17,925    25    0  

Montere baderomspanel

 160     rådal     0
Hei
Hvordan setter man sammen platene for at det blir best helhetlig bilde til slutt.
Starter man ut fra hjørnet med tilnærmet 60 plate. Ut fra alle hjørner,eller starter man i ett hjørne og bare jobber seg rundt neste hjørne med det kappet som ble igjen på vei inn i hjørne og bruker det på vei ut igjen.
Jeg tenkte desverre ikke på dette når jeg satte opp stenderverket så.det er satt opp til å bruke tilnærmet 60 ut fra alle hjørner

   #1
 21,481     Enebolig     0
Man beregner at det blir minst en halv "flis" inn mot hjørnet (hvis det er flismønster) Dette krever endel planlegging vedrørende plassering av stenderne. Hvis platene er ensfarget kan man kubbe i det ene hjørnet på hver vegg, evt at det passer slik det er.

http://www.fibo-trespo.no/montering/
  (trådstarter)
   #2
 160     rådal     0
Hmmm kan virke som om jeg må ta frem iso kniven og kappsagen og begynne å pinne imellom på nytt jeg da
   #4
 21,481     Enebolig     0
Man går ut fra at midten av veggen treffer midten av en flis eller mellom to fliser. Alt ettersom hva som passer best i kanten av veggene (så det ikke blir en smal flis)

Ellers er monteringsanvisningen til Fibo Trespo bra. Evt kan man også se en guide om inndeling av fliser. Husk ekstraarbeidet i "våt" sone. Regner med du har Fibo T.
  (trådstarter)
   #5
 160     rådal     0
Regnar da med at man gjør denne tilpassingen for alle fire veggene ?
   #6
 21,481     Enebolig     0
Ja, det stemmer. Hvis man bare "fortsetter" på neste vegg, så får man ikke symmetri.

   #9
 1,570     Sunnmøre     0

Spikre opp rupanel først davel. Så kan du sette opp baderomspanelet helt uavhengig av hvor stenderne står. I tillegg blir det bedre hold for montering av baderomsmøbler etc.


støttar den! Brukar 15mm rupanel, så 20cm ned mot golvet brukar eg 12mm kryssfiner, evt gips/litex plate (alt etter type membran,flis osv) på mine prosjekt. Grunna monteringsskinna i bunn bygger ut litt så då slepper man den lille utsvingen som blir.
Signatur
  (trådstarter)
   #10
 160     rådal     0
Har tenkt den tanken, men siden jeg allerede har flisekant på veggen så vil baderomspanelen stikke ett godt stykke ut over flisekanten.