9,116    9    0  

Nordbohus Nova

 37     0
Hei,

Vi er i startfasen av bolig byggingen. Vi valgte Nova fra Nordbohus, som vi begge synest har meget gode løsninger. Vi har valgt "gamle nova" etter som bygges etter de gamle forskrifttene. Tomt er nå utgravt, å grunnmur står for tur. Planen er at huset skal stå ferdig utvendig innen 2010.

Jeg bare lurte på om noen her på dette forumet har erfaringer med dette huset? Jeg har prøvd å finne bilder på nettet, men det ser ikke ut til å eksistere.

Jeg har også valgt å legge takrenner inne i veggene, noen som erfaringer med dette?

Er det også noen som har erfaringer med oppvarming av Nova, planen er å legge vannbåren varme i alle rom. Så spørmålet er å gå får veske/vann eller luft/vann varmepumpe.

   #1
 93     Uganda     0

Vi har 2 nedløp innvendig i veggene.  Disse ligger i vegg ved soverom, så det er satt inn rør i støpejern noe som gjør det nærmest umulig å høre vannet som renner.
For å unngå kondens er de kledd med (husker ikke hva det het) noe svart som ligner våtdrakter. Når huset ble bygd, hadde arkitekten glemt å lage disse veggene brede nok, var 4", men skulle være 6" for å få plass til røret.
Resultatet var ekstrajobb for snekkerne som måtte fore ut veggen.

Forøvrig et kanonfint & anderledes hus, vi vurderte dette såvidt når vi skulle bestemme oss for husvalg.
Endte opp på Nordbohus sitt Link 2 som ble noe utvidet.
  (trådstarter)
   #2
 37     0
Takker for et godt tips. Var inne å sjekket Link 2, det er et meget flott hus du har bygd deg. Å ikke minst alle de stilige detaljene.

Vi har også trukket ut alt innvendig arbeid, slik vi har fritt spillerom til å velge det vi ønsker. Så nå er det bare lommeboken som bestemmer. Smile
   #3
 2,397     Bjørkelangen     0
det gar jeg aldri hørt om å legge takrenne der men sikkert ikke dumt
dæven for et fint hus.
Signatur
   #4
 93     Uganda     0
Har dere tenkt å endre mye på planløsninger og fasader?
Det er mye glass i front, vurder soldempende & selvrensende glass...
  (trådstarter)
   #5
 37     0
Ja vi har har valgt vinduer med soldemping. Utvendig har vi snudd kledningen, men ellers er det bare satt inn et ekstra vindu pga et ekstra soverom. Vi har prøvd å ungå for store endringer.
Ellers har vi beholdt trappeveggen som senter av huset, her skal vi ha vangeløse trapper som bores og boltes rett inn i veggen.
Vi har fjernet kjølerom i hoved etasjen å noen små endringer på gangen, ellers har vi beholdt etasjen slik den er.
I underetasjen har vi endret litt slik vi får inn 4 soverom, garderobe, 1 lite bad, et stort bad, vaskerom å en litt ubrukelig stue. Men vi ønsker å beholde den åpne løsningen for å få masse luft inn i huset.
   #6
 93     Uganda     0
Du får poste bilder når det begynner å ta form.
Har til gode å se noen sette opp dette (søkte div forum om dette for 1 års tid siden).
  (trådstarter)
   #7
 37     0
Jo takk for svar til begge to, jeg skal få lagt ut bilder straks huset begynner å ta form.

  (trådstarter)
   #8
 37     0
Da var det klart for å begynne på tegninger for det elektriske annlegget. Gjerne kom med gode innspill/erfaringer (gode og dårlige) med tanke på plassering av kontakter, brytere etc.
Har tenkt å legge opp godt med trekkerør slik det er mulighet for å kunne utvide til Smarthus løsninger i en senere fremtid.

Her er også et kjempeprodukt for de som like dubeditter og teknologi: http://www.nuwave-audio.com/brandnewrussoundcav66s2.aspx
Nordbohus Nova - Plantegninger 15.10.10.jpg - benn-e
Nordbohus Nova - Plantegninger 15.10.10.jpg - benn-e
  (trådstarter)
   #9
 37     0
Lovde å legge ut litt bilder når det begynte å ta form.

Det har tatt litt tid, begynte med byggeprosessen i 2009, det gode med dette var at jeg fikk bygge med de gamle bygg forkriftene fra den tiden det var lov å ha vinduer i huset.

Skal få laste opp flere bilder når det er ferdig med kledning.
Nordbohus Nova - Nordbohus NYE 007.jpg - benn-e
Nordbohus Nova - Nordbohus NYE 082.jpg - benn-e
Nordbohus Nova - Nordbohus NYE 063.jpg - benn-e