1,743    4    0  

Oppbygging av vegg for fliser og våtromsplate.

 2     0
Har støpt gulv med nye varmekabler og skal ha fliser på gulv med flisrekke rundt. På veggane skal det være fibo trespo våtromsplater.

Det er lecavegg på alle sider (kjeller) og har satt opp stendere 2"x4"og isolert med 5 cm isolasjon mot yttervegg. Har ca 2 cm luftspalte mellom leca og isolasjon. Sjå bilde under.

Planen vidare er å feste 10cm tjukk tetti våtromsplate med høgde på 17 cm frå gulv til stendere og smøre membran på gulv og til topp av våtromsplata og så legge flis på gulv og flisrekke rundt.

Vidare blir det å legge panelbord med 19mm tjukkelse horisontalt med cc 30cm for å ha feste til fibo trespo våtromsplate. Dette for å gjere det enkelt å feste plater i tillegg til nødvendig utforing.

Fibo trespo platene vil då stikke litt inn om flisrekka som eg vil tru ser best ut, men må fore ut mellom tetti plata og fibo trespo platene nederst (ca 8mm). Kan eg då bruke tetti plate på 6mm øverst til utforing og smøre membran utanpå denne? Må altså fore ut mellom tetti plata på 10cm og ut til sokkellista for trespo platene. Sjå vedlagt skisse og bilde frå vegg mot grunn.

Skal ha dusjkabinett på badet så er ikkje så redd for lekkasjer uansett. 
Er det betre løysingar på dette? Har allereie kjøpt inn 19mm panel...

På dei andre veggane kan eg vel gjere det på samme måte berre at tettiplate blir limt til leca nederst og horisontale panel (19mm) blir festa til leca med lettbetongskruar? 

Oppbygging av vegg for fliser og våtromsplate. - IMG_3409.JPG - snordal
Oppbygging av vegg for fliser og våtromsplate. - IMG_3422.JPG - snordal

TSt
   #1
 14,666     0
Få fylt den spalten bakerst med isolasjon, eneste du kan oppnå er å få kondensering på veggen din nederst. Egentlig er ikke konstruksjonen din godkjent siden platene er diffusjonstette (samme som plast). Min isolasjon i konstruksjon identisk med din var såpass fuktig at en lett kjente det med hånden når veggen ble åpnet. Her var det plast og sponplate ytterst. Ellers synes jeg detaljene nederst virker som OK løsning. Må bare passé på at det blir tett opp bak platen slik at du iallefall ikke tilfører fuktighet den veien.
  (trådstarter)
   #2
 2     0
Du meiner at eg bør ha isolasjon heilt inn til lecaveggen? Trudde ein burde ha ein luftspalte her. Når eg reiv denne veggen var det også 5 cm isolasjon, så plast og sponplate før tapet.
Det var dusja rett på tapet og fukt hadde trengt inn innanfrå til sponplate ved dusjhjørnet.
Såg ingen andre teikn til fukt frå grunnen. Badet ligg under grunn

No er det stendere og bunsvill ca 2 cm frå lecamuren med 5cm isolasjon mellom slik at det er 2 cm fritt rom bak. Ingen papp.
TSt
   #3
 14,666     0
Jeg mener isolasjon hele veien er best, ellers kan en liten luft lekarsje noe sted føre kald luft helt ned i hjørnet ditt og  føre til at det beginner å kondensere på det kaldeste stedet.  Nettopp fordi det ligger under grunn blir det alltid litt kaldt her. Min isolasjon var tydelig fuktig.  Drenering utvendig er jo ekstremt viktig at er rett her. Det skal derfor egentlig være mest isolasjon utvendig.  Håper det går bra med ditt, jeg ville kanskje hatt stålstender slik at det ikke var noe organisk material inne i veggen overhode.
   #4
 117     0
Jeg mener isolasjon hele veien er best, .... jeg ville kanskje hatt stålstender slik at det ikke var noe organisk material inne i veggen overhode.

Jeg vil fraråde organisk materiale og mot leca/mur i våtrom i kjeller.
Heller ikke Glava er å anbefale, ved evt lekkasje trekker den vann.
Bedre med "vanlig" isopor rett mot leca (helst puss på leca først).
Dekke til isopor med noe ikke brennbart, f.eks 10mm Tetti. 
Alternativet kan være tykkere Tetti el., men de er dyre. 
Slik blir det råte og brannsikkert.