395,325    747    18  

Boligplanlegging: Vår vei mot drømmehuset:

 1,699     Norge     0
Hei,

Vi er et par tidlig i 30-årene, som har tegnet huset selv. Nå er vi i en prosess om å finne riktig firma/personer til å bygge huset for oss.

BAKGRUNN
Vi har bygget et ferdighus tidligere, kjempefint hus - men ikke for oss.
Dette huset er nå solgt

Vi har kjøpt oss tomt i nytt boligfelt i nærheten av mange gode venner og familie - noe som vil øke det sosiale livet vårt i mange år fremover  ;D

Nå skal huset som bygges bli vårt hjem for oss og våre 2 barn.
Vi håper å klare å bygge denne andre gangen og unngå en 3dje byggerunde...
Det er nok mange som ikke helt tror vi klarer det, men vi har godt mot.

Jeg kommer til å legge ut plantegninger og budsjett.
Samt prosesesser frem til huset er ferdigstilt.

Dette er et supert fora som vi har sniklest i lenge før vi ble medlemmer.
Kona skriver, mannen leser  ;D

Takk for mange gode tråder med gode tips!!!
   #2
 254     Asker     0
Spennende hus. Ser dere har like store bad til masters bedroom og til barna. Jeg ville hatt litt større hovedbad og litt mindre, intimt ekstrabad. Jeg ville også prioritert et soverom ekstra, som gjesterom nede. Jeg likte planløsningen på utleieleilgheten. Dere har et stort fint vaskerom. Det så veldig bra ut.

   #3
 344     Huset mitt     0
Enig med siste taler, samt at jeg ikke ville likt å gå gjennom vaskeromet for å komme på soverommet. Egen dør inn til vaskerommet og et skap i enden innen for dørene for å utnytte plassen. Videre syns jeg at det blir alt for åpent mellom stue og kjøkken, men det er min smak. Ville sett noe mere på løsningen i kjeller med trapp, bad/teksnins og kjellerstua. Videre sille jeg prøvd å fått til gjesterom.
   #4
 6,009     Finnmark     0
Ville bytta bort to garasjeporter til en som er litt bredere(4 m), man kan kjøre to biler inn/ut da også....
Nede er det en bod?  med ytterdør, hvorfor ikke heller ta inngang til bod fra gangen? Ute bod har dere jo bak i garasjen...
Signatur
  (trådstarter)
   #6
 1,699     Norge     0
Sirwinston - Det er helt riktig at badene er like store. Jeg har ikke sansen for store bad. hatt det tidligere og trivdes rett og slett ikke med det. Begge disse badene er ca 7 kvm, helt perfekt for oss  ;D
Det at vi mangler gjesterom er helt klart en stor kamel vi har måttet svelge underveis i planleggingen...
Det hele har endt med at jeg kommer til å bygge en lounge i kjellerstuen med tilknyttet gjesteseng. Nå skal det sies at hele vår familie bor i nærheten og vi har ingen behov for gjesterom sånn sett. Begge barna får 150 cm senger og skuff, så god plass til overnatting der. Om du har gode forslag til gjesterom, er vi åpne for ideer.

Så gøy at du likte leiligheten, den har virkelig tatt lang tid og vi har forsøkt uttallige løsninger, tror vi har endt opp på et temmelig godt resultat og plassutnyttelse.


Bamse_bra - det er husets sære frøken (meg..) som ønsker å gå gjennom vaskerommet for å komme til soverom. Jeg skal ha alle husets klær på det vaskerommet, og det vil dermed være mulig for meg å både dusje og kle på meg uten at jeg må vise meg i huset forøvrig.

Når det gjelder kjøkken/stue = jeg virkelig elsker at det er åpent, et stort velkomment allrom for hele familien. Jeg er dog litt bekymret for å få liten plass ved spisebordet når vi har mange gjester.

Hører gjerne fra deg mtp innspill til løsning ved trapp/kjeller. bad/teknisk og kjellerstue.

finnmark4ever - Mannen er temmelig steil på å ha to porter, mye på grunn av bæring tror jeg. Det vil vel uansett ikke skape mye ekstra plass med en port, samt at veggen blir fryktelig stor fasademessig med en port.


Når det gjelder sporstboden er dette en bod laget til to ting: snøfreser og sykler! Ja, også må jeg ikke glemme at jeg skal ha en sjakt fra kjøkken og rett i boden til sortering av plast og papir samt flasker!!
Vi ønsker IKKE å gå gjennom garasjen og biler med dette... Gressklipper og utemøblement  skal stå i egen utebod på andre siden av huset, der plen og uteplass er.

Eventuelt er det som Passat sier, mulighet for leieboer å kunne disponere denne, men i utgangspunktet er dette vår bod.

TUSEN TAKK FOR MANGE GODE INNSPILL!!
KOM GJERNE MED FLERE  ;D

   #7
 684     Engavågen -Meløy     0
Jeg ville hatt mye mere fokus på støy mellom rom, men det er jo meg da. Virker jo som dere er fornøyd med denne planløsningen og har tenkt gjennom hva som er viktig for dere :)

Hvis vaskemaskin går etter leggetid så høres det nok inn på ene barnerommet samt hovedsoverom, spesielt med skyvedør.

Kjøkkenet er vegg i vegg med det andre barnerommet + at dette soverommet er ganske nært både trappoppgang og tv krok.

TV-stue nede er vegg i vegg med soverom på hybel.

Nå våkner jo ikke barna av hver minste lille lyd, men er godt å ha en plass der man kan sitte å le høyt sammen med venner og familie etter barna er lagt seg.

Lykke til :)

Signatur

   #9
 5,111     Sørnorge     1
Å ha døra inn til soverommet i utleiedelen plassert i et hjørne virker ganske upraktisk. Det begrenser veldig hvordan stua kan innredes.