16,517    12    2  

Avretting gammelt tregulv

 79     1
æsj.. disse gamle husene  >:(

Skal legge nytt belegg eller laminat på et rom. Det er tregulv der fra før og jeg har fjernet alt gammelt belegg helt ned til tregulvet. Selvfølgelig er jo dette gulvet litt for sjevt og knirkete for min smak så spørsmålet blir; hva er beste måte for å rette underlaget og samtidig få bort knirkingen og gjøre det mer stabilt å gå på ?

Selvutjevnende avrettningsmasse sier noen, men jeg har ikke spesielt lyst å begynne med dette på loftet, som dette rommet befinner seg i. Ser for meg at det kommer til å renne gjennom sprekker og at det kommer til å bli et mareritt med søl og tøys. Samtidig så må det vel bygges ganske mange cm for å kunne ta unna bevegelsene i gulvet, og det kan bli mange sekker og mange penger ut vinduet pga det.

Hva er andre alternativer? Kan jeg lektre bittelitt opp og legge nye gulvbord over det gamle f.eks ?

   #1
 743     Nordland     1
Da blir du ikke kvitt knirken. Kan du ikke rive opp de gamle gulvbordene, legge nye "bjelker" på siden av de gamle, for så å legge nytt gulv?
  (trådstarter)
   #2
 79     0

Takk for svar. Det er selvsagt mulig, men jeg tenkte bare sånn i farten at det ville bli mye jobb. Men kanskje det ikke blir det likevel...
   #4
 533     0
Kimo, jeg er i akkurat samme situasjon i stuen/kjøkkenet hvor jeg har gammel plank. Jeg undersøkte dette med avretting, men jeg droppet det blant annet av den grunnen du nevnte (renner ned i etasjen under). I tillegg kommer det til å sprekke opp før eller senere (sier de selskapene som driver med avretting).  Når man atpåtil må raskt bygge opp kanskje 2cm med avrettingsmasse, da blir det ikke lett med slik masse.

Jeg vurderte å fjerne planken, legge nye bjelker der de eksisternede bjelkene ikke var vatret opp, og lagt gulvspon på 22mm. Mye jobb, men resultatet blir nært perfekt.

Det jeg kommer til å gå for er å fjerne alle spikre i planken, leie en trommelsliper med veldig grovt sandpapir og gå over hele gulvet. Alternativet er å gjøre det sammen med en liten el-høvel, men dette tar nok noe mer tid, men resultatet kan blir bra hvis man sjekker at man ikke tar for mye hele tiden.

Blir spennende å høre hva du kommer fram til.
   #5
 21     0
hvis du skruer over hele golvet med sponplateskruer, og så legger du en litt tykk underlagspapp over for å ta de værste ujamhetene..(ikke for tykk, da blir det gale igjen) og så legger et flytende laminatgolv? tåler jo mer ujamheter enn i leggeanvisningen da ;D ;D eller så kan du pusse...
skruene vil sansynligvis presse ned bordene og holde de der så knirken forsvinner... har prøvd dette, tror det skal funke hos deg også?=)
Signatur
   #6
 1,093     Skjetten     0
Evt. dra ut gammel spiker i bordene. Skru dem med solide skruer... Da blir du kvitt knirken..

Så legger du kilfalsplater hvor du legger papp under på de mest ujevne plassene. Når kilfalsplatene er på plass, så har du ett godt underlag for å legge parkett/laminat på.
Signatur
   #7
 743     Nordland     0
Har blandet erfaring med å skru ned bord. Har du litt knirk, kan dette løse broblemet. Er knirken mer omfattende, er nok ikke skruer veien å gå. Dette koster nesten ingen ting å prøve, så kjør på.

Om du flyter og det sprekker litt, gjør dette ingen ting. Du skal som sagt ha flytende gulv oppå, så poenget er å få det rett, og knirkefritt.

   #8
 533     0
Helt enig i at å bruke en del skruer for å veste planken skikkelig er et must, jeg gjør det samme med sponskruer. Til tross for dette får jeg en del ujevnheter, og de er en god del større enn det anbefalte, så jeg skal nok prøve å avrette litt med maskiner (som nevnt over).

Jeg kommer etterpå til å bruke 6mm Silencio plater som underlag. Har veldig god erfaring med dem.
   #9
 21     0
Legg et lag byggskum over hele golvet, og så skjærer du det plant med tapetkniv etterpå.
.
.
.

kødda ;D
Signatur
   #10
 163     Bergen     0
Genialt! Jeg tenkte å rette av med kattesand, men ser at dette må være bedre