(trådstarter)
   #41
 231     Kristiansand     0
Er det noen som vet hvilken tykkelse på kledningen som bør brukes? Mener det finnes både 19 og 22 mm. Vil det ha noe å si hvilken som brukes? Noen som vet hva som er vanlig?
Signatur

  (trådstarter)
   #43
 231     Kristiansand     0
Takk. Må bare spørre om en ting til. Hva er standard mål på klemlekter. ??x48. 11,12,13,14,15,16 mm?
Signatur
   #45
 9,677     Kysten     0
Klemlekt på vindsperren? Ikke bruk under 23mm, jeg ville brukt 30mm da passer akkurat musebåndet. Jo bedre lufting jo mindre malingsarbeid Wink
   #46
 269     0
Jeg etterisolerte mitt hus.Gammel tømmervegg ,og kryssisolerte med 5cm.Tror på alle måter at det er både riktig og viktig og kryssisolere hvis man har mulighet til det.Da bryter man de fleste kuldebroer og får et tettere resultat etter min mening-og det tar ikke så forferdelig mye lengre tid heller..
  (trådstarter)
   #47
 231     Kristiansand     0

Klemlekt på vindsperren? Ikke bruk under 23mm, jeg ville brukt 30mm da passer akkurat musebåndet. Jo bedre lufting jo mindre malingsarbeid ;)


Tenkte jeg først skulle legge loddrette klemlekter (noen tynne noen) for å løfte ut de vannrette lektene kledningen skal festes i. De vannrette ønsker jeg å ha i 48x48mm, men er mer usikker på de loddrette. Er det vanlig å kjøpe disse inn "ferdigkuttet" eller bare kutte de til selv? Tenker at de kanskje ikke trenger å være mer enn 10-15mm...?
Signatur

   #48
 9,677     Kysten     0
Tja.... kledningen din er jo ganske åpen så luft blir det nok av. Du får standard 11mm tykkelse.
   #49
 8     Romerike     0
Hei.

Har fulgt med på forumet en stund, men dette er mitt første innlegg.  :)

Kjøpte et hus, bygd i 1971, i fjor sommer. Huset må etterhvert ha ny kledning og tenkte å etterisolere samtidigt. Siden i jeg ikke er noen fagmann har jeg hatt stor glede av bøkene fra Sintef Byggforsk.
Mulig de er nevnt tidligere, men jeg har ikke sett det.

Her er uansett en link til boken om etterisolering:
http://www.sintefbok.no/Product.aspx?sectionId=6&productId=509&categoryId=17
  (trådstarter)
   #50
 231     Kristiansand     0
Hei, velkommen til forumet og takk for tipset!

Var ikke klar over den boken selv, men jeg kjøpte inn akutelle anvisninger for et halvt års tid siden (dvs. de aktuelle delene av boken). Jeg synes ikke de gav meg så veldig mye ift det jeg har fått med meg her på forumet. De var veldig detaljerte når det gjelder tetting rundt vinduer og dører, men synes f.eks. ikke de var så bra ang. tetting mot galv. Fant neste ingen info ang. det...
Signatur