#11
 25,029     Akershus     0
Mange moderne gjenvinnere har roterende gjenvinner. Går denne rundt? Anlegget står i vinterstilling?

Hvis rotor står, så trekker anlegget kun uteluft og tilleggsvarmen forsøker å varmeme uteluft idet den passerer.
Signatur

   #12
 25,029     Akershus     0
På lav fart så hentes det mindre varme ut av huset, med høy %RF blir det massivt med kondens og skader på anlegget?

Tror dette må være mekanismen leverandør er redd for.


Tja. Med en entalpivarmeveksler (Ener as, kassettveksler, eller roterende veksler) så samler veksleren opp fukt i avkast og returnerer dette til huset jfr reklamen. Anlegget synes dermed å kunne tåle fukt?

I eldre hus med naturlig ventilasjon er gjennomløpet lavt. Da burde luftepipa gro igjen av frossent vann? Vet ikke, men stusser.
Signatur
   #13
 14     Sørlandet     0
De 100% effekt TS ser på gjenvinner henviser som regel til at gjenvinner kjører fullt på, 100%. Hvor mye anlegget ditt faktisk gjenvinner ved 100% kan sikkert leses ut fra fdv dokumentasjon. Det er nyttig å vite at gjenvinner ligger maks på før evt. varmebatteri begynner å jobbe.
  (trådstarter)
   #14
 28     0
De 100% effekt TS ser på gjenvinner henviser som regel til at gjenvinner kjører fullt på, 100%. Hvor mye anlegget ditt faktisk gjenvinner ved 100% kan sikkert leses ut fra fdv dokumentasjon. Det er nyttig å vite at gjenvinner ligger maks på før evt. varmebatteri begynner å jobbe.

Nei, den skal vise den til enhver tid gjeldende virkningsgrad. Den kan være lav om den ikke behøver å gjenvinne mer for å oppnå ønsket temperatur. Dermed skal den heller ikke vise mer enn 86%, som er grensen for effektivitet på dette aggregatet. I manualen er det heller ikke vist noen bilder av displayet med noe mer enn 86% gjenvinningsgrad. Vi har konstant 100% og leverandøren kan ikke forklare dette.
   #15
 25,029     Akershus     0
Når skulle en ikke ønske maks gjenvinning?
Så lenge det er kaldere ute enn ønsket temperatur inne, vil enhver virkningsgrad under 100% kjøle ned huset. (Ser bort fra ettervarme)

På sommeren kan funksjonen være litt mer uklar. Dersom sola steiker inn, vil en ønske 0 gjenvinning og kjøre kjøligere uteluft rett inn. Dersom en med solavskjerming etc klarer å oppnå en lavere temp inne enn ved innsuget ute, vil en ønske 100% "gjenvinning" av den kalde avkastlufta.

I praksis synes maks gjevinning å være standardinnstilling på vinteren?
Signatur
   #16
 919     Norge     1
100% i displayet viser kun at aggregatet gjenvinner "alt det klarer".
Du har nok misforstått den litt. Nå på vinteren viser mitt aggregat også konstant 100% gjenvinning. Dersom du setter temperatur setpunkt på lavere enn utetemp vil gjenvinning bli 0.

HSt
   #17
 37,475     Lillestrøm kommune     0
Mht fukt så stemmer det at rotasjonvekslere returnerer noe av fukten, men alt må skje i passe mengder. Rotoren blir til slutt så kald at alt akkumuleres og det blir kondensvann og/eller is på vinter er mine tanker.  Kjøres anlegget på større fart hentes den samme fuktmengden ut sammen med mer varme. Til TS sitt problem : få gått over isoleringen av rør og at veksleren faktisk roterer. Kan dere sette anlegget i sommermodus uten gjenvinning så sjekk om luften blir enda kaldere.

   #18
 10,486     Akershus     0
På lav fart så hentes det mindre varme ut av huset, med høy %RF blir det massivt med kondens og skader på anlegget?

Tror dette må være mekanismen leverandør er redd for.


Selv mitt gamle Flexit VG400 har løsninger for sånt, og guffer opp farten på avtrekk hvis det blir for kaldt i varmeveksleren.


Luft flytter generelt veldig lite varme. Om lufta som kommer ut av rørene har 14C, så vil det nok oppleves som kald trekk akkurat der, men varmekabler i rommet bør ikke ha noe problem med å holde varmen oppe for det.

Det er vanskelig for noen her å sitte og mene allverden. Huset er helt nytt, og hvis det er så at det ikke er mulig å få rommet opp til innstilt temperatur, er det bare å be leverandør komme og ordne problemet. Det er en selvfølge at husets varmesystem skal greie å varme det.

Hvis du vil undersøke litt selv, så kjøp en haug sånne her, og dytt dem inn på forskjellige steder:
http://www.ebay.co.uk/itm/Digital-LCD-Indoor-Temperature-Weather-Meter-Temp-Sensor-Probe-Kit-Hot-New-/371792633359?hash=item5690915e0f:g:~H4AAOSwo4pYLvPw
Signatur
   #19
 618     MALM     0
Hei, 100% betyr at varmegjenvinner går for 100%.ikke at gjenvinningsgrad er 100%!!
Meget merkelig at ikke leverandør visste.
Du må sjekke at anlegget har el varme, de tempraturer du forteller om sier meg at det kun har gjenvinner( noen heru leveres uten el batteri??)
Uansett bør leverandør rydde opp i dette.
Ellers bruker disse anleggene å henge seg opp,ta strømmen å start på nytt.
Signatur
  (trådstarter)
   #20
 28     1
Lenge siden siste oppdatering; feilsøking går seint her.. mens vi fryser..Husfirma skyver problematikken over på ventilasjonsfirma, som i sin tur benytter inkompetent personell som måler temperaturen på overflaten av ventilasjonsventilen og angir denne til å være lik temperaturen på innblåst luft og konkluderer med at det ikke er noen forskjell på denne og temperaturen som sendes ut av aggregatet, altså 21 grader. Hvem har ikke 21 grader oppunder himling i et nytt, bebodd hus? Dette kan vi ikke ta seriøst lengre og hyrer inn ekstern kompetanse. Egne målinger viser fall i temperatur fra aggregat og til siste ventil på 5-7 grader. Og fallet er jevnt, som en gradient fra ventil til ventil. Aktører i bransjen, inkludert Enova, er helt sikre på at utilstrekkelig isolering av rørene er årsaken. Det er sikkert korrekt: huset er på en flate og alle rør går i kalde soner med 10cm isolasjonsstrømpe. SINTEF rådgir at alt av ventilasjonsrør skal gå i varme soner ellers kan situasjoner som dette inntreffe. Energiforbruket taler også sitt tydelige språk: 40-45000kwh på årsbasis!!! Slå den! Bra langt unna Tec 10 i praksis med andre ord...