#11
 10,486     Akershus     0
Nå vet vi jo ingen ting om hva slags hytteområde dette er.

Jeg har også hytte, der har vi én hytte ca. 3-400 meter unna, med en elv mellom, som ligger 10 meter lavere enn hyttene. Nærmeste på samme side av elva er en snau km unna.

Andre hytteområder er så tett befolket at man like gjerne kunne blitt værende igjen i byen.
Signatur

   #12
 3,210     Vestlandet     0
De vanlige minirenseanleggene gir i hvert fall ikke drikkevannskvalitet ut. Badevannskvalitet - på en god dag.

   #13
 3,277     I huset mitt     0
Ikke noe man ønske skal sige ned i grunnen/brønnen.

Spørs om ikke fellesanlegg for flere hytter er veien å gå hvis trådstarter må ha vann/avløp på arvehytta.
(eller akseptere dagens hytte og heller vurdere vedfyrt badstu og stamp med vann.)
   #14
 1,355     0
Vi har tett tank på 6m3 til svartvann (Jets) og gråvann. Kommunen godkjente dette. Vi har obligatorisk tømming en gang pr. år. Ved å sette krav til dette + størrelse på tank vil jeg si risikoen er ganske liten for at avløpsvann finner veien ut i terrenget.

Vi beregnet tanken etter 200 persondøgn pr. år og 15L per person per døgn. Deretter ble tankstørrelsen doblet for å ha stor margin. Beregningene har stemt bra for tanken var halvfull ved tømming forrige høst (etter ett års bruk).

Ulempen med tett tank er at det krever kjørevei da. Men den er mye billigere å kjøpe inn og montere enn renseanlegg, og årlig tømming (3950,-) er billigere enn påkrevd serviceavtale på renseanlegg (5-6000,-).
   #15
 5,742     0
Tett tank krever også jevnlig trykktesting (iallefall nyere anlegg) og blir sett på fra kommunene si side som siste utvei når alle andre løysinger er vurdert, dette grunnet av lekkasjefaren.
At nokre luringer har boret hull i ein tank for å forsøke å sleppe tømming (og betaling for denne) hjelper heller ikkje.
   #16
 1,355     0
Tett tank krever også jevnlig trykktesting (iallefall nyere anlegg) og blir sett på fra kommunene si side som siste utvei når alle andre løysinger er vurdert, dette grunnet av lekkasjefaren.
At nokre luringer har boret hull i ein tank for å forsøke å sleppe tømming (og betaling for denne) hjelper heller ikkje.


Hvis tømming er pålagt av kommunen er det jo ikke mulig å slippe å betale for dette, ergo heller ingen grunn til å sabotere tanken. At noen da skulle ønske å allikevel gjøre det, og risikere kostnader i 50-100k klassen for å bytte tank virker svært lite trolig.

Om da alt virker som det skal må da tett tank være det beste, null utslipp til terreng overhodet. Ingen infiltrasjonsgrøfter, ingen utedoer osv. Og lekkasjefare som ikke skyldes sabotasje må da være minst like stor med renseanlegg som med tett tank.
   #17
 15,437     0
Ja en må ha gode nok masser til infiltrasjonsgrøften etc etter renseanlegget. Det er minimum før en kan få godkjent noe slik. Mange steder tillates ikke tett tank overhode siden tankene ofte gjøres ikke tette for å slippe å tømme så ofte.

   #18
 25,370     Akershus     0
Et annet problem kan være tilkomsten. Det er krav til fremkommelighet, avstand og løftehøyde. I noen tilfeller får en ekstrakostnader pga at kommunen må bruke traktortømming. Om tett tank er aktuell, tenk også tømming. Kanskje er det totalt sett romeligere å grave litt grøft for bedre plassering. Ev trykkavløp for å løfte til tett tank ved vei.

Det er kanskje enklere med brennedo for svart og vanlig infiltrasjon for gråvann om det blir akseptert. Utedusj er også greit så lenge det ikke er frost. Med frost blir en stående på en issvul og er klar for snøbad i stedet.
Signatur