6,065    8    0  

Går dette an med panel? Montere på litex?

 167     0
Jeg har et dusjhjørne som må byttes ut. Per i dag er det fliser på gulvet som man kan se på illustrasjonen. På gulvet  er flisene løse og dusjen legger vann under flisene. Min plan er å ta bort flisene fra gulv og vegger og så rette av gulvet for å få korrekt helling og få et eget dusjhjørne med forsenking. På gulvet skal jeg legge vinylbelegg som skal gå opp litt på veggene og overlappes med våtromsplater. Per idag er det en bue med 2 glassdører montert, men jeg skal ha inn dører som møtes i en vinkel. og monteres mot leggvegg og den mindre lettveggen som kommer ut av veggen til venstre for dør.

Det jeg lurer på er en rekke ting.

1. Inne i dusjen skaper skråtaket en "knekk" der våtromsplatene må møtes, vil en slik vinkel lekke, eller går det an?

2. Lettveggen til venstre i dusjhjørnet er per idag bygget i tre og murer ønsker å bytte den ut med membranplater på 10 cm tykkelse. Går det an å montere våtromspanel på slike plater? Jeg tenker å kle veggene fra gulv til tak i hele badet med våtromspanel.

3. Når man skal montere plater der vannrørene til dusjbatteri skal gjennom, hva slags gjennomføring bruker man for å få det helt tett?
Går dette an med panel? Montere på litex? - bad.jpg - husjegern

HSt
   #2
 36,739     Lillestrøm kommune     0
Tror ikke baderomsplate tilfredstiller tildekking av Litex mht brannkrav.  Du får også mye odde hjørneløsninger som du må løse på et vis. 

Mitt beste forslag er at du kler inn dusjveggen og kanskje nisjen i fliser. det finnes hjørneprofiler du kan benytte både på innvendig og utvendige hjørner.  Skal du bruke  baderomsplater så er disse membran i seg selv på selve veggen, men husk avslutning mot gulv/oppkant gulvbelegg (alu-list av riktig type, fuging osv).
   #3
 22,342     Akershus     0
1. Det kan sikkert bli tett med riktig tetting.

2. Du kan ikke montere våtronspanel på slike plater.

3. Man kan feks bruke membran og mansjetter sammen med RiR bokser. Dette er avhengig av røret du har.

Hvaslags underlag har du?
   #4
 645     Gjøvik     0
Dette høres skummelt ut. Mur, liteks, fliser, glass, ol tåler fukt. Alt organisk matreale (tre, gips, baderomsplater osv) vi bli påvirket over tid, kommer mugg, råte ol.

I dette tilfelle tror jeg et durskabinet er det beste, finnes mange bra kabinet og selfølgeli enda flere dålige. skulle dere velge kabinett, så kjøp et som er dyrt, lønner seg på sikt
Signatur
   #5
 22,342     Akershus     0
Generelt er det vel ikke noe som tåler fukt over tid. Gips er ikke organisk, men sveller. Baderomspanel tåler fukt bra, men på membranplater blir det to tette skikt, og brukes det plater av isopor (PS) under baderomspanel er dette neppe en brannteknisk akseplabel metode.
  (trådstarter)
   #6
 167     0
Siden sist har jeg "forsket" noe mer og planen er nå å fjerne fliser fra vegg og gulv og så få sparklet gulvet rett og lagt gulvbelegg. Deretter skal jeg sette opp baderomspanel og så få inn et dusjkabinett som kan står der dusjen er nå, men som vil dekke "rommet" innerst i dusjen. Takhøyden der er for lav, men er dusjkabinett vil gjøre at man ikke ser dette rommet og jeg vil kunne gjør rent ved å trekke ut dusjen.

Jeg har fått pris på dusjkabinett ferdig montert og oppkoplet med blandebatteri til 10 000,-

Veggplater ligger på 12000 ca, men kan fåes rimeligere. Gulvbelegg ca 5500-6000 og avretning/sparkling kommer an på underlaget sier de lærde.

Totalt ca 30 000 + ny innredning og rørleggerarbeid. Håper å komme i havn på ca 40 000.


De som skal legge gulvbelegget sa at de kunne gjøre gulvet i vater hvis jeg skrev under på at jeg skulle ha kabinett der. Er det noe som kan være dumt mtp forsikring og slikt i fremtiden, eller er det ok så lenge jeg har kabinett til å dusje i. Det er et badekar med hånddusj også i rommet. Er det lurest å ha et visst fall på gulvet?

Noen som har tips til steder der man får fin badeinnreding til en ok pris?
   #7
 22,342     Akershus     0
Du skal ha fall på gulvet. Et rett gulv har en lei tendens til ikke å være rett, og du kan gjette hva som er høyest.

Forskriften krever fall til sluk. Du kan vedde på at kabinettet kommer til å forsvinne en dag, og det kan hende du selger og dette blir en mangel.