#51
 225     aurskog høland     0
ja,bildene de viste hadde damp sperre,men ville ikke kverulere så mye på dette,pga att de er jo selgere av litex Wink... men de mente att man burde ha tett membran undt helebadet pga tempratur forskjell ut å til soverommet ved siden av,det kunne bli kondens i mellom..men jeg er ikke i noe fagområde her,så jeg vet ikke..håper å kunne ha panel..

   #52
 282     0
Jeg vet ikke hva våtromsnormen sier av regler - men jeg ville ikke betenkt meg ett sekund på følgende konstruksjon:

Dusjvegg: Litex, membran og fliser
Tak og Vegg ellers på badet: Plast, utlekting og så panel. Mal panel med oljemaling.

Dette har fungert i alle år og ikke gitt noe råte hos meg i allefall.
   #53
 225     aurskog høland     0
flott,da håper jeg det er etterreglene, vi bygger nytt så er jo så mye krav..
   #54
 22,342     Akershus     0

jeg vil ha panel på badet,men eget dusj rom,MEN nå har jeg vært på litex kurs akurat, problemet panel er ikke att den kan bli stygg! det kan bli stykt bak, man kan få fukt å dam dermed kan man få sopp å råte i glavan... f**** jeg som villa ha panel. må innrømme att jeg ble meget skeptisk!
Hva i all verden er det de lærer bort på dette kurset? Man bruker alltid en eller annen form for tetteskikt slik at fukt ikke kan komme inn i glava i yttervegg. Litex kan ikke brukes bak panel. Dessuten skal det alltid være støvtetting mellom panel og glava selv på innvendige skiller.
   #55
 225     aurskog høland     0
stemmer,kan ikke brukes bak panel..  klart att man må ikke ha membran bortsett fra i våtsoner,men de ambefalte for å ikke få noe som hels fukt,men klart andre ting er lov,men ikke i danmark å sverge tror jeg det var, da blir det panel på oss i allefall:)
   #56
 5,188     Østlandet     0

Casperak - Hvordan kommer den fukten du snakker om inn til glavaen? Du lagger da dampsperre utenpå glavaen. Lekter ut for lufting og panel der igjen. Eller er jeg helt på jordet nå?
Nei du er ikke på jordet, mener jeg.

Casparak har sikkert blitt hjernevasket av litex-mafiaen.  Wink
Signatur

   #58
 1,019     Rogaland     0
Innenfor dassringen helst Smile ellers ingen.
Signatur
   #59
 5,188     Østlandet     0
Hvorfor spør du?
I egeninteresse gjelder det å bruke sunn fornuft slik at du ikke får vannskader.
Om du pusser opp på egenhånd kommer det ingen kontrollør.
Hvis du har dusjkabinett er det stort sett ved vasken du må finne på noe. Ved doen skjer det forhåpentligvis lite om du ikke rengjør med høytrykkspyler?
Signatur
   #60
 73     sørlandet     0
Jeg spør fordi jeg ikke vet hva som defineres som sprutsone mtp membran.

Er dette forumet for folk som har mesterbrev innen allle typer håndverk, eller er det rom for amatører i ordets rette forstand å stille dumme spørsmål som slike som deg kan velge å ikke bruke lørdagskvelden til å svare på, atpåtil uten å kunne fakturere den som stiller spørsmål?