskomfyrer fungerer? Er det mye f arlig stråling?

Vi snakker jo om en spole som induserer energi vha. elektromagnetisk stråling, så vi må jo snakke om rimelig heavy kraftfelt her.

Er altså ikke sykelig redd stråling, men er en av de som kanskje tenker litt på at det ikke er så dumt å begrense slik stråling til et minimum...
   #25
 22,342     Akershus     0

Jeg tenker på strømtrekk. Se vedlagt pdf.
Dermed er det ikke bare prisen av toppen, men opplegg av ekstra 25 A uttak (2 X 25 A for 90 cm topp)
Effektene på induksjonsplatene er noe høyere enn de vanlige støpejernsplatene, men ikke mye. Jeg husker ikke helt tallene, men en stor hurtigplate drar godt over 2000 w.

Opplegg med 25 A bør man ihvertfall ha på vanlige gammeldagse komfyrer. De kan trekke over 10 kW, men det er vanlig å legge 20 A.
   #26
 520     0
Har keramisktopp og er ekstremt misfornøyd. Den er treg, og touchpanelet går meg totalt på nervene. Må trykke ørten ganger for å sette på ei plate, og er fingrene fuktige/våte av feks å vaske potetene så oppfatter panelet ikke trykkene. Og når potetene, etter en evighet, koker over så renner vannet rett ut på kjøkkenbenken.

Bare sjit alt sammen! >Sad
   #27
 152     0


Jeg tenker på strømtrekk. Se vedlagt pdf.
Dermed er det ikke bare prisen av toppen, men opplegg av ekstra 25 A uttak (2 X 25 A for 90 cm topp)
Effektene på induksjonsplatene er noe høyere enn de vanlige støpejernsplatene, men ikke mye. Jeg husker ikke helt tallene, men en stor hurtigplate drar godt over 2000 w.

Opplegg med 25 A bør man ihvertfall ha på vanlige gammeldagse komfyrer. De kan trekke over 10 kW, men det er vanlig å legge 20 A.

Med en kokeeffekt på 7,2 kW tilsvarer det 31,3 A. Det er sjelden noen vil sette alle platene på fult samtidig. men i tilfelle er det vel kanskje lurest å gå for 25 A istedet for 20 A sikring?
Det må i tillegg være mange som får problemer i leiligheter ol. Ofte er hovedsikringene ikke på mer en 40 A?
I tillegg til toppen må man vell ha 16A kurs til stekeovnen også?
Jeg tror jammen jeg måtte kvittet meg med racklet-jernet og krumkakejernet om jeg skulle kjøpt induksjonstopp.

MVH

   #28
 1,943     0

Har keramisktopp og er ekstremt misfornøyd. Den er treg, og touchpanelet går meg totalt på nervene. Må trykke ørten ganger for å sette på ei plate, og er fingrene fuktige/våte av feks å vaske potetene så oppfatter panelet ikke trykkene. Og når potetene, etter en evighet, koker over så renner vannet rett ut på kjøkkenbenken.

Bare sjit alt sammen! >:(


Den der med touchpanel kjenner eg til. Dvs, eg har det ikkje nå, men har prøvd hos andre. Syns det er vanskelig, men er kanskje berre tilvenning? Vil helst ha induksjonstopp med vanlige bryterar.

Eg vil også ha sånn "rennekant" rundt, om det er mulig å få. Var mi gode gamle mor som kviskra det rådet til meg når eg kjøpte komfyr med keramisk topp for nokre år sidan. Den har sånn kant rundt. Mulig toppar ikkje har slikt? Antagelig ikkje, når eg tenker meg om  Sad
   #29
 520     0
Helt enig. Gi meg en induksjonstopp med vanlige brytere og rennekant så fyker den keramiske toppen ut ganske så snart. :)

Eneste jeg har sett (smakt) er at en svigerinne stadig svir grøten etter at hun fikk induksjonstopp. Den er vel "for rask" når man tilbereder enkelte melkebaserte retter.