3,555    5    0  

Bygge på bad fra 1960

 3     0
Hei.
Samboeren min og jeg flyttet inn i vårt nye hjem i Desember. Til nå har vi gjort noe i hvert rom, utenom badet. Nåværende bad er på ca 4 m2, og vi har da tenkt til å bygge på slik at vi får litt større bad. Frem til nå har vi kun gjort diverse snekkerarbeid innendørs, men nå har vi altså planer om å bygge på. Hvordan går jeg frem? Jeg har ti tommeltotter, og kan overhodet ingenting om bygging.

Litt om bygget: Badet ligger på bakkeplan i kjellerdelen på huset. Veggene består av ciporex(?) lettblokker eller hva det heter. Der vi har tenkt til å bygge ut badet, har vi en terrasse over. Vi må nok grave litt under der for å få plass. Å heve terrassen er ikke noe alternativ.

Vi må altså ha noen til å grave, vi må sikkert støpe eller noe, sette opp vegger. Der mener min far at vi kan bruke leca-blokker på en vegg, og på nederste metern av de andre veggene. Hvorfor vet jeg ikke. Hvor mye kan jeg gjøre selv, og hvilken fagarbeidere trenger jeg til å gjøre resten av jobben? For meg hadde det vært enklest å ta kontakt med ett firma, som fikser alt. Men det blir sikkert svindyrt. Foreløbig budsjett er på 250.000. Holder dette? Må jeg søke kommunen om byggetillatelse? Har en million spørsmål. Aner rett og slett ikke hvor jeg skal starte. Alle tips og all hjelp mottas med stor takk.
Kan legge til at vi bor like ved Hamar, på Hjellum.

   #1
 739     0
Du må søke om å bygge på. Du sier ikke så mye om størrelsen,  men om en sier et bad på 10-14 m2 så koster det grovt antatt 200-250 å totalrenovere/rive og bygge helt opp fra bunnen av. Om du setter bort alt og velger litt dyre løsninger.
Da kommer selve bygget utenom.
Om du virkelig har 10 tommeltotter så spørs det om det er noe å begynne med selv?
Få noen til å se på jobben, eventuelt hva du kan gjøre av egeninnsats. Støype plate, gjøre ferdig utvendig bygg, membran/fliser. Mye man får til om man vil, av og til tyr man til hjelp
  (trådstarter)
   #2
 3     0
Har nå tatt kontakt med en byggmester. Så da får vi se på saken. Regner med han gir meg et overslag på hvor mye det vil koste. Han vet sikkert litt hvor mye vi(min far og jeg) kan gjøre selv også. Ønsker selvfølgelig å gjøre så mye som mulig selv.
   #3
 1,459     Trondheim     0
Det blir dyre kvadratmeter på badet ditt, ikke for å skremme deg Smile
Signatur
   #4
 1,519     Akershus     0
Med tilbygg med våtrom er det krav til ansvarlig søker. Det skal graves, støpes gulv og vegg, dreneres, verandaen må rives og settes opp igjen. Du må koble på avløp ute eller inne. Hva med å pusse opp badet med plassbesparende løsninger, evt utvide innover i eksisterende bygningsmasse. Slipper søknad, krav til ansvarlig utførende og kan gjøre så mye eller lite man vil selv. Vi bygger om en 9,5 m2 bod til bad og pusser opp to bad på ca 6 m2. Har regnet med ca 300000 inkludert elektriker og rørarbeid for alt. Betydelig egeninnsats.
  (trådstarter)
   #5
 3     0
Vel, det er en mulighet å bygge innover. Har et rom som ikke er utgravd ved siden av badet. Utgravingen er påbegynt, men de møtte på en stein eller grunnfjell som gjorde at de valgte å ikke grave ut. Her må det jo graves for hånd, og jeg aner ikke hvor stor den steinen inne der er. Får som sagt en tømrer til å komme å se på det. Ting jeg og min far kan gjøre er å rive terrassen, sette opp leca og diverse snekkerarbeid. Gruer meg litt til å høre prisoverslaget til mr. tømrer :)