#71
 826     vestfold     0
Hvordan fungerer det å bruke magnet (hole in one) til utskjæring av hull til el bokser i Fibo-Trespo
plater.. Ser for meg at det kan være litt vanskelig spes. der boksen ligger nær den venstre plateskjøten..

Noen som har erfaring med dette , mulig at det er bedre å gjøre det på gamlemåten med vinkel og meterstokk.. ???

   #72
 3,109     Norge     0
Har aldri prøvd hole in one, men eg har sett mange fagfolk som har knota med det, og kan berre seie at eg gjør det raskare med å måle opp to kordinatar.
(kanskje er desse fagfolka ekstrem treige og knotete, ikkje veit eg)
   #73
 826     vestfold     0
Bruker vanligvis magnet til gipsplater og panel og det fungerer supert , men er skeptisk til dette på
baderomsplater fordi de er smalere enn gipspl. og fordi de må klikkes fast mot forgående plate for at det skal bli nøyaktig nok.

Hvis boksen kommer helt i ytterkant på v-side av platen så får man jo heller ikke bøyd plata lang nok inn mot veggen pga elboksen , men hvis noen har positive erfaringer med magnet og baderomspanel så er jeg åpen for å prøve ::)
   #74
 8,022     Bærum     0
Det er samme utfordringen ved smartpanel, som jeg ikke har montert rent få m2 av siste 2 årene.

Det akkurat som du sier, vanskelig å benytte hole-in one når hullet er helt til venstre på plata. Jeg gikk på en smell på dette i et a/v-rom der jeg ikke hadde beregnet godt nok, og fikk 4 hull over hverandre i linje helt til venstre på plata.

En ting er at det er umulig å benytte magnetsystem, men selv om du beregner koordinatene til slike hull er det et helvete når plata skal monteres fordi du ikke får nok klaring når plata først skal dyttes inn i sporet til venstre, og så svinges innpå veggboks. Jeg endte opp med å kjøpe en hullsag som var noe større enn standard veggboks hull, men likevel ikke så stor at det ble et problem med tildekning. I tillegg masse banning og svetting selvsagt  ;)

Konklusjonen er: Tenk på plassering av bokser! Fra midten og utover mot høyre side går fint.

EDIT: Bruk også stenderfeste på veggboksens høyre side dersom hullet må plasseres nære venstre side: Da kan boksen flekse litt innover mot skjøten når plata presses på plass.
   #75
 3,109     Norge     0

men selv om du beregner koordinatene til slike hull er det et helvete når plata skal monteres fordi du ikke får nok klaring når plata først skal dyttes inn i sporet til venstre, og så svinges innpå veggboks.


Ved slike tilfeller brukar eg berre å smide litt innvendig i hullet, på baksida av plata.
Eg legger berre kantan ca 45 grader. slik at hullet på framsida av plata har fortsatt den riktige dimmensjonen, men plata kan leggast lenger inn til veggen for å få den i spor.
   #77
 826     vestfold     0
Har montert baderomspanel og venter på at elektrikker kommer for å montere kontakter og brytere..

Kom til å tenke på om jeg bør tette med silikon e.l rundt veggboksene , er jo ikke store glippen , men kanskje lurtt aillikevel siden dette er mot yttervegg..

Noen som vet hva som er alminnelig praksis her.. ???

   #79
 343     N     0
Kan jeg, istedenfor å skru platene på kortsiden mot taket, lime med f.eks. X-Tack7 eller tilsvarende?