#11
 24,668     Akershus     0
Her må du sjekke med forsikringsselskapet.

Slik det var, så var det ikke noe krav om vannstopp, men enkelte, særlig Gjensidige, ga rabatt om en hadde en vannalarm eller enda bedre, vannstopp. Da fantes bare den felles løsningen. Etter min mening er den best fordi en med flere sensorer kan ta alt av vann i hele boligen.

En får i dag ikke noen avkorting ved vannskade i gammelt hus uten vannstopp. I nye boliger med TEK10- krav vet jeg ikke.

Er også litt usikker på om vannstopp er påkrevd i ditt tilfelle. Ville tro at bare å bytte vvb ikke utløser TEK10 krav, mens flytting av gammel vvb til nytt sted kanskje gjør det.

Vannstopp er uansett en fordel, fortrinnsvis en felles og med sensorer alle steder der det med rimelighet kan plasseres. Vann på avveie er plagsomt.
Signatur

   #12
 61     0

Bygger hus etter tek2010 og lurer på hva som er krav i forhold til aquastop i forhold til oppvaskmaskin og blandebatteri på kjøkken/rom uten sluk og utekrane.


Fra TEK 10 §13-20:
"c. I rom som ikke har sluk og vanntett gulv, skal vanninstallasjoner ha overløp eller tilsvarende sikring mot fuktskader. Gulv og vegger som kan komme til å bli utsatt for vannsøl, lekkasjevann eller kondens, skal utføres med fuktbestandige materialer."

Fra veilederen for samme punkt:
"(...)Der bygningens vanninstallasjon er uten overløp, må det være montert automatisk lekkasjestopper. Med automatisk lekkasjestopper menes en fuktføler som gir signal til en magnetventil som stenger vanntilførselen når den mottar signal.(...)"

Du må montere en lekkasjestopper på uttaket fra rørsystemet. En lekkasjestopper på produktet som forsynes er altså ikke godt nok.


For mer info, sjekk ut punktet i TEK10 og veilederens tekst på linken under:
http://byggeregler.dibk.no/dxp/content/tekniskekrav/13/20/

J