4,124    6    0  

Rekkefølge våtromsplater og avrettingsmasse

 18     Ringsaker     0
Hei!

Har kommet så langt på badet at vi har lagt på rupanel og er klare for å legge våtromsplater.
MEN: må det legges avrettingsmasse på gulvet FØR våtromsplatene settes på? For å sikre at det ikke blir glippe mellom gulvet og platene?

Vet at gulvet i utgangspunktet er noe skjevt, så da blir det kanskje dumt å sette på platene først, hvis vi må hogge vekk noe av gulvet i hjørnene? Det skal vel være helt tett mellom gulv og plater?

Takknemlig for svar.

   #1
 940     0
Hva slags plater skal du ha på?
Signatur
HSt
   #3
 36,739     Lillestrøm kommune     0
Jeg antar planen er smøremembran eller annen membran over avretting, da må gulvet gjøres ferdig først fordi membranen skal et stykke opp bak badromsplatene. (Og husk å se gjennom monteringsanvisningen, det skal alu-skinne i bunn hvis det er i våt sone). Skal du ha flis på gulv benyttes ofte sokkelflis, kanskje veggen må tilpasses så dette passer i dybden med platene.

Edit: Med Tetti plater så er dette kanskje ikke baderomsplate av "ytter typen" så da skal du ha smøremembranen med forsterkning opp i hjørnet mellom gulv og vegg (antar du da skal ha flis utenpå dette). Vi får se hva andre hjelper deg med her.
   #4
 940     0
Skal du flytsparkle eller bruke betong?
Signatur
  (trådstarter)
   #5
 18     Ringsaker     0
Takk for svar!

Vi skal flytsparkle. Betongen ble ikke veldig rett, så må rette litt der!
   #6
 1,749     Norge     0
Hei. Hvis du er usikker på om du skal meisle bort betong etter at platene er montert, hadde jeg ventet til gulvet er avrettet. Som du sikkert vet er det membran sammen med fiberarmering som tetter mellom gulv og vegg.
MVH Bluesman