8,033    7    1  

Barnesikring - induksjonstopp

 52     0
Noen her inne som vet om det finnes barnesikring for induksjonstopp? Vet at det finnes en type barnesikring for en "vanlig" komfyr..  - men finnes det noe for induksjonsotopp? Har ikke mye lyst til at ungen kan "peive" (eh... nordnorsk uttrykk, les: vifte)) ned kasseroller med kokende varmt vann...

   #1
 5,112     Troms     0
Øøh, induksjon er jo noe av det sikreste du har mht varme og slikt, men noe som sikrer klønete og nysgjerrige barnehender kan nok ikke reddes av teknologi, men snarere av fysisk sikkerhet i form av en vippbar plate som monteres foran komfyren. Dette er et enkelt system som med enkelhet tas ned når ungen er stor nok til å skjønne at varme=smerte, og smerte=vondt....  :o

Er ungen så stor at han tar en stol, sette bort til komfyren, strekker seg over sikkerhetsplaten, for deretter å ta tak i en kasserolle, løfte den over hindringen og deretter søle det ut over seg.....ja da er han/hun gammel nok til å skjønne at dette kanskje ikke er så lurt....  ;D

Evt, dere må slutte å overlate matlaging og koking til barna deres...hahaha  Grin
Signatur
   #2
 278     0
De fleste barnebutikker har vel komfyrvern som du setter på benkeplaten for å stoppe "peivende" (nordlending jeg også ;D) barnehender. den siste jeg hadde kunne hvertfall bare limes på med  kraftig dobbeltsidig tape. Aner ikke om det holder, men det var hvertfall måten å gjøre det på.
   #3
 80     1
Mitt råd er å holde deg på kjøkkenet mens maten koker, evt ta barnet med deg hvis du forlater. Når du har sluttet å koke er det jo svært lite restvarme i platene på induksjonstopp. Tror det blir vanskelig å feste en slik barnesikring på en innbygnings topp (er litt usikker på om det er det du mener) Hvis det er det du mener skjønner jeg problemet. Hør på helsestasjonen og hos forhandlere av slike topper.
Mvh
Snart helsesøster Smile
   #4
 345     0
Mener jeg nettopp så et vern som passer til innebyggingstopp i en IKEA katalog. En skjerm som man monterer i front og delvis på sidene. Vet ikke noe om montering/demontering.
   #5
 1,421     Bærum     0
De fleste komfyvern kan vel festes med kraftig dobbeltsidig tape? Jeg hadde et for et par år siden som hadde "ben" som vi lett kunne ha festet slik. Ring IKEA og spør.
Signatur
   #6
 345     0
Fant noe her som sikkert kan brukes. Burde jo fint kunne brukes på en induksjonstopp også. Eneste jeg lurer litt på er hvordan den skal festes.

Har i grunnen sett etter noe slikt selv, så nå fikk jeg i alle fall sjekket det  :)