14,028    11    4  

Fibo-Trespo Baderomsplater : Kan disse monteres direkte på gipsplater?

 50     4
Hei godtfolk :)
Lurer på et par ting vedrørende bad.

Kan fibo trespo baderomsplater legges direkte på gipsplater?
Har gjort dette, men noen mente at det burde være lufting mellom?

Har også fått beskjed om å legge plast mellom fibotrespo og gipsplate på yttervegg. Hva tror dere om dette? Vil det ikke da bli fare for kondens?

Mvh
Bård Andre Smile

   #1
 196     0
Det skal ikke være plast mellom Fibo-trespo panel og yttervegg. Sjekk ny monteringsveiledning. Har selv ringt til Fibo-trespo og spurt om dette. Platene er så tette at hvis du følger monteringsveiledning og bruker anbefalt fugemasse, så skal du ikke bruke dampsperre på grunn av fare for kondens mellom to tette sjikt.
bex
   #2
 4,293     Østlandet     0
skal ikke være noe problem og legge rett på plater,  og er rett det russia sier, ikke plast når man bruker di nye baderomsplatene
Signatur
   #3
 196     0
NB! Må være Fibo-trespo. De har gjort platene tettere i forbindelse med nye krav fra Sverige hvis jeg ikke husker feil. Men Alloc krever fremdeles at du har plast på yttervegg...
bex
   #4
 4,293     Østlandet     0
syns alloc baderomsplatene er noe skjit
Signatur
   #7
 1,185     0

syns alloc baderomsplatene er noe skjit


Jeg la Alloc plater på et bad som var ca. 4 m2 i vårt gamle hus, og det var rett og slett herlig å jobbe med. Type "Minya" 20x30. Jeg og min far la ferdig alle veggene på 2-3 timer. En god sirkelsag, nok silikonbasert lim og nok spesialskruer samt en baufil eller en kapp-og gjærsag til å kappe aluprofiler med, så er man i gang. Greit å være 2 pers, så den ene får holde mens den andre skrur/kapper..

   #8
 164     0
Jeg har også kun gode erfaringer ved bruk av Alloc Wall&Water. Har brukt de både ved renovering og ved nybygg. Da alternativet var å flislegge veggene selv var valget enkelt. Ble også veldig fornøyd med resultatet, og JA det ser faktisk ut som fliser. Eneste som avslører at det faktisk er baderomsplater er at en bruker aluminiumslister i hjørnene. Tror Fibo Trespo er noe dyrere enn Alloc ellers er det vel kun hvilket mønster en liker som avgjør valget tenker jeg.
Signatur
bex
   #9
 4,293     Østlandet     0
hadde problemer med at flisene varierte. og at hele fjæren løsnet, hadde ingen god erfaring med di,
Signatur
   #10
 1,185     0

hadde problemer med at flisene varierte. og at hele fjæren løsnet, hadde ingen god erfaring med di,


Fjæra er avtakbar, men den skal sitte litt. Flisene varierte ikke i det hele tatt hos meg. Mulig du var borti et "dårlig" parti.