8,909    11    0  

Systemhus: Troli

 2     Troms     0
Nå har vi lest huskataloger og studert prislister så øyet er stort og vått. Det huset som tiltaler oss mest er Trioli eller Miljøko - begge disse fra Systemhus. Har hørt noen snakke om at Systemhus er en dyr leverandør??  Vi vurderer også Nordbohus som leverandør.. Er det noen dær ute som har erfaringer rundt disse ? Vi skal bygge i Troms.

   #2
 5,415     Langhus     0
Vi tegnet hus selv og fikk tilbud bla fra Systemhus.
Deres tilbud lå 1,2 mill over tilbudet vi valgte (en av tre leverandører rundt 3,5), så ja de er dyre, men de var også de eneste hvor vi fikk direkte kontakt med arkitekt (fra første møte) og ellers ryddige forhold.

Vi endte opp med vår lokale Nordbohus-leverandør, Follo Bygg og Eiendom
Signatur
  (trådstarter)
   #3
 2     Troms     0
Tusen takk for svar til dere begge  Smile Til deg som fikk tilbud om oppføring av eget tegnet hus - jeg skjønner ikke at det skal være mulig at det skal bli så utrolig stor forskjell i pris som det du har opplevd.. Over 30% dyrere enn den du valgte!! Det er nesten rart at Systemhus fremdeles kan eksistere som husleverandør? Inni mitt hode så tror jeg jo at til syvende og sist - så burde jo ikke prisforskjellen bli så veldig stor på f.eks samme type hus.. ?

Og til deg som hadde prislisten tilgjengelig, så vet jeg at det vel er ca kr 150 000 - 200 000 dyrere å oppføre en bolig nå enn i 2007 som prislisten er fra. Har visst med nye standarder og avgifter å gjøre. Men i den prislisten så kommer ikke Systemhus noe dårligere ut enn konkurrentene som jeg har prislisten til... ! Jeg har vært i kontakt med Systemhus - og noen ("villedende") prisliste fikk jeg ikke! De ville lage meg tilbud på spesifikke hus.. hmmmmm .. !!

Vil forøvrig rose dette forumet som kan hjelpe en stakkar i denne forvirrende jungelen av husleverandører.. - og blir enda mere takknemlig for ytteligere svar.. Smile

   #4
 5,415     Langhus     0
Med tanke på at leveransebeskrivelsen var rimelig lik (vi går for 90% nøkkelferdig) så valgte vi ikke dem, nei.
Nå er jo huset vårt ikke basert på noe systemhus, slik at det blir mye "spesialtilpassning". Kan jo være de er "mer på track" hvis man velger noe fra katalogen :)

Det er veldig varierende hvor mye dyrere et hus har blitt med TEK07 (nye, strengere byggeforskrifter). I begynnelsen ble det gjerne snakket om den prisklassen du har snakket om, men jeg har inntrykk av at leverandørene har roet ned påslaget litt og heller droppet hus som var dyre å tilpasse til TEK07 fra katalogen.
Signatur
   #5
 8     0
Systemhus har levert nesten 40000 boligenheter i det norske markedet i løpet av over 40 år. Kvalitet og konkurransekraft har gjort Systemhus til en av de største husleverandørene i landet. Systemhus er ikke billigst. Det finnes "lavpriskonsept" i boligmarkedet som Systemhus verken vil eller kan konkurrere med. Slik skal det være. Systemhus er høy kvalitet, god kundebehandling, god design og ikke minst boliger med et meget godt inneklima. Dette er kvaliteter som er viktige for Systemhus som leverandør og som erfaring viser også er viktig for kunden. Ingen andre husleverandører leverer Friske Hjem slik Systemhus gjør. Ingen andre husleverandører har et så grundig teknisk byggekonsept som Systemhus bygger sine boliger etter. Det koster kanskje litt ekstra å handle fra en kvalitetsleverandør, men kunden får et produkt som har svært høy kvalitet år etter år! Det er vel det viktigste når alt kommer til alt? Lykke til med husvalget!
Hilsen Anders fra Systemhus
   #6
 5,415     Langhus     0
For all del, opplevde Systemhus som en seriøs leverandør. og siden vi ikke valgte billigste leverandør er vi villige til å betale for seriøsitetet, men ikke så mye :)

Signatur
   #7
 5,112     Troms     0
Nordbohus er ikke noe billigere enn Systemhus i troms. begge er likt priset vil jeg si.

Vi fikk tilbud fra begge og systemhus hadde en bedre stdleveranse enn nordbohus på samme hus. Begge er like j... dyre uansett.

Smile
Signatur

   #8
 5,415     Langhus     0

Vi tegnet hus selv og fikk tilbud bla fra Systemhus.
Deres tilbud lå 1,2 mill over tilbudet vi valgte (en av tre leverandører rundt 3,5), så ja de er dyre, men de var også de eneste hvor vi fikk direkte kontakt med arkitekt (fra første møte) og ellers ryddige forhold.

Vi endte opp med vår lokale Nordbohus-leverandør, Follo Bygg og Eiendom
Beklager, her har jeg blandet leverandørene.
Trivselhus var det som kom med tilbud på 4,7 mill.
Snakket med vår lokale Systemhusforhandler også og sendte også et sett med tegninger dit uten at prosessen gikk videre.
Signatur
   #9
 7     Ålesund     0
Dersom du trodde at Systemhus var en seriøs leverandør så sitter du med feil informasjon..
   #10
 1     0
???
Hva mener du med at systemhus ikke er seriøse?
Har du brukt de ifm husbygging?
Tenker på å bruke de, men hvis de er useriøse, så ligger jeg langt unna!

Kan du være så snill å utdype dette mer. ???