#31
 705     0
Jeg vet at det finnes ventilatorer som kan monteres i taket, men det er en dårlig løsning hvis man lager mye mat, da det blir unødvendig mye fettos som ikke går i ventilatoren. Nå har ikke jeg sjekket pris, men jeg antar at dette også er en dyrere løsning. Det handler ikke om kapasitet i forhold til hvor mye luft som flyttes, men at fettet tar andre veier. Spesielt hvis du ikke stenger kjøkkendørene og gjerne fyrer i peisen samtidig vil dette bli et problem. Det samme hvis man har balansert ventilasjon eller andre forhold som påvirker luftstrømmen.

awt
  (trådstarter)
   #32
 310     Karmøy, Rogaland     0
Det med oppvasken skjønner jeg ikke helt, da denne er lik på begge løsningene, bare speilvendt.

Det vil også bli tak-vifte med en slik løsning ja. Å ha ventilator som "stjeler" rommet er ikke aktuelt.

"Stekearbeidsplassen" er i et hjørne på begge løsningene, men den er nok hakket større på den første. Til gjengjeld kan man også bruke fronten på øyen i dette tilfellet.

Jeg ser at det kan bli trangt til litt andre ting, men man har fortsatt benken ved siden av kjøleskapet til disposisjon. Dette er nok likevel det største ankepunktet.

Vedr. fryseskuffer synes jeg disse koster for mye i forhold til hva man får, og utvalget er heller ikke det største. Jeg er også i tvil om jeg ønsker å prioritere plass til slike, men jeg har sett litt på de.

Jeg tror vi vil få mer igjen for et ekstra høyskap enn de 60cm med benkeplass kjøleskapet opptar med denne løsningen. Av erfaring vet vi også at en benk uten særlig med funksjoner lett kan samle rot.

Jeg kunne hatt ovnene (det vil isåfall bli ovn og vanlig mikro, ikke kompaktovn, eller to ovner) over hverandre og fått et høyskap til på den måten, men jeg synes det tar seg mye bedre ut når de er ved siden av hverandre så lenge det er plass til det.

Jeg setter forøvrig pris på alle innspill. Mitt verste mareritt er å ende opp med noe jeg ikke er fornøyd med den dagen det er ferdig, så jeg vil gjøre dette grundig. Smile

Legger forøvrig ved bilde der fryseskapet har krympet.

Nok en "hjelp til planlegging av kjøkken" - tråd  -  - awt
KE
   #33
 3,673     Hordaland     0
Husk også at det finnes kombinerte stekeovner som ovn/micro kom i damp etc. Stikk innom en kjøkken leverandør å se hva som finnes før du banker plassen til stekeovner. Vi har laget to nisjer på 60x60 i høyskap men venter med denne investeringen, drømmen er micro/stekeovn + kombidamp. Det finnes også varme skuffer men disse er like dyre som prisforskjellen på 45 og 60 høye ovner så vi har slått fra oss varmeskuff.
awt
  (trådstarter)
   #34
 310     Karmøy, Rogaland     0
Ja, det vet jeg, så det er ikke usannsynlig det blir en vanlig ovn med damp og en vanlig med mikro (evt. en med begge deler, og så en uten noe utenom).

Vi har forøvrig vært innom flere kjøkkenleverandører, samt elektrobutikker. Smile
   #35
 585     Trondheim     0
Er enig i anbefalingen om eget skap med heis for kjøkkenmaskina. Jeg husker ikke om vårt er 40 eller 50 cm bredt, trolig 50. I alle fall stor nok til Kenwood Majoren. Deilig å bare heise ned maskina ut av veien mens deigen hever seg i bollen Smile
awt
  (trådstarter)
   #36
 310     Karmøy, Rogaland     0
Hadde vi brukt kjøkkenmaskinen ukentlig, eller i det minste et par-tre ganger i måneden hadde jeg nok vurdert et slik. Hos oss blir den ikke brukt en gang i måneden en gang, så da skal vi heller klare å løfte den ut av et skap de gangene det er aktuelt. Smile

Ellers sitter jeg å venter på pris fra Kvik på en lignende løsning som den over her, med Hvitevarer (grøss og gru). Før vi begynte var jeg relativt sikker på at det skulle bli Ikea, men den fronten jeg hadde sett for meg er ute av produksjon i disse dager, samt at Kvik hadde noen løsninger jeg likte bedre på enkelte områder.
KE
   #37
 3,673     Hordaland     0
Det kan jo være en sammenheng med bruken og tilgjengeligheten?
Merk deg at ikke alle slike uttrekksløsninger er beregnet for at maskinen skal arbeide på, noen er for spinkle og da må maskinen likevel flyttes over på benken, men hjelper på ryggen til gamle folk da!

awt
  (trådstarter)
   #38
 310     Karmøy, Rogaland     0
Kanskje det, men realiteten er nok rett og slett at vi sjeldent baker. Jeg har ingen problemer med å ta frem maskinen fra der den står nå om jeg skal bruke den, det er bare det at behovet ikke er der. Smile

Når det er sagt har vi en ganske tåpelig maskin (svigermor tenkte nok Kenwood var Kenwood når hun handlet denne...), med hakket for liten bolle og små muligheter for tilkobling av ekstrautstyr utover blender og "raspemaskin".

Kjøper vi en ny ser jeg for meg den vil bli mer brukt (riktignok ikke til baking), men den får nok likevel ikke et eget skap. Jeg ønsker ikke å ofre en (halv) skuffeseksjon for en maskin, da jeg synes det er lite skuffer allerede. Tidligere funderte jeg på å ha denne på et brett/skuff i et høyskap og bruke den der, men jeg er usikker på hvor vellykket dette ville blitt.
KE
   #39
 3,673     Hordaland     0
Du kan helt sikkert ha den stående i høyskap men da ville jeg kjøpt noen kraftige uttrekksbeslag og montert en del av en benkeplater der. Det er ikke noe praktisk å bruke maskinen uten å komme til toppen.
   #40
 1,463     Harstad     0
Ville ikke hatt vindu så lavt rett bak vasken. Det kommer til å få høy fuktbelastning og du risikerer at det blir skadet/stygt etter en stund. Det blir også mye vinduspussing.


For øvrig ville jeg tatt stilling til om "dimensjoneringsgrunnlaget" skal være julemiddagen hvor det skal preppes, kokes, stekes og serveres femretters til 15pers med plass til alt skittenbestikk, eller om det skal være hverdagsbruk med baking, smøring av matpakke og hverdagsmiddag. Evt begge deler kombinert.
Signatur