#11
 40     0
Du er nok inne på noe. Velger man BORA ventilator er man stuck med BORA. Du må velge blandt Boras ulike koketopper for at ting skal passe på målene. De har selvfølgelig mange å velge mellom, men vet å ta seg betalt for koketoppene, som er dyre. Viften er suveren, men har en følelse av at de subsidieres av koketoppene. På mange måter er det jo viften man kjøper også kommer koketoppen som en nødvendig konsekvens. Viften må ligge mellom koketoppene og kan ikke ligge i bakkant. PÅ hjemmesidene kan man se ulike opplegg for kokesonen feks med 2 vifter om man ønsker mer enn 2 kokesoner.

   #12
 650     Trondheim     0

hei

takk, ja godt poeng at det er vifte og plassering som jo er det som har noe å si men det er ingen tvil om at å ha den midt mellom sonene sikkert er smartest. Ja jeg så opplegget med 2 vifter og det så digg ut så kan man få inn den induksjonswoken man ønsker seg på siden hehe.


-kristian
   #13
 598     Vestlandet     1
Bora sin benkeventilator er mye bedre Gaggenau sin. Og sUveren effekt. Det å søle tomatsuppe eller annet er ikke noe problem med denne. Plukkes enkelt fraverandre og kan vaskes med en klut og delene i oppvaskmaskinen.
Hva gjelder Komfyrvakt så er det et problem på alle modeller utenom en tradisjonell hette der den kan skjules. Tror Røråshetta har en som er integrert.
http://www.engebretsen.no/bora-utstillinger.html

du har ikke tilfeldigvis kjøkkenet i første etasje?
som du muligens har fått med deg vurderer jeg benkeventilator på øy, men sliter med en god plan på utluft

   #14
 40     0
Benkeventilator på øy er et problem om dersom du ikke kan føre utluften ned under gulvet og ut. Selv har jeg vel ikke vært helt presis - "Øyen" min er nok en halvøy - dvs at jeg slipper å gå under gulvet, men fører luften ned i sokkelen og videre ut gjennom veggen. Ellers har Bora løsning med kullfilter. Personlig har jeg ikke vurdert det som løsning - mest av generell skepsis mot at det faktisk virker godt nok (har dårlige erfaringer fra gammelt av) og det er en del vedlikehold og kostnader forbundet med dette.
   #15
 8     0
Hei. Hvor fikk du kjøpt koketoppen, og hva koster den? Jeg kunne tenkte meg samme løsning.
   #16
 313     0
Blåser liv i denne tråden da vi er i planleggingsfasen på nytt kjøkken.
Vi har også halvøy og ønsker ikke en ventilator opp i taket. Noen som har erfaring med Bora og gass? Har lyst på en kombi gass og induksjons løsning
/frode
Signatur
   #17
 40     0
Hvorfor velge gass? Du får 3700W i powermodus med induksjonstoppen, noe som burde holde i massevis, og reguleringen av induksjonstoppen går lynfort. Og da slipper du å ha en gasstank i huset... Og det er mye lettere å holde rent en ceramisk topp. Så selv om det ser kult ut med gass, så ser jeg ikke helt poenget...

   #18
 313     1
Vel da har du kanskje aldri lagd mat på gass (:

Skal ha begge deler forøvrig. Har kun induksjon i dag, savner gass hver dag.

Men var jo ikke ute etter å få råd om gass eler ikke gass, mer om noen har erfaring med gass og Bora
Signatur
   #19
 40     0
Hehe. Sant nok. Det er i hvertfall ikke så langt unna sannheten. Har laget en del mat på gass i UK og i USA, men mine matlagings skills på den tiden var så som så, så jeg satt nok ikke så stor pris på det den gang - syntes det vel var mest stress å rengjøre i ettertid de gangene noe gikk galt... Hvordan Bora med gassbluss er aner jeg ikke. Lurte litt på det samme før jeg kjøpte og forhørte meg litt med Bulthaup - fikk som svar at de solgte knapt gass lenger etter at induksjonstoppene var blitt så gode. Slo meg til ro med det, men det skulle jeg kanskje ikke gjort?
   #20
 313     1
Det er nok mye følelser ute og går på på dette. Induksjon er veldig bra, men det er noe med den direkte varmen av gass, noe er nok atmosfære og miljø, annet er mer håndfast, som at du kan bruke gamle jerngryter osv.
Når man "svir av" noen hundre tusen på et komplett kjøkken er det jo fint å få oppfyllt de fleste ønsker til både funksjon og design, så får det heller gå at noen synes men er jålet..
Signatur