325    13    4  

Feste glassplate til tapet over vask

V90
 1     0
Hei, Vi har tapetsert gjestebadet og tenkte ikke på at vi burde ha noe annet enn tapet over vasken for å Skåne tapete. Særlig i skjøten der tapeten møter vask/fug til vasken. Her vil det naturligvis komme en del vannsprut og er redd det vil trekke opp i tapeten. 
Vi fikk tips om å kjøpe en måltilpasset tynn glassplate å feste foran tapeten (fra vask og ca 10-15cm opp. Bredde ca 30cm).

Spørsmålet er da om noen vet hvordan en slik glassplate kan festes? det er mønstret tapet og derfor ønsker vi klar glass og at festemetoden skal være minst synlig. Det blir også viktig at festet nede mot vasken er tett slik at det ikke kommer vann inn på tapet og bak glassplaten. Kan man bruke kun silikon til å feste rundt kantene av glasset? Evt bare oppe og nede eller trengs det sterkere festemidler?

   #2
 5,432     Akershus     1
Silikon er sterkt nok, men vil det bli pent med silikon klint litt utover bak en glassplate? Neppe. Hull i hvert hjørne og festemidler vil nok bli det peneste.
HSt
   #3
 36,739     Lillestrøm kommune     0
Er glassplaten herdet så blir det ikke noen hull i den …

Det går an å fuge veldig forsiktig så silikon ikke trekker inn bak glasset. Men ellers er jeg enig med problemstillingen

en glassmester kan lage hull i en uherdet plate og sende den til herding
   #4
 5,432     Akershus     0
TS skriver at de tenker kjøpe en måltilpasset glassplate, da er det helt kurant å bestille med hull. Dumt å bruke uherdet glassplate til slikt.

Tror neppe man klarer å fuge fast en glassplate uten at silikon trekker inn bak. Det går å bruke transparent 2 sidig tape, men den er heller ikke 100% usynlig bak glasset.
HSt
   #5
 36,739     Lillestrøm kommune     0
Jeg har vært med å gjort det en gang, vi satte den på 2 fyrstikker nede mens den festet seg andre steder så fuget vi der til slutt. Men en må se nøye å ha platen godt inntil veggen før en begynner og være veldig forsiktig.

Enig at herdet plate er best, men viktig at vi da gir hele oppskriften, den må herdes først etter hullene er lagd.

Uten hull finner en ofte en herdet plate som passer fra en annet bruksområde (ikea e.l)
   #6
 4,727     Sørlandet     0
Fikk en laget fra glassmester med 4 fine hull og meget fine fester. herdet glass og slipte kanter. Valgte optiwhite så det ikke er noe grønnskjær i glasset. Nesten usynlig.

Limte den ikke siden Man ønsker å ta det ut for rengjøring etter ett par år. Vurderte å fuge undersiden men gadd aldri.

Dette er ved platetopp med malt vegg bak så her er det nok mer gris enn rundt vasken deres:)

Ville ikke hatt noe annet enn herdet eller laminert glass da det kan bli litt skummelt om det skulle knuse
   #7
 6,463     Akershus     1
Silikon er sterkt nok, men vil det bli pent med silikon klint litt utover bak en glassplate? Neppe. Hull i hvert hjørne og festemidler vil nok bli det peneste.

Ingen sa noe om BAK glasset. Var derfor jeg skrev "Silikon på fire sider


.Thag

   #8
 5,432     Akershus     0
Vanskelig å feste en glassplate med silikon pent fordelt på siden, uten mye klin, også under deler av glassplaten. Virker ikke spesielt gjennomtenkt. 
   #9
 5,751     OSLO     1
er jo ikke store fugen som trengs for og holde det glasset på plass.
hvis man sørger for og presse glasset godt mot veggen, feks stemple opp med noen lekter over til motsatt vegg, også maskerer med maler tape på tapeten (som ikke sitter for godt på tapeten) også legger en tynn fuge rundt, så burde det bli fint og godt nok Smile
   #10
 1,105     Trøndelag     1
Var innom problemstillingen i forbindelse med kjøkkenet her. Glassmester var tydelig på at klart glass betydde hull og synlige fester, mens malt glass kunne limes.

Jeg slutter meg til dem som tror at silikon rundt kanten blir vanskelig å få pent. (Og jeg tror heller ikke at det er så relevant for trådstarter om hullene må tas før eller etter herding.)

Små plater fås også kjøpt på nettet i ulike mål, trolig rimeligere enn å gå til en glassmester, dersom det finnes noe som passer.